måndag, juni 21, 2010

ÖGONMIGRÄN?!

Då var dagens sjukhusbesök avklarat. Det gick snabbt idag. Hamnade i rätt läge direkt när jag la mig. Annars brukar de alltid vela dra i en lite hit och dit för att allt ska stämma. Skönt att slippa det för min rygg gör så obeskrivligt ont idag - aj aj aj AJJJJ!!

Fick även träffa en läkare. Ville gärna få något annat smärtstillande utskrivet för yrsel och illamåendet jag kände av utav de andra tabletterna klarar jag mig gärna utan. Hörde även efter ifall resultatet av MR-undersökningen hade kommit än, men det hade det inte. Jag berättade även om det obehagliga som hände med min syn igår. Hon tyckte att jag skulle vara observant på detta och om det händer igen eller jag får andra symtom så tyckte hon att det skulle kollas upp.

Men det kan också vara något helt ofarligt som ögonmigrän (klassisk migrän, migrän med aura, migrän utan huvudvärk, tyst migrän... ja, det verkar finnas många olika namn för detta). Symtomen jag hade stämmer precis in på detta. Har fått både mail och kommentarer här på bloggen från andra som drabbats av samma sak, så det verkar inte vara helt ovanligt.

Jag har ju vanlig migrän emellanåt så för mig brukar migrän vara lika med jätteont på ena sidan av huvudet i upp till tre dygn (om jag inte tar medicin för det för då brukar det gå över ganska snabbt). Det jag hade igår gjorde mig bara trött efteråt. Hade inte det minsta ont i huvudet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag läser din blogg och beundrar dig för dina fina bilder du tar.
Du är en fantastisk fotograf!
När det gäller det du beskriver som hände med ditt öga.
Jag får exakt likadana "anfall" några gånger om året.
Det uppträder oftast i samband med att jag är väldigt trött och grubblar över något osv...
Läkarna säger till mig att det är ögonmigrän.
Lycka till med din fortsatta strålning och jag hoppas att det inte är något allvarligt på MRT:n utan att det har någon annan förklaring.
Själv har jag en nerv som spökar i ländryggen och jag har väldigt ont och domningar i fot o ben av detta.
Jag har haft detta i många år.
Jag tror inte du behöver vara orolig för detta!!!
Kramar från Lena G som varit med på BC-listan och nog kommer tillbaka i höst.

Ango sa...

Jag har haft ögonmigrän i 25 år och "anfallen" är precis så som du upplevde det. Ibland kan en huvudvärk komma efter, men oftast inte.
Det finns inget att göra åt det, tyvärr, mer än veta att det är helt ofarligt ;).

Kram
Ango