måndag, maj 25, 2009

TALA MED TECKEN!

Jag har beställt några böcker från Adlibris. Den ena jag har beställt heter "Tala med tecken!" och riktar sig främst till föräldrar och barn från 6 månaders ålder. W är snart 9 månader och börjar försöka säga enstaka ord, men fortfarande är det mycket träning av olika ljud och babbel som inte verkar betyda något speciellt.

Vill du veta vad ditt lilla barn vill? Med tecken och gester kan ni "prata" med varandra - långt innan barnet lär sig tala! Så skriver förlaget själva om boken. Mer information finns på babysigns.se.Genom att teckna med sitt barn sägs det att det leder till mindre frustration hos barnet. Det kan enklare göra sig förstådd och säga vad det vill istället för att man som föräldrar ibland får gissa sig fram. Det ska även leda till snabbare språkutveckling. Det sägs vara lite som att lära sig krypa innan man kan gå. Att tala med tecken stärker även banden mellan föräldrar och barn.

Jag tycker att det låter lite spännande så jag har beställt boken och tänkte se om W snappar upp något eller några tecken! :-)

3 kommentarer:

♥ ♥ ♥ bambi - största Odd Molly bloggen på nätet ♥ ♥ ♥ sa...

Det låter som en väldigt bra bok! Man kanske borde beställa den!

Carolina sa...

Låter som en toppenbok!
Vill också tipsa om 2 toppentävlingar som just nu pågår i min blogg! Kika gärna in och var med!

Jag är på väg att bli vuxen! sa...

Spännande. Ser fram emot att höra hur det går! Ge gärna lite småtips på enkla saker man kan göra!
Hur är det med söta W, är han äntligen frisk nu?
Och grattis i efterskott får man väl säga :-)

//anna