söndag, juni 14, 2009

KATTBITEN

Igår var jag på utställning. Det var mängder med galna cyklister på vägen när jag åkte på morgonen så det gick rätt långsamt. Det var Vätternrundan och en del verkar glömma bort att det faktiskt är en trafikerad väg som de cyklar på.

På utställningen gick det sisådär. Wilma som jag hade med mig blev utslagen av en annan katt för hon är inte särskilt proportionerlig för tillfället. Kroppen har vuxit mycket det sista vilket gör att hennes huvud ser alldeles för litet och smalt ut. Det kommer säkert med tiden eftersom hon inte är så gammal än, men just nu ser hon lite rolig ut. Det gick däremot bra för katterna från min uppfödning som var där. Samtliga tog sina cert och en av dem blev BIV. Kul!Något som inte är lika kul är att jag i förrgår blev biten i handen när jag fick för mig att testa hårfönen på Wilma. I samma sekund som jag startade fönen satt hon fast med tänderna i min ena hand! Aj aj! Igår svullnade det upp runt bettet och började göra ont, så på kvällen ringde jag sjukvårdsupplysningen bara för att kolla ifall det fanns nåt jag kunde göra. Jodå - åka in till akuten bums! Skitkul! :-( Men kattbett är inte att leka med för de har otäcka bakterier i munnen. Så jag fick utskrivet Spektramox som jag ska äta 3 ggr/dagen i 10 dagar.

Även om det inte gick bra att föna Wilma så fick jag beröm för hennes päls av domaren. Hon tyckte att jag hade lyckats jättebra med den. :-)

5 kommentarer:

Mia sa...

Vad kul att du fick beröm för pälsen alla fall. Lite plåster på såren.

Det gör ju så ont när de biter. Hoppas det går över snart.

Kram

Kathleen sa...

Stackars Wilma, bli överraskad så där. Här hyser vi en extremt blandad hatkärlek till fönen.
Hoppas du blir bra snart och att Wilma's dåliga samvete går över (för det har hon väl?)

Åse sa...

Aj aj aj, att bli biten är inte skoj. De kollade aldrig om du har tillräckligt skydd mot stelkramp? Hoppas det läker fint nu.

Kul att dina uppfödningar går så bra på utställning.

Fia sa...

Been there done that... Jag fick en stelkrampsspruta också. Jag provade dock inte att föna katten, då hade hon säkerligen dött att skräck. Men hon fastnade med klon i ett element och när jag försökte ta loss henne så bet hon mig.. Katten blev tack och lov inte skadad så det var ju tur ändå. Men jag fick gå på penicillin och en stelkrampsspruta...

Fina kissar du har och har födit upp. Hoppas på att det ska komma någon utställning här i närheten någon gång (Örebro) så att man kan gå och titta. Har ingen jag skulle kunna ställa ut själv. Har bara blandisar, en jag inte vet vad det är och en huskatt..

Lotta A sa...

Aj,Aj...........
det låter inget vidare
att bli biten av en katt.
Hoppas handen läker som den ska.
Kram kram