tisdag, maj 26, 2009

LIKA LÄNGE UTE SOM INNE

Idag är det 9 månader sedan W föddes och med andra ord har han varit ungefär lika länge utanför magen som inuti. Tiden går läskigt fort, men samtidigt så känns det som han alltid funnits här hos oss.Under A:s första år var jag duktig och skrev ner varje månad om hans utveckling. Jag har tänkt tanken att göra det även med W, men men... här kommer iallafall lite om hur han är vid 9 månaders ålder! ;-)

W är en rätt så lugn 9-månaders bebis. Han är nöjd och glad för det mesta och han kan sitta länge och leka med sina leksaker. Han gillar när man busar med honom och leker tittut. Han förflyttar sig inte ännu, men han tar sig upp i krypställning och gungar lite så det är nog bara en tidsfråga innan det blir full fräs här hemma. Han tycker det är roligt när man håller honom i händerna så att han får gå omkring.

Han har fem tänder, två nere och tre där uppe. Han pussas gärna, men de är väldigt blöta och man får passa sig för de vassa tänderna för ibland biter han till.

Hans favoritmat är äppelgröt och spaghetti m köttfärssås. Han har även börjat tycka om välling. Smörgåsrån och majskrokar är också mums! Likaså i stort sett all frukt.

Han kan vinka och klappa händerna. Han börjar förstå mer och mer när man pratar med honom. Själv så är han nästan aldrig tyst. Det är mycket babbel-prat som ingen förstår så mycket av, men även några riktiga ord som t ex "titta" och "tutte".