söndag, juni 20, 2010

OBEHAGLIG UPPLEVELSE

I morse när vi satt och åt frukost dök det plötsligt upp en suddig prick mitt i synfältet. Lite som en sån där irriterande prick som det kan bli ibland om någon tagit kort på en med blixt. Men så efter en liten stund växte pricken sig större och större. När vi kom upp till vårt rum såg jag nästan ingenting. Då var det som ett flimrande zick zack-mönster i ungefär 80% av synfältet. Riktigt obehagligt! Efter en sisådär 20 minuter försvann det och det har inte kommit tillbaka efter det.

Jag har hört att man kan få så när innan ett migrän-anfall, men jag har aldrig själv varit med om det tidigare. Migrän har jag ju annars emellanåt och har haft det sen tonåren. Idag har jag dock inte fått migrän. Därför oroar detta mig nästan mer. Varför fick jag de här konstiga och obehagliga symtomen??!

Häromkvällen mådde jag ju inte heller bra. Var jätteyr, illamående och höll på att svimma flera gånger. Det kändes som jag höll på att bli sjuk. Men sen gick det över och jag har inte känt så igen.

Förhoppningsvis har allt detta bara en väldigt ofarlig och naturlig förklaring som kanske en biverkning av behandling eller någon medicin jag tagit. Men samtidigt är det såklart lätt att det där cancerspöket dyker upp också och att min sjukdom kan ha något samband med symtomen. Det hoppas jag verkligen INTE. Vill bara bli frisk nu!!

9 kommentarer:

Mia sa...

Hej Linda,
Jag önskar också av hela mitt hjärta att flimret i ögonen inte är annat än migränaura. Själv besväras jag av migrän och på senare år har det hänt vid tre tillfällen att jag fått enbart aura och ingen efterföljande migrän. Anfallen har yttrat sig precis så som du beskriver och jag har läst på nätet att det kan bli så. Det är nog ändå klokt om du för säkerhets skull diskuterar det med din läkare. Jag håller tummarna för dig och hoppas verkligen att du nitar det där förhatliga cancerspöket rejält! Bort ska det!! Kram från Mia, trogen bloggläsare

Anonym sa...

Hej!
Ville bara lugna dig lite och säga att det låter som ögonmigrän. Har själv drabbats av det några ggr det senaste året och precis så som du beskrev det. Väldigt obehagligt då man får synbortfall! Jag tog kontakt med ögonmottagningen och fick komma på en ordentlig koll och fick just svaret, -ögonmigrän. Kan dyka upp vid tex stress och överansträngning. Be om en koll av ögonen för att få veta säkert! Tänker och ber för dig! Kram/Bloggläsare

mittsakalladeliv sa...

Hej Linda!

Jag har också sånt!

Jag har skrivit om det här:

http://mittsakalladeliv.wordpress.com/2008/06/16/ogonmigran/

..och här:

http://mittsakalladeliv.wordpress.com/2008/08/21/om-ogonmigran/

Jag har bara råkat ut för det två gånger med ca ett års mellanrum. Andra gången fick jag lite ont i ena sidan av huvudet efteråt och mådde lite illa, men inte så att jag behövde ligga ned eller så. Har aldrig haft ett 'vanligt' migränanfall utan bara dessa ögonfenomen...

//Lotta i Linköping

Anonym sa...

Precis så där har jag också haft! Blev jätterädd första gången då jag bara såg en svart prick. Trodde jag hade fått nåt stort skräp i ögat. Sen kom sicksack-blixtarna.... Fick det upprepade gånger och sökte läkare. Han konstaterade att det var migränaura. Jag trodde inte alls på det eftersom jag aldrig haft migränhuvudvärk efter ett anfall. Nu har jag inte haft symtomen på flera år. Hängde nog ihop med stress märkte jag....

Cissi sa...

Hej. Vill också bara säga att det är klassisk auramigrän. För mig började det i 30-årsåldern, och jag får precis som du beskriver. Så fort det börjar tar jag en Ipren, lägger mig och vilar och det går ALLTID över inom en halvtimme (ingen huvudvärk). Fick det första gången när jag var gravid, och blev skiträdd. För mig utlöses det av trötthet, eller att jag blir bländad.

Linda W sa...

Hej Linda!

Jag har precis så som du beskrev med illamående och fläckar för ögonen,... men på mig är det inte migrän utan spänningshuvudvärk. Eftersom du har ont i ryggen så tror jag mer på det eftersom inte du lider av migrän.
det börjar i ryggen , av tex snedbelastnig, går upp i nacken och sätter sig i skallen / ögonen, jag gick till en massör och sen var det väck!!! Det finns 2 "knölar" i nacken du kan trycka på, de sitter precis där skallbenet slutar , gör det ont när du trycker där kan jag lova att det är där problemet sitter, massera knölarna, man kan trycka så det gör ont.. det hjälper, första gången massören gjorde det på mig trodde jag att hans tummar skulle komma ut i pannan på mig och då tryckte han löst!
värt att testa, i din situation med mycket stress och oro är det inte svårt att få stressrelaterad värk!!

Många kramar Linda

Åse sa...

Usch så obehagligt för dig. Hoppas det inte kommer tillbaka någongång. Kram

Kajsa Bergman Fällén sa...

Åh vad det är jobbigt att för varje liten grej som är annorlunda, som man i normala fall inte skulle tänkt på knappt, behöva oroa sig. Så mycket onödig oro. För oftast är den ju just onödig.

Kram

Ulrika sa...

Hej Linda!
Jag har också ögonmigrän och det är precis som du beskriver!
Först som man blivit bländad av en kamerablixt och sedan kommer sicksackmönstret mer och mer.
Jag har det framförallt under och efter graviditet.
När jag fick Bella (5 år nu) hade jag det varje dag i fler månader, jätteotäckt, men sedan dess har jag inte haft det.
Har varit likadant varje graviditet och dök alltså upp första gången för 20 år sedan.
För mig drar jag slutsatsen att det är hormonellt . Dvs vid hormonomställningar kommer det.

Kram Ulrika