tisdag, mars 22, 2011

SOVA?!

Än så länge denna natten har jag lyckats sova en hel kvart eller nåt! Det är svårt att sova när man vet att man kan bli väckt precis när som helst för att bli stucken och få en nål ditsatt. Emla-plåstren som jag fick förut kliar så att jag snart blir tokig!

Svårt att sova också när man har ont. Smärtlindringen jag får håller i sig en stund, men sen måste den fyllas på igen om det onda ska hålla sig borta. Känner mig även rätt febrig för tillfället med huvudvärk och ont i hela kroppen. Nä, livet har helt klart varit roligare än vad det är just nu.

Nä, dags för ett nytt sov-försök! Kram till er alla och hoppas ni sover gott just nu (vilket jag tror att de flesta av er gör med tanke på att klockan är 03:45).

Det blev inte mycket positivt skrivet i detta inlägget direkt. Gnäll och klagan... men jag är rätt less på detta!! Det är svårt ibland att se nåt slut på allt det jobbiga när det ena avlöser det andra.

48 kommentarer:

Anonym sa...

Tänker på dig sååå! Massor med styrkekramar till dig!

Anonym sa...

oj oj jag tycker man får gnälla när livet ser ut som det gör för dig jag gnäller fast jag bara har lite bivärkningar av min sista cellgiftbehandling som jag fick för en vecka sedan och att maken är hos barnbarn i natt för att de inte kan va här när de är sjuka va rädd om dig och din fam kram lisbet b

Linda sa...

Tänker på dig! Många kramar

Fotograferande fembarnsmamma sa...

KRAMAR till dig Linda!
Jag ska jobba nu men ringer sedan!
TÄNKER PÅ DIG

Kram Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Loppan sa...

Du har all rätt att "gnälla"!!!
Tänker på dig.
Kram!

Anonym sa...

Linda,du gnäller inte alls,du har rätt att säga och skriva det du gör,med din sjukdom är man inte gnällig alls,du är helt enkelt suverän KRYA PÅ DIG önskar Lillith i Hägersten

Anonym sa...

Så många gånger har jag tänkt på vilken stark människa du är! Du klagar ju nästan aldrig! Det är beundransvärt att se att du, trots din svåra situation, ser ut att leva på livet precis som vem som helst. Du är en speciell kvinna! Hoppas du mår bättre snart.
Varma kramar/Camilla

Christina sa...

Gnäll på du! Du är så stark och positiv hela tiden och förser oss läsare med blogginlägg och härliga bilder så du har all rätt att gnälla en stund! Det är väl inte så konstigt!? Din sjukdom hade säkert knäckt vem som helst.
Hoppas de hittar vad som är galet så att det kan åtgärdas och du snart får komma hem till barn och djur igen! Kram

Anonym sa...

Kramar i massor. Klart man får klaga när livet är så jobbigt!
/Cicki

Anonym sa...

Du har all rätt i världen att gnälla. Vi finns här ändå och bryr oss om dig. Du är fantstisk!
Tänker på dig.
Kram
Lotta

Karro sa...

Oj vad du har det jobbigt :-( Tycker såå synd om dig och din familj, hemska,hemska sjukdom!!!!!!
Massvis med kramar till er Linda!

malinj80 sa...

Du har all rätt att gnälla! I din situation ska man göra det!
De finns folk som gnäller för minsta lilla.
Hoppas du piggnar till snabbt o får komma hem.
Tänker på dig. Kramar Malin

Pysslan sa...

Stackars dig! Inte alls roligt. Tänker på dig! Skickar massor med cyberkramar.

Anonym sa...

Fan vad jobbigt!! Du får gnälla! Som någon skrev här - vissa gnäller för minsta lilla- du är tapper! Du får inte tappa orken nu- vi är många som sänder all styrka vi bara kan uppbringa till dig. Kram

Anonym sa...

Hej Linda,
Jag tycker att du aldrig gnäller trots din situation. Du håller upp modet mer än många som inte är i närheten av din situation.
Jag hoppas att du fått sova efter ditt inlägg. Du behöver kraft. Jag tänker mycket på dig och dina nära. Massvis med kramar Lisbeth

Anonym sa...

Stackare!

Måtte eländet vara slut snart så du får vara hemma och njuta av barn samt våren.

Krya på dig käraste Linda.


Kram/Susanne

Cia sa...

Har följt din blogg länge men har nog inte skrivit nåt tidigare. Känner så mycket med dig, man önskar man kunde göra nåt för att du ska må bättre. Tycker att du är helt otrolig i din förmåga att ta vara på dom bra dagarna när du mår bättre men förstår att det måste kännas otroligt jobbigt när du har så här ont och mår dåligt. Önskar dig allt gott, tänker på dig. Massa kramar

Anonym sa...

Har inga ord just nu så jag skickar massor av kramar istället!!!

Kramar Åsa

Anonym sa...

vad ska vi säga? Bara hoppas att du får många fler bra dagar mycket snart!marianne

Anonym sa...

Vilken jobbig situation. Även om du avskyr sjukhus känns det som om du är i bättre händer där just nu. Om du behöver hjälp med smärtstillande och med intravenös antibiotika. Vi är väldigt många som tänker på dig. Och ser fram emot när du orkar lägga ut några bilder. Kan du inte plåta lite på sjukhuset, ta bilder på personalen och lite äcklig mat och sådant. jag menar inte alls elaka bilder utan mer en dokumentation. det är alltid kul att se på. och maten är elakt menat.

Åse sa...

Hoppas du fick sova en stund sen i varje fall. Tack för kommentaren. Själv somnade jag till slut efter min kopp kaffe. :-)

Kram

Anonym sa...

Kasn du inte fråga om du kan få lugnande innan de sticker dig?

I normala fall ges det ju inte eftersom det inte känns så mycket, men när man som du har blivit stucken tusen gånger och har utvecklat en fobi för det, borde det gå att tänka annorlunda. Allt för att ta bort alla onödiga plågor.

Om Emlaplåstren kliar så tål du dem kanske inte?

Säg till om du inte tycker smärtlindringen funkar! Vänta heller aldrig tills smärtan blivit stark innan du ber om mer, då är det svårare att få bort den!

Det verkar som om din kropp vant sig vid insomningstabletter så att de inte längre har någon verkan. Kan du inte få en starkare sömntablett? Man blir ju galen när man inte får sova!! Sömnen är ju väldigt viktig för att du ska återhämta dig.

Hoppas du mår bättre snart igen!! Kram från Emma ssk!

Anonym sa...

Kramar om lääänge....

Anna V sa...

Tänker på dig!
Kramar om lääänge

Lotta A sa...

Jag tror vi alla mer eller mindre skulle uttrycka oss, på samma sätt som dej.Om vi befann oss i samma sits som du befinner dej i....

Hoppas att du har kunnat sova lite mera nu...
Tänker på dej/kramar från Lotta

Jane L sa...

Tänker på dej... Kram

Linda sa...

Emma: Jag tog ingen tablett alls igår att sova på. Tar inte varje kväll just för att jag tänker att man kanske vänjer sig så att de inte hjälper till slut. Kanske i och för sig är dumt att tänka så också. Kroppen behöver säkert sin sömn och nu medan jag tar kortison så underlättar det inte direkt att sova bra.

Fast i natt var det nog mest smärtan, febern och att de kunde komma när som helst och ta prover som gjorde det svårt att slappna av och somna. :-(

Kram Linda

Anonym sa...

Hej Linda!

Först vill jag säga att jag beundrar dig såååååå mycket och skickar många, många kramar till dig!
Jag har läst din blogg för över ett år nu och du måste veta att du har hjälpt mig jättemycket! Jag är också mamma till två små barn och just nu väntar för vår tredje bäbis. Jag är inte svensk men min kära man är det. Jag har bott i Sverige över 6 år och för det mesta trivs jättebra!
Men över de sista 4 år har jag drabbats av svåra ångest och panik attacker om faktumet att jag och mina barn kan dö i canser. Hellt irrationellt känsla men jättesvårt att hantera. När jag började läsa din blogg var jag i stort sätt panik slagen varje dag, men över tiden blev jag mycket lungnare eftersom jag insåg att det går att kämpa mot canser och har ett bra liv andå! Jag förstår att chansen att vinna i den här kämpen är väldigt liten, men du är den bästa kämpare jag har nånsins sett!!!! Och just nu hjälper du så många andra människor också. Just nu känns det att du har det jättejobbigt och kämpar extra hårt! Kära Linda vet att det är så många människor som läser din blogg och tänker på dig! Personligen jag tycker att positiva tankar har väldigt stort energi och du kommer att kämpa igenom det här svåra perioden! Jag ville att du vet att du har hjälpt mig att komma på foterna och tro på livet igen!!! Många, många kramar!

Daiga

thile sa...

Men det er klart du får gnälla. Så mye ondt du har, og du tenker på de skal stikke i deg (som du ogiller), så forstår jeg så godt, vennen min. Vi er her alltid for deg, hele tiden.
Klemmer om deg, kjempen vår !

Lillemor sa...

Jag lider verkligen med dig. Kramar /Lillemor

Anonym sa...

Kära Linda! Jag tycker att du faktiskt har all rätt i världen att "gnälla". Jag hoppas av hela mitt hjärta att det vänder för dig så du får en bra period o kan vara med dina barn o din make. Stor varm kram till dig! mvh Annica A L

Anonym sa...

Fasen Linda vad du får vara med om mycket:-(! Såg på vädret att det ska bli vår där du bor:-). Hoppas att solen kan skina in i ditt rum. Hoppas att du snart ska vara bättre och få åka hem. Du är så himla duktig!! Hemskt att en människa ska behöva gå igenom allt du måste genomlida:-(. STORA kramar Maja

Anonym sa...

Styrkekramar till dig!
Du uthärdar mer än de flesta av oss andra skulle orka med.
"Frida"

Anonym sa...

<3 En lten hälsning från ett underbart soligt Mörarp. Skicker solen till dig lilla Linda, hoppas du får sova bättre inatt, du starka flicka <3
Kram Sus

Inger M sa...

Linda vännen, jag lider så oändligt med dig !!
Det ena smärtsamma efter det andra, som du drabbas av.
Men Linda, du är en fighter !
Det bevisar du gång på gång.
Du har din underbara familj, dina föräldrar, att kämpa för och som stöttar dig.
Nu får du hjälp att bli av med ev. vätska i lungorna. Få regelbunden smärtlindring. Att du får vila + SOVA. Tänk om det ändå fanns en ON/OFF knapp, när man vill sova !

Varma krya-på-dig kramar, Linda !
Inger M

susanne sa...

Hoppas på bättring fina Linda!
kram Susanne

Anonym sa...

Hej Linda,

Jag har själv haft vätska i lungorna (dvs lungsäckarna) och fick feber av det. Mig tappade dom på över 1 L vätska i varje lungsäck, inte vid samma tillfälle utan 2 dgr efter varandra. Det gjorde inte ett dugg ont!!! Så be att få bli tappad så kommer du att må mycket bättre. Det var inte så att de satte ett drän utan de förde in en nål och så rann det ut vätska och sen var det bra.
Vätskan måste bort Linda, det är viktigt!
Tänker på dig och kramar om
Ada

Anonym sa...

guuuuman! klaga på du, vi tål att höra de. vi finns här å tänker på dig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kram madde i sundsvall

Lillan sa...

Hej Linda
Gnäll på du, vi klarar det. Hoppas att denna dag blir en bättre dag för dig. Tänker på dig och håller tummarna för dig.
Kram

Anonym sa...

Du om nån fååår gnälla hur jäkla mycket du vill!!!!
Krya på dig nu, kramar Annelie ♥

Ulrika sa...

Hur sjutton kan man vara positiv i den situation du befinner dig i just nu. Det vore nästan läskigt om någon vore det. Jag skickar styrketankar genom skyn och hoppas att du snart mår lite bättre.
Kram, Ulrika

Lisbet Lindell sa...

Du har all rätt att gnälla och klaga så mycket du vill, önskar bara att du snart ska få må bra.
Många styrkekramar från Lisbet

Anonym sa...

Lilla du! tänker på dig.
Hoppas att du får sällskap på sjukhuset - känns som om du är så ensam i din smärta.

Annika sa...

Förstår om du är less. Du har all rätt att vara gnällig, fast jag själv inte tycker att du är det. Hoppas du får sova lite mer. Tänker på dig,
Styrkekramar!

Marie sa...

Må bättre tankar till dig

Anonym sa...

Du är så tapper!!!! Verkligen en riktig fighter! många kramar Gunilla N

Anonym sa...

HEj Stackars vän synd om dig tänker på dig varje dag och hoppas att du en dag kan få lite mera uppehåll och känsla av att känna dig bättre.KRam på dig Eva

Madeleine sa...

Du är då verkligen inte den som gnäller i onödan! Men nu tycker jag verkligen att det är på tiden att du ska gnälla i MASSOR för det har du faktiskt anledning till. Vi - dina bloggläsare, tänker ju jättemycket på dig och vill gärna få hjälpa dig att "bära dina bördor". SKRIV AV DIG, kära vän - och gnäll utav bara faan. Vi tål det. Men det är nog bra om du tar dina sömntabletter / insomningstabletter, du behöver din sömn så väl. Hoppas innerligt att du får sova gott i natt. Oroa dig inte så mycket för lungdränaget. När du fått lite lugnande så kommer du att tycka att "Äh, lite lungdränage, so what? A piece of cake! Är det inte nåt mer ni vill dränera när ni ändå håller på?"