tisdag, september 07, 2010

SVAR PÅ NÅGRA FRÅGOR

Jag tycker att det är jätteroligt när ni bloggläsare har frågor! :-) Får ganska många frågor både bland kommentarerna, till mailen och i frågeforumläret som ni ser till höger här på sidan. Men jag tänkte även att jag kunde besvara några frågor här också emellanåt eftersom ni ibland är flera som undrar samma sak.

"Vart köper du sonens mössor? De är så himla fina."

Svar: Tack! Jag tycker också att de är fina! ;-) Framför allt så är de väldigt bra för de sitter oftast på plats och dessutom går de ner över öronen. Mössorna jag pratar om är de som jag köpt från Villervalla. William och Erik har ett par såna mössor var i olika färger och just nu finns de på rea för mellan 45-77:- i Villervallas webshop."Vad använder du för videokamera?"

Svar: Det är lite olika vad jag filmar med. Ibland blir det med iPhonen och ibland med kameran. Man kan nog se ganska tydligt vilken jag använt mig av för det skiljer väldigt mycket i kvalitén. Klippet jag la ut tidigare idag är filmat med vår Canon EOS 7D. Köpte kameran för ett par månader sedan och jag är verkligen supernöjd med den!! :-)"Jag har hört att man kan operera bort cancer i levern. Kan man inte göra det med din också?"

Svar: Om man kan operera eller ej beror nog lite på vad för slags cancer det är och hur många metastaser man har. Jag har läst att om man bl a har en tarmcancer som spridit sig till levern så kan man operera. När det gäller min cancer fick jag svaret av min läkare att det tyvärr inte går att operera.

Prognosen för bröstcancer som spridit sig till skelettet och levern (som min har gjort) är tyvärr inget vidare. Exakt hur lång tid jag har kvar kan ingen svara på. Men mycket hänger ju på om behandlingarna jag får fungerar eller inte. Likaså beror det på hur snabbväxande tumören är. Och frågan är också - kommer de snart att komma på ett sätt att bota spridd bröstcancer?!

7 kommentarer:

Lisa sa...

Tack för tipset om mössorna! Vi behöver en mössa som sitter kvar ordentligt, eftersom lillen gärna sliter av sig allting, så nu har jag beställt en sån fin mössa åt honom :)

Cissi sa...

Tack för svar om kameran! Underbart fina bilder du har på din familj :) Krya på dig!

6-barns mamma sa...

Tack för tipset om mössorna, nu har jag beställt 2 stycken till min minsta tjej - och en tröja blev det med!
Tänker på dig!

Pysslan sa...

Jag hade också funderat över det där med levern. Tack för svaret. Tänker på dig, alltid! Kram Heidi

malin berglund sa...

Hejsan! Jag läser din blogg, den är underbart bra och fin. Håller tummarna för dig i alla lägen. Om en stund ska jag till mitt jobb på en förskola i Jönköping, extra härligt då solen skiner. Hoppas du får en solig och bra dag i Huskvarna. MVH Malin Berglund.

Sara sa...

Hej Linda!
brukar läsa din blogg och följer dina steg i cancern värld... Min mamma gick bort i cancer och dog den 2/8-10. Det började med att hon fick ändtarmscancer som sen spred sig till levern, dom opererade bort en bit av tarmen och satte in stomi, av levern opererade dom bort ca 25% och enligt alla tester så fick dom bort alla cancer celler. Hon var frisk i ca 6 mån och sen kom cancern tillbaka i levern och vi fick beskedet att hela levern var full av metastaser och att det inte gick att operera...dom gav henne ca 1 år kvar att leva men cancern tog snabbt över och 1,5 månad senare så somnade hon in. Du och jag, vi känner inte varandra men jag önskar dig och din familj all lycka. Om du undrar över något så får du hemskt gärna fråga mig, har ju lite erfarenhet från min mamma. Kram Sara

Anonym sa...

Har en fråga.. Vet du något om hur din prognos ser ut? Tycker livet är oerhört rättvist som ter sig såhär för dig.