onsdag, december 09, 2009

LIK SIN STOREBROR?

Idag på morgonen fick Erik vara utan sin cpap en liten stund. Han hade kräkts så att det hade kommit in i slangen så de fick byta den. Det gick bra för honom att vara utan den och hans värden var stabila, så inom de närmaste dagarna kommer han få börja träna på att vara utan den. Jag hann hur som helst ta en bild på honom där man kan se lite mer hur han ser ut. Sen så är han ju lite ihoptryckt även nu när han var utan cpap för han har ju haft den över näsan sen han föddes.


Nu på förmiddagen har jag suttit med honom på bröstet och nu är min sambo där inne med honom. Det märks att han mår bra när han får komma ut och sitta hos en. Till exempel så har han aldrig kräkts upp sin mat när vi haft honom hos oss. Hans vikt har förresten börjat stabilisera sig nu, så han har inte gått ner mer sen igår. Får se om det vänder uppåt nu.

Var med under läkarronden också och vi fick även ett samtal med barnläkaren. Han sa att allt är som det ska med vår lille kille och att vi kan förvänta oss att han har samma chanser att klara sig bra i livet som en fullgången bebis. Det känns ju skönt att höra! Sen så blir det ju ett antal veckor till här. Blir förmodligen inte utskriven från neo förrän han är fullgången (vilket kan bli någon eller ett par veckor innan bf-datumet). Men funkar allt bra så kan man få hemvård de sista veckorna. Ja, vi får se hur det blir. Ingen kan ju säga något just nu utan man får ta allting dag för dag. Men vi blir ju kvar här året ut iallafall.


Det är många som tycker att han är lik sin storebror och det tycker vi också att han är. Tog för skoj skull fram en bild på honom från förra sommaren där han är precis nyfödd. Sen så är det lite svårt att jämföra bebisar där den ene väger dubbelt så mycket som den andre. ;-)Jag har öppnat ett kalenderpaket idag också... nummer 9... och det var ett jättefint paket från Netha! Det innehöll en ljuslykta där jag satte i värmeljuset som jag fick igår. Ett fint kort som gör en glad fick jag också. Tack snälla!!12 kommentarer:

Camilla ~ www.elmida.se sa...

Nämen jisses så liten å söt han är!!!
Hoppas allt håller sig stabilt och att han utvecklas som han ska, och att ni inte behöver stanna allt för länge på neo.
Kramar!

Tina sa...

Va skönt att allt ser så bra ut! Han är ju så fin och söt så man nästan går sönder...

Zionezze sa...

Så skönt att höra läkarens utlåtande!!! Jag har inte kunnat låta bli att sitta o söka info om hur chanserna ser ut för för tidigt födda bebisar....

Ann-Louise sa...

Vad skönt att allt är bra med lillen! Han är så söt!!

Linda Horn sa...

Åååh, så skönt att han fick vara utan cpap:en en stund, och att värdena ändå höll sig bra!! Han är såååå fin!! Vad skönt att läkaren hade så bra nyheter till er, att han har så fina chanser, måste kännas skönt!

Kram

Mia sa...

Duktig kille som klarar sig utan den redan.

Ja visst är han lik storebror. Lika söta båda två. :-D

Skönt att få höra att allt ser bra ut och att han kommer klara sig precis lika bra sen.

Anna sa...

Lika eller inte, söta är de båda två:)
Vad bra att det går bra för honom!

Stumpelisen sa...

Men han är ju verkligen jätte syskonlik storebror!! och va skönt att läget är lite stabilare! Vi får hålla tummarna att ni får bli där lite kortare tid på neo!
Kram Emma

Sanna sa...

Skönt att det går åt rätt håll! Med B var vi ju på neo- han kom i v.35 men var rejält omogen och tog lång tid på sig att lära sig äta, så det blev några bakslag längs vägen... Fyra veckor var vi inskrivna, varav två var i hemsjukvård- något som verkligen var jätteskönt- att få komma hem, kunna ta emot besök, hinna med syskon etc. Fast rond hemma i badrummet var underligt!
Ett litet tips: Se till att de tejpar sonden rakt- B har fått en lite sned näsvinge på den sidan han hade sonden.:-D
De tejpade den snett i en vecka, typ. Sedan stannade den så. :-(
Inget andra ser om man inget säger, men du vet... man kan ju inte låta bli att störa sig på att de inte tejpade om sonden, eftersom vi såg!
Kram,
Sanna m S, B och J.

Trebarnsmamman sa...

Åhhh han är ju så ljuvligt söt! Vilken liten guldklimp!!!!!!

Monica sa...

Vilken fin liten prins ni har fått. Ja han är lik storebror.

Anonym sa...

Javisst ser man likheten! Så underbart söt. Och vad bra att han klarade sig bra också utan cpapen. Nu börjar jag verkligen längta tills Felix syster eller bror kommer till världen. Vill också snusa bebis! :)
Skickar en famn full med styrka till er. Kramisar - goshheidi