torsdag, september 09, 2010

DÅ VAR DET DAGS IGEN

Idag kom det ett brev från sjukhuset. De dimper ner med jämna mellanrum som om det vore ens brevkompis eller nåt. Det jag fick tid för nu var en ny skelettscint (en slags röntgen av skelettet) nu på tisdag.Det tråkiga är bara att man först måste dit och få ett radioaktivt ämne i kroppen. Efter det får man gå och vänta i hela tre timmar innan det är dags för röntgen. Med andra ord tar det lång tid! Vad roar man sig med under tiden? Någon som har någon bra idé? Jag behöver inte vara på sjukhuset under tiden utan är fri att göra vad jag vill (och orkar... kanske jag skulle tillägga... blir ju trött för ingenting).

Orsaken till att jag ska göra denna undersökningen är att jag har fått ont på ena sidan av bröstkorgen. Har haft ont där några veckor, men nu den senaste veckan har det blivit lite bättre. Fast jag vet inte om det är för att det egentligen har blivit bättre i sig eller om det är för att jag har ökat dosen smärtlindring. Att jag har ont där kan vara för att jag är opererad och strålad på den sidan, men det skulle kollas upp för säkerhets skull. Jag har rejält ont där emellanåt, så det är väl bäst att kolla så det inte sitter några fulingar där. Oavsett vilket så förändrar de väl säkert inte situationen sådär jättemycket. Har ju redan lite för många otäcka cancer-monster i min kropp. :-(

11 kommentarer:

Simone sa...

Läs en bra bok vet jag :) Något riktigt fängslande så går tiden fort!

Fotgraferande fembarnsmamma sa...

Du kan komma till mig!! Eller så kan vi gå på dagbio om tiden passar Vet att det är det tisdagen den 15 Vi ses i morgon!
kram / Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Malin Lj - Mamma till Walter sa...

Hoppas undersökningen går bra för dig. Beundrar dig verkligen och tänker på dig trots att jag inte känner dig det minsta...men du får mina dagar att bli underbarare, bara tanken på att man är frisk, man borde verkligen uppskatta det oftare. Stor kram

Hannsu sa...

sudoku kanske, finns i tidningshyllan

mvh
Hanna

Lotta A sa...

Jag kan bara föreställa mej hur trist det måste vara med alla sjukhusbesök ,Och undersökningar....
Det är ju ingen mysig miljö!

Tips på hur du kan fördriva tiden:

* Boka in en Lunch eller fika,
Med någon rolig......
*Köp med ett gäng tidningar,som du
Annars inte hinner att läsa.
*Beställ en tid för fotvård, och få
Fötterna fixade.....det är ju så
Härligt.

Kramar från Lotta

Anonym sa...

Försök få en tid hos en massör/massös och unna dig själv en helkroppsmassage. kram Christina

Fnissi sa...

Ta med kameran på en fotopromenix, sitt på ett café och drick en latte och ta lite konstnärliga foton som dokumenterar din dag.
KRAAAM

Moa sa...

Någon bra ljudbok, om du orkar lyssna på det.

Stor varm kram till dig!

Karin sa...

Hej Linda!
Be att få ett rum, finns några rum där med säng ( man får inte va klaustrofobisk, för de är små och fönsterlösa!) men passa på och vila. De brukar jag göra när jag är där, sen kommer de och väcker/ knackar på när de är din tur... Kanske inte så roligt tips men sömnen kanske är välbehövlig? Ta med datorn eller en bok/ tidning så går de bra och bara vila ( plus att du slipper smittorisken från andra patienter som finns i väntrummet) ring innan och säg att du inte "orkar" sitta i 3timmar så brukar de fixa de... Lycka te tjejen! Håller tummarna för att de inte hittar några nya monster( pressa dem lite så brukar personalen ge lite förhands info ifall de sågs något annorlunda eller inte. De gjorde de i mitt fall iaf) så slipper du oroa dig för svaret i onödan… kram till dej från mej!

Ludmilla sa...

Läs: Att leva ett liv, inte vinna ett krig - av Anna Kåver. Den handlar om Acceptans - något som kan vara ett riktigt bra verktyg för att "gilla läget". Sätt dig på något mysigt fik och var ifred med dina tankar.

Kram

Jessika sa...

Om du har en laptop. Ta med dig den och om den har en dvd-funktion, en dvd-film.