måndag, november 30, 2009

DÅ VAR DEN HÄR DAGEN AVKLARAD

Nu är röntgenundersökningarna avklarade! Jag kan inte påstå att det gick jättesmidigt, för tyvärr var det nästan värre att ligga i MR-apparaten än jag hade föreställt mig. Det var liksom inte bara det att jag blev yr och illamående när jag ligger platt på rygg. Allra värst var nog att det gjorde så himla ont i nedre delen ryggen och ut mot höfterna att ligga på den smala och hårda britsen. Att vara helt stilla när det gör skitont är verkligen svårt! Dessutom vaknade bebisen i magen av allt oväsen så han for runt som bara den och gjorde det ännu svårare för mig att ligga helt stilla. Jag fick vicka lite på tårna om jag tyckte det blev för jobbigt att ligga stilla. Jovisst, det hjälpte ju himla mycket! Undersökningen tog ca 1½ timma... en evighet och det kändes som jag aldrig skulle få gå därifrån!

Däremot gick både lungröntgen och ultraljudet av levern bra. Jag har inte fått reda på några resultat idag utan det blir först på läkarbesöket på onsdag, men han som gjorde ultraljudet sa att vid själva undersökningen såg allt helt normalt ut när det gällde levern och han hittade inget avvikande där. Han skulle gå igenom det mer noggrant efteråt... så jag hoppas INTE det dyker upp nåt några små monster på hans skärm då heller!

Vi har även varit hos doktorn igen med W. Han hade fortfarande feber i morse och han hostar så gräsligt så de ville att vi skulle åka in. Han fick Molipect utskrivet så vi får hoppas det gör att nätterna blir lite lugnare.

Nu i eftermiddag har vi varit hos veterinären och kastrerat vår hankatt. Uppfödningen kommer ju ligga nere tills vidare så det var bäst så.

14 kommentarer:

Ebba sa...

Åå fy så jobbigt det låter med MR undersökningen. :-( Skönt att den är avklarad nu i alla fall. Har tänkt så mycket på dig i dag! Ber att ni ska få positiva besked på onsdag. Hoppas lille sonen kryar på sig nu också. Kram /Ebba

Åse sa...

Oj vilken plåga det måste ha varit att ligga still där i 1½h. Usch. Jag fortsätter att hålla tummarna för dig att de inte hittade något på varken lever eller lungor!

Jag hoppas även att W blir frisk snart, ni har fått er beskärda del nu tycker jag.

Kram
Åse

Maritha sa...

Fy så jobbigt att försöka ligga still i över en timme när man har en stor mage som klämmer och bökar. Hoppas nu allt är bra på röntgen....jag håller alla tummar och tår för ett positivt besked på onsdag. Har haft dig i mina tankar hela dagen. Ta hand om dig och din lilla plutt nu och hoppas verkligen ni får en lugn natt. Kram

Lusth sa...

Det är ju skönt att det är avklarat nu i alla fall men det lät ju mindre mysigt måste jag säga. Hoppas att de inget annat hittar nu så det bara är att göra sig av med det som finns.

Är det Rippe ni har kastrerat? Om jag inte har det helt om bakfoten så är det bara en hane ni har. Hoppas det gick bra med han också. Våra hanar har piggnat till ganska snabbt efteråt men ena honan var det desto värre med... Det gick bra men hon somnade i matskålen när hon kom hem. Har bilder på henne när hon har en sparkdräkt på sig och ligger med huvudet i matskålen och sover. Lilla snuttan.

Ja och så får vi hoppas att den lille blir av med sin feber också. Inget kul sånt där. Har suttit hemma idag med tillfrisknande barn.

Lycka till nu. Kram

Mia sa...

Busig lillebror i magen.

Jobbigt att ligga still så länge. Duktig du är klarade det tycker jag. Jag hade säkert fått panik.

Hoppas W blir bra snart så han slipper hosta. Tar ju så på deras krafter.

Kram

Lotta A sa...

Det låter som en tuff och jobbig undersökning,fruktansvärt att ligga blick stilla så länge......

Det är ju riktigt jobbigt att ligga på rygg när man är gravid.

Vi hoppas nu så innerligt att allt ser bra ut på Onsdag.

Hoppas också att er lill kille,snart mår mycket bättre!

Vi tänker på dej och din familj!

Kramar Från Lotta & Ante
Med Familj

Lillmonster sa...

Usch för att ligga helt stilla så länge. Jag vet inte om jag hade klarat det nu ens en gång och jag är inte gravid. :)

Skönt att det är gjort i alla fall och jag håller tummarna för att inga hemska monster ska dyka upp till på onsdag.

Hoppas även att lillkillen blir bra snart. Är det månne den vanliga flunsan han fått?
Här hade jag 5 ungar i den för 1½ vecka sen.

Kram Kram

Anonym sa...

Usch ja!
Jag kunde inte ens tänka på att ligga på rygg när jag var höggravid...=) Det var bra gjort!

Kände mig lite gladare av det du skrev. Skönt att det såg bra ut så här långt!

Varm kram till dig!
/Malin

oktbebbe09 sa...

usch vad jobbigt för dig att ligga där så länge! Men skönt att det är avklarat nu i alla fall! Hoppas på bra besked nu på onsdag! kram

Camilla ~ www.elmida.se sa...

Skönt att MR är över nu iaf.
Håller tummarna för att allt ser bra ut. KRAMAR!

Linda Horn sa...

Skönt att det är avklarat nu i alla fall, nu håller vi tummar och tår för att allt ser okej ut, att det inte spridit sig. Förstår att det blir en lång väntan till i morgon nu...

Hoppas lillkillen frisknar till snart!!

Kram

Ann-Louise sa...

Hoppas så att det inte dyker upp några monster någonstans bland resultaten!
Hoppas också att medicinen hjälpte mot W:s hosta och att han mår bättre, kan tänka mig att det vore skönt om alla barn fick vara friska nu så att du kan ägna all kraft åt att fokusera på att själv bli frisk! Kram!

Emma sa...

Hoppas med hela mitt hjärtas att du får så bra besked som möjligt går i denna svåra tid på onsdag.

Vad jag förstår så behöver du inte mer sånt här i ditt liv!

Inga mera monster tack!

Skickar styrka till dig!

Krama om din familj!

Mindi sa...

Åh så jobbigt det låter... att ligga still så där när man dessutom är höggravid!
Sååå skönt att de inte såg något konstigt och jag håller tummar och tår tills du vet mer.

Stor varm kram
M I N D I