tisdag, mars 16, 2010

ÄR DET JAG SOM ÄR SJUK?

Ibland när jag pratar eller skriver om min sjukdom så känns det som det handlar om någon annan än mig själv det handlar om. Det är lite svårt att ta in att man själv är allvarligt sjuk. Att man har en sjukdom som jag faktiskt kan dö av. Kanske hjärnan som väljer att ta in lite i taget för att man inte ska bryta ihop totalt?!! Fast det går upp och ner det där. Ibland känns det jättejobbigt och jag önskar inget hellre än att allt det här är över... att vi får bli en "normal" familj igen...

Fast just nu känner jag mig inte särskilt sjuk! Det är bara när jag tittar i spegeln som jag ser att det inte är mitt vanliga "jag" som möter mig där. Men annars känner jag mig ungefär som vanligt... och det är ju skönt! :-)

Har faktiskt nästan lyckats förtränga allt vad sjukhus är just nu. Men på torsdag ska jag träffa min läkare på onkologen och veckan därpå är det dags för ny cvk-operation och min femte cellgifts-behandling, så jag lär snart bli påmind igen. Ser inte direkt fram emot att ligga däckad igen och kämpa mot en massa tråkiga biverkningar, men har jag tur så vänder det lika snabbt som det gjorde denna gången. Får jag bara många bra dagar och slipper en massa extra provtagningar, sjukhusbesök, mediciner och infektioner så blir det så mycket enklare!

Men snart kommer en ny fas av behandlingen mot bröstcancern. Operation (och eventuellt ännu mera cytostatika efter det). Strålning. Hormonbehandling. Har inte orkat tänka så mycket på allt det som väntar. Kanske lika bra det. Får försöka ta en sak i taget. Men det är mycket man ska gå igenom...!


Hittade den här gamla bilden som jag har tagit. Det ser ju rätt omöjligt ut för musen att ta sig ut genom flaskan - men det gick!


En till gammal bild. Det var när vi precis hade fått hem vår första Maine coon. Hon kände sig nog tyvärr inte särskilt välkommen av våra andra katter.

4 kommentarer:

Fia sa...

Så skönt att läsa att du faktiskt inte alltid känner dig sjuk! <3 <3 Du är verkligen värd de dagarna av vila.

Marie sa...

Jag vet, jag orkar inte heller tänka på hela vägen man har framför sig, försöker att sätta upp mina egna delmål.
Åh, det är ju även för mig dax för den femte omgången nästa vecka, fast jag längtar tills dess
- för då kommer jag ytterliga lite närmare mitt nästa delmål =)
Kram!

Alltid fina bilder, du är såå duktig!

Ludmilla sa...

Ja det är nog viktigt att verkligen ta ett steg i taget när det är så många faser som du ska igenom!

Härligt att du har många bra dagar! Super! Se till att ladda energi så att du inte gör för mycket när du väl mår bra bara.

Bilderna är fantastiska, båda två. Vad duktig du är!!

Sandra sa...

Hej Linda! Det finns en present till dig i min blogg som jag hoppas du gillar!
kram:-)