fredag, september 18, 2009

SOFT HANDS, KIND HEART HAND CREAM

The Body Shop, det stora etiska skönhetsföretaget, startar den här månaden kampanj för att göra folk medvetna och bekämpa trafficking av barn. Bloggare över hela Europa är med i kampanjen och jag drar gärna mitt strå till stacken jag också!

Handkrämen "Soft Hands Kind Heart Hand Cream" från The Body Shop är en handkräm som är full av omsorg på flera sätt. Förutom att dina händer får en skön omvårdnad ger den även en hjälpande hand till de som bäst behöver den. För varje såld produkt går hela 77:- direkt till ECPAT (en ideell förening som arbetar med att förebygga och stoppa alla former av barnsexhandel: barnpornografi, trafficking och barnsexturism).



Mer än 1,2 miljoner barn och ungdomar blir utnyttjade i den internationella sexhandeln varje år. Detta händer inte bara utomlands utan även här i Sverige. Maria Ros Jernberg på The Body Shop säger att deras vision är att kampanjen ska hjälpa till att skapa en värld där barn inte behandlas som varor som kriminella människor köper och säljer för pengar. Istället ska de skyddas och behandlas med den omsorg, kärlek och respekt de förtjänar.



För ett par år sedan läste jag en bra men skrämmande bok som handlar om just trafficking. Det är en verklighetsbaserad bok som heter "Såld" och är skriven av Vera Efron och Natasja T. Den handlar om en Natasja, en ung rysk flicka som drömmer om ett bättre liv, men istället faller offer för trafficking. Hon lockas av ett erbjudande som barnflicka i Sverige, men hennes biljett till frihet blir en värre mardröm än hon kunnat föreställa sig. Gång på gång säljs hon till olika män, men trots att hon sakta bryts ner vägrar Natasja in i det sista att ge upp. I all tysthet börjar hon planera sin flykt.

Inga kommentarer: