lördag, mars 27, 2010

LÖRDAG

Jämfört med min förra behandling då jag låg däckad hela lördagen så är det mycket bättre idag. Får nedtrappning med cortison den här gången och jag tror faktiskt att det hjälper lite (även om cortisonet i sig också har en del jobbiga biverkningar). Men... visst är jag trött ändå!

Det är helt klart en tuff behandling jag får. Det känner jag. Sen tar ju allt här hemma sin tid också. Hade det gått att varva dagen med att ligga en stund då och då i sängen och vila hade det gått bra, men det är inte så praktiskt genomförbart heller när man har små barn som ska tas hand om och mat och allt sånt ska fixas. Sen när jag ändå mår bra stundtals så vill jag ju passa på att vara med dem så det är inte så att jag önskar min familj härifrån. Bara det att komma undan någon timma att vila hjälper så mycket (om man bara slapp få dåligt samvete för det).

Just nu har jag lite ensamtid hemma. Min ena kompis är barnvakt åt de två små medan min sambo är på bio med de stora, men tyvärr passade då vår ena hund Frida på att bli lös i magen och sket ner golvet i hallen. Åh tack för den. Luktade inte hallon precis!

Sen så har jag fått min Neulasta-spruta idag också. Hemsjukvården var här på förmiddagen och gav mig den. Smidigt att de kan komma hem. Blir långt att åka annars också eftersom vårdcentralen här är stängd på helgerna.Äh, det här med datorer dagarna efter behandlingen funkar inte så bra. Slinter på tangenterna hela tiden och stavar fel, så det tar en evig tid att få fram det man vill ha skrivet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att höra att du hitintills verkar klara denna omgång rätt bra. Inte ska du väl ha dåligt samvete för att du inte orkar vara på topp just nu.När någon annan kan ta hand om "juvelerna" så passa på att vara riktigt lat.
Kram Helen

ulrica sa...

Vet precis vad du menar..

Det är svårt att vila när man har barn. Tänker ofta på det när jag ligger inne under behandlingen och träffar på dem som inte har barn eller har vuxna barn. De kan säga att de kan lägga i tvättmaskinen men mannen får plocka ur osv. Vi som har barn MÅSTE på något sätt kämpa fast vi är trötta. Det tror jag är bra i och för sig. Vi är inte vår sjukdom. Sedan är veckan efter neulastasprutan hemsk för mig. Jag har jätteont i hela kroppen.. och mår skitdåligt.. är vansinnig för ingenting.

Känner igen det där med hunden också.. har själv tre hundar och när jag mår som sämst, det är ofta då det händer något med dem osv. Vilan är sällan lätt att få.

Skönt att du mår bättre den här gången. Cortisonet hjälper mig med. :) Tycker jag är piggare om jag får nedtrappning med det.

Kramar till dig!!