torsdag, december 10, 2009

TORSDAG

Idag har det inte blivit mycket tid vid datorn. Satt inne hos Erik till nån gång efter ett i natt och i morse efter frukosten hade jag tid med läkaren på onkologen. Ska dit igen i morgon och ta lite prover och sånt och sen räknar vi med att cellgifterna kommer igång på måndag. Det är lite blandade känslor inför det. Lite oro inför hur man ska reagera på att få in det i kroppen, men samtidigt känns det ju bra att något görs för att få bukt med cancern. Jag kommer förmodligen inte behöva bli inlagd där, utan det kommer ta ett par timmar och sen får jag gå tillbaka ner till neo och det känns skönt! Annars var det egentligen meningen att jag ska stanna där över natt första behandlingen, men läkaren tyckte inte att det var nödvändigt eftersom jag ändå befinner mig på sjukhuset. Då kan jag bara ringa eller gå tillbaka dit om det är något.

På förmiddagen hade vi besök av kompisar. De hade med sig jättegod smörgåstårta och mumsiga kakor. Sen var M förbi en sväng och åt lunch (hon har sin praktik här på sjukhuset) och efter det kom Eriks farmor hit en stund.Det är roligt med besök, men det är lite kruxigt att planera in för många på en dag eftersom vi sitter inne hos Erik rätt så mycket. Så det får oftast bli så att man tar dagarna lite som de kommer. Några har kikat förbi då vi tyvärr inte kunnat komma ifrån. När man satt sig med honom går det inte bara sitta där en kort stund, utan det blir oftast ett par timmar eller mera. Han somnar oftast gott när man sitter med honom och då vill man helst inte störa för mycket. Likaså när han har ätit så är det bra om han ligger kvar en stund efteråt eftersom han lätt kräks annars. Nu i eftermiddag satt jag där med honom på mitt bröst i fyra timmar. Mysigt! :-)

Det är inga speciella tider som gäller för besök, men de är benhårda på att man inte får komma in här om man är det minsta förkyld. Här i vårt rum på förlossningen får vi inte ta emot besök alls för det är besöksförbud pga influensan. Så när det kommer någon hit får vi ses inne på föräldraenheten. Inne på själva neo där de små bebisarna ligger är det främst föräldrar, syskon samt mor- och farföräldrar som får komma in och hälsa på. Sen får man alltid kolla av med de som jobbar där och de andra föräldrarna som har sina bebisar i samma rum så att det är okej med dem att besökare kommer in en liten stund.

Erik gör framsteg varje dag. I morse fick han testa att vara utan cpap:en. Det gick så bra att han skulle få träna i ett par timmar på att vara utan... men efter ett par timmar låg alla hans värden fortfarande så pass bra att de inte tyckte att han behövde ha den, så han har varit utan hela dagen. Men eventuellt ska han sova med den på i natt för att få vila lite. Hans vikt har börjat vända uppåt nu... har för mig att den låg på 1890 g i morse...


Eftersom han kräks ibland får han fortfarande lite dropp, så det är den grejen som sitter på hans ena hand, men de har pratat om att snart plocka bort den eftersom han äter så pass mycket nu och får behålla det mesta.

I morgon ska vi få ett rum på neos föräldraenhet. Äntligen blir jag utskriven från förlossningen och äntligen får vi en skönare säng att sova i! *längtar*


Få 1 nr av Burda eller Kreativ Stick + pärlarmband

12 kommentarer:

Anna med Sigge sa...

Grattis! Åh så härligt att han slipper C-PAP:en. Vår bebis hatade den, den gled ur näsan ibland och blåste honom i ögonen, när han blev lite starkare försökte han ofta dra ur den. Minns att jag blev helt obeskrivligt glad när han slapp ifrån den, äntligen såg han ut som en riktigt liten bebis och så fick man se hela hans ansiktet istället för bara haka, kinder och panna. Klart han ska ha den på natten för att vila men vilka framsteg han gör! En riktig liten hjälte!

Lotta A sa...

Så glad jag blir när jag läser ,att det händer sådana positiva framsteg med er lilla Erik.

Det låter skönt att ni ,nu i morgon kommer att få ett eget rum och framför allt att få en skönare säng att sova i.
Sjukhus sängarna har ju inte för vanan att vara de mest eftertraktade sängarna............

Det låter roligt, för er att ni har så mycket fina människor runt om er som kommer och besöker er!
Perfekt när de även har med sig mat!

Hoppas att det nu kommer att gå bra med din kommande behandling , och att du inte får så mycket biverkningar.

Men det låter som du haft en jättemysig dag, och ha fått ha lilla sonen på bröstet i 4 timmar.

Tänker på er!

Varma hälsningar från:
Lotta och Ante + Barnen

Rimfolina sa...

Vad bra det låter! Erik mår fint, du kommer igång med behandlingen och livet fortsätter, precis som det ska. Vi fortsätter att hålla tummar och tänka på och be för er! Kramar.

♥ ♥ ♥ bambi - missa inte mina julklappstips i bloggen! ♥ ♥ ♥ sa...

Ville bara tala om att du har blivit tilldelat ett Nobelpris av mig i min blogg och jag tycker verkligen att DU förtjänar den!!


Lite om mig!
sa...

Hej! Hittade din blogg via FL! Ett stort grattis till er lille kille!:) Har själv en son som föddes i vecka 26+5!Va härligt att han legat utan cpap:en så länge! :) Visst är det mysigt att få sitta och gosa med sina små! Man märker verkligen att de mår så gott av att sitta hud mot hud. :)Håller tummarna för att dina behandlingar gör susen!
Kram Jessica

Lusth sa...

Vad skönt att det går framåt med den lille grabben. :)

Zionezze sa...

Åh jag blir så glad när jag läser om Eriks fantastiska framsteg, tårarna trillar varje gång det kommer nya uppdateringar här...

Lycka till på måndag!! Jag håller tummarna att du inte får några hemska bieffekter!

Sofie sa...

Vad skönt att han gör framsteg Erik. En riktig liten kämpe!

Lycka till nu med dina kommande behandlingar, hoppas verkligen att du slipper jobbiga bieffekter.

Therese sa...

Va roligt att få positiva uppdateringar. Han är så söt lilla Erik! Ska hålla tummarna för dej på måndag. Hoppas ni får en mysig helg i en skönare säng:) Kram kram

Mia sa...

Vilken kille ni har fått. Så duktig och stark. Kan tro att det är mysigt att ligga och mysa i flera timmar.

Elin låg gärna på bröstet och myste men Edvin gillade det inte.

Skönt att få sova i mer riktigt säng. Du kommer sova som en prinsessa och drömma massa härliga drömmar tror jag.

Skönt att komma igång med behandlingen. Håller alla tummar att det kommer gå bra och att du mår bra. Ska tänka lite extra på dig på måndag.

Kram

S*Kimatos Maine coon sa...

Vad skönt att det börjar gå bättre nu för lille Erik! Skönt att få bli utskrivna från förlossningen med.
Vi är så nyfikna att få se ert lille underverk, men det får väl vänta lite...
Vi kan väl se till helgen om ni kanske kan komma och ta en fika eller om vi kan komma förbi och ta en fika på sjukhuset? Vi tar det som det kommer....

Kram

Elin Hejdenberg sa...

Skönt på ett sätt att komma igång med cellgifterna.. Se bara till att vara på dem om att komma igång.. JAg har ALLTID fått vänta i flera timmar. onödigt!
KRAMAR till Er!
Tänker på dig!