torsdag, juni 10, 2010

STORT AGGRESSIVT MONSTER

Ja, till slut så fick de ordning på hur strålarna ska träffa mig, men det tog sin lilla tid och till slut var de tre stycken där inne som höll på! Jag är öm och stel i hela kroppen nu efter att ha legat så stilla jag kunnat på den där hårda britsen. Kände mig lite som ett barn emellanåt som tjatar "är vi inte framme snart?!"... fast min fråga var "är det klart snart?!". Kunde också riktigt föreställa mig känslan i småbarns kroppar när man ber dem sitta stilla och de inte kan. Det kröp i hela min kropp och gjorde så ont till slut och jag kände att jag kunde snart inte ligga stilla där en enda sekund till!


De har ritat streck, kryss och mönster över hela överkroppen. Jag tror nog jag föredrar de där små tatuerade prickarna som de pratade om trots allt!

Som jag skrev innan så var jag ju även hos en läkare idag också. Fick en tid där eftersom jag fått så ont i min rygg. Han tyckte det skulle kollas upp för att vara på säkra sidan, så han skrev en remiss för magnetkamera-undersökning som förmodligen blir om några veckor.

Jag passade även på att fråga om svaren från patologen hade kommit än och vad de kommit fram till efter min operation. Jodå, de pappren låg där i min journal och läkaren frågade om ingen hade pratat med mig om dem eller om jag fått en tid för att träffa min läkare?! Nä, jag har bara väntat och visste ingenting vad som stod där.

Det som stod där var att min tumör var en stor elaking som mätte 10 cm. Det fanns även en siffra för hur aggressiv och snabbväxande den var och där fick den maxpoäng. Dessutom fanns spridning till lymfkörtlarna (fast hur många de fått bort och antalet smittade vet jag inte riktigt eftersom det stod olika siffror om detta). Jag visste ju att den här sortens bröstcancer är en aggressiv sort, men sen är det såklart jobbigt att få det svart på vitt också. Det känns som den här skitsjukdomen en dag kommer att bli min död. :-(

28 kommentarer:

Elisabeth sa...

Skickar styrkekramar till dig!!

Elisabeth

malin sa...

Tänker på dig och skickar stooor kram.

malinj80 sa...

NEJ Linda! Du kommer fixa detta!
Skickar dig många styrkekramar!
Var inte rädd för att fråga om hjälp! JAg ställer gärna upp om det är något! Vad som helst!
Kram Malin

Linda Horn sa...

Neeej!!! Så får det inte bli!!! Du ska se att du får blanka plåtar på magnetröntgen senare!!! Men usch vad hemskt att höra att du hade värsta möjliga tumören.... och sååå stor den var! Hua, jag blir mörkrädd.

Stora styrkekramar till dig!!

Kajsa Bergman Fällén sa...

Kanske blir det så, men må det dröja länge! Jag tänker så i alla fall, jaha jag kommer dö av det här men jag tänker ta mig tusan dra döden vid näsan ett bra tag till...vad sägs om en femtio år eller så? Eller som min cytogranne sa sist "Jag tänker leva tills jag är 150 åtminstone" (hon hade haft cancer de senaste 16 åren).

Mima sa...

Tänker på dej! <3

Lotta A sa...

Det låter som det har varit en oerhört tuff dag för dej.
På flera olika sätt.........
Jag vill bara säga det att vi tänker på dej!
Stora kramar från oss alla.

Ulli (kaol) sa...

Stor kram!!! Tänker på dig! Även om det känns tungt så fortsätt kämpa - monstret SKA inte vinna över dig!!!!

Lisbeth sa...

Tack för din kommentar på bloggen. Du är fantastisk som orkar peppa andra fast du själv har det så tufft. Vilken hemsk sjukdom och vilken tuff dag du haft. Tänker på dig. Fortsätt kämpa!

Mia sa...

usch vad jobbigt att få bekräftat. Dåligt av dom att inte boka en tid med dig så du kunde fått ha någon med dig.

Jag är övertygad om att du kommer att klara detta och besegra monstret. Du är stark!

Massa kramar!
Mia

Ingela sa...

Man blir helt galen av hur dåligt vården kan fungera ibland. Jag tycker du ska kräva att få en tid hos din onkolog och gå igenom patologsvaren ordentligt.

Kom ihåg att, även om knölen var stor, så är den ute ur din kropp! Nu håller vi tummar, tassar och tår för att röntgen inte visar något.

Stor kram
Busan

Rebecca sa...

Fy vilket svar, att den var så aggressiv. Blir kanske en ganska så lång fight med flera ronder. Vi håller tummarna att du ändå blir segrarinna redan nu efter denna strålbehandling är färdig.

Heja Linda du är bäst!
Snart ska du vigas av en präst!

kram

Emelie sa...

Livet är så orättvist!
Läser ofta din blogg och tänker på dig och din familj.
Många kramar.
//Emelie

Lisbet Lindell sa...

NEJ!! Du ska kämpa och
visa den jävla skitcancern att du ska vinna!! Många styrke KRAMAR till dej

kerstin sa...

vill krama dig live Linda kämpa på
Du kommer att klara detta
Forskningen går frammåt hela tiden så måsta vi tänka
kram kram ha det bra sköt om dig '
Tack Kerstin

Johanna sa...

Du är en fighter, du ska vara kvar och se dina barn växa upp till fina personer!!!!

Förstår att du har stor rädsla och oro, men låt den inte vinna din energi och styrka!!!

Stor kramar Grynisen(Feb.barn 2010)

Anonym sa...

Fortsatt kämpa och låt inte det onda vinna över dej. Tänker och håller allt som finns att hålla på att du klarar detta. Många kramar Anna Livf

Anonym sa...

Jävla skitsjukdom! Du fixar detta Linda, så som du kämpar, ge inte upp!
Kram Sandi

Rimforsen sa...

Har du fixat en 10 cm värstingelaking så fixar du allt! Stora kramar!

Fotgraferande fembarnsmamma sa...

♥ Lina ♥ min kära vän. Du är en vinnare!!! Jag vet det! Du kommer vinna över cancern trot tunga besked. Ska blir roligt att ses i morgon! Många kramar Maria

Moa sa...

Linda! Jag skickar många och stora kramar till dig och din familj! Hoppas att du känner att vi är många här ute i cyberrymden som tänker på dig. Styrka och kärlek till dig!

//Moa

Trebarnamsmamman sa...

Åhhhh gumman! Blir alldeles matt när jag läser ditt sista stycke! Hoppas hoppas du fixar det, Hoppas, hoppas du fann tumören i tid. Skitcancer!!!!! Vi finns här för din skull, och kan envishet, livsglädje, vänskap och kärlek besegra cancer så kommer du fixa det galant! KRAM

Anna Smid sa...

Linda, jag lider verkligen med dig och allt detta elände! Men jag vet att du är en stark tjej och du kommer klara detta lysande! Men självklart måste du få ha dina svackor och bara hata det hela annars vore du ingen människa utan bara en maskin!

Tänker ofta på dig och försöker överföra positiv energi till dig!

Kram

Inger M sa...

Linda
Jag har inga ord som kan uttrycka vad jag känner. Vilka prövningar du och din familj utsätts för hela tiden !Men du har så mycke "djävlaranamma " så du fixar det här med underbart stöd av din fina sambo å finfina barn !!!
All tänkbar värme å styrkekramar i kubik under de veckor som kommer till dig å de dina !!!
Inger M

Lena sa...

Kära Linda
Du ska absolut inte låta "fulklumpen" sätta sig på din kämparglöd! Nu är den borta och så ska det förbli!!!

Styrkekramar och nosgos från Lena med dreambox ligan i Partille

Caroline sa...

Hej vännen!
Du kommer klara detta, jag ber till Gud för dig. Dina skyddsänglar tar hand om dig!
tråkigt att läkarna inte bokat in uppföljningssamtal ang proverna osv,
stor kram!!!!

Anonym sa...

NEJ! Du fixar det här. Massor med styrkekramar till dig. Kram Heidi

Mary sa...

Linda!
Du kommer att klara detta! Min mamma hade ju samma sorts BC som du - IBC - jag vet vad du går igenom, men det går att besegra! Låt din familj och dina barn ge dig den styrka som du behöver just nu och framåt!
kramar Maria (Göta från cancertjejer)