måndag, mars 21, 2011

EN GANSKA BRA DAG SOM SLUTADE DÅLIGT

Denna dagen har varit en av de lite bättre på ett tag, men tyvärr höll det inte i sig. Framåt kvällen blev det jobbigt att andas. Varje andetag var en plåga och gjorde ont! AHS kom hem och gav en spruta smärtlindring, så under nån timma kändes det bättre. Men sen var det likadant som innan. Sköterskan ringde Onkologen som i sin tur tyckte att jag skulle komma in.

Så nu är jag tillbaka igen på det här tråkiga stället. Hade ju hoppats att det skulle dröja lite längre än bara över helgen. Hade feber när jag kom in så nu väntar prover, ny lungröntgen, mera smärtstillande och antibiotika. Ja, sen kommer de säkert på nåt mer som jag måste göra. Usch, det känns mest jobbigt alltihop! Börjat bli så less på detta... svårt att se något slut på det när det ena avlöser det andra. :-(

20 kommentarer:

thile sa...

Linda min, åh,jeg forstår du er ledsen! Men en trøst er det, der kan du få smertlindring for det vonde. Lille vennen, du er i mine tanker. Masse klemmer!

Anonym sa...

Fina Linda! Hoppas att du snart känner dig bättre o får komma hem till familjen!
många kramar /Karin (mysbebbar)

Lena B sa...

Hej, Linda!

Usch, så du har det just nu. Vilken kämpe du är, Linda!
Jag följer din blogg varje dag, och jag kan inte låta bli att beundra dig för din kamp och din glöd.

Jag ska ta mig i kragen och bli bättre på att lämna spår efter mig här på din fina sida.

Linda, önskar dig allt gott och mest av allt att cancermonstren försvinner.

Kram

Anonym sa...

Så jobbigt du har det nu Linda. Jag hoppas på snabb bättring och att du inte behöver utsättas för så många jobbiga behandling innan andningen funkar bra igen.
Varm kram till dig!
Mia

Anonym sa...

neeej, stackare, fasen oxå, finner inga bra ord!!!
Massa krys på dig nu!!!
Kramar Annelie ♥

Helena sa...

Usch, stackars stackars dig! Tänker på dig, fast jag inte känner dig mer än härifrån bloggen. Hoppas det vänder snabbt och att det inte blir så lång sjukhusvistelse. Stor kram från Helena i Huskvarna

Madeleine sa...

Vet inte vad jag ska säga mer än att du är en kämpe! Du verkar vara så stark och det berör mig,hoppas du snart får komma hem igen.
Krya på dig och stor kram=)

Dahlqvist sa...

Linda !
Du klarar det här,det är tufft.
önskar att du kan sortera dina tankar till små små delmål som hjälper dig i kampen
Önskar att Du får medicin och all hjälp och stöd i denna svåra situation som Du finner Dig inu.
All kraft och styrka till Dig.

kRAM
marie-louise

Anonym sa...

Hoppas på snabb bättring!
Kram Helene

Anonym sa...

Nejmen, till sjukhuset skulle du ju inte :-( . Hoppas att du snart blir bättre igen så du får vara hemma med din familj.
Många kramar Christina

Ima sa...

Skickar varma kramar...

Anonym sa...

Linda du är mycket svårt sjuk och tyvärr leder din cancersjukdom till alla dessa komplikationer av olika slag såsom infektioner och vätska i kroppen m.m. Jag jobbar med cancersjuka varje dag och beundrar den kämparglöd som finns trots denna hemska sjukdom. Önskar dig allt gott med många varma kramar!

Linda sa...

Tack allihop! Jo det var väl kanske bäst att åka in. Febern har stigit och nån skit verkar det vara i kroppen som får mig att må som jag gör. Ligger och väntar på nån från labbet som ska ta prover och sätta nål. Men jag trodde inte att de skulle komma mitt i natten! :-(

Ibland undrar jag hur mycket kroppen egentligen klarar av. Känns ibland som att en infektion lika gärna kan ta ens liv ifrån en som cancern i sig. Har alltid haft ett bra immunförsvar och sällan varit sjuk, men nu är det precis tvärtom!

Anonym sa...

Hej Linda!
Kanske är du vaken....
Trist med sjukhuset igen, men du skall se dom fixar till det och snart är du hemma igen!
Jag råkade se det regionala Nyhetsprogrammet MITTNYTT från 21/3, sena sändningen. De hade ett reportage om en cancermedicin för just bröstcancer nämligen : HERCEPTIN. Denna behandling verkar det som man kan sätta in oavsett stadie och utveckling. Tydligen är det lite orättvist mellan landsting hur de erbjuder medicinen....den kostar nämligen endel...hmhmhm. Snälla fråga om du inte redan blivit erbjuden. Kolla också på SVT-play nyhetsinslget.
Hoppasnatten är snäll mot dig!
//Helena., Åhus, Skåne

Linda sa...

Helena: Lyckades slumra till en kort stund, men vaknade för att det gjorde ont igen. :-( Är jättetrött, men nu kan jag inte somna om. Dessutom ska nån komma och sticka mig och det kan bli när som helst. Emla-plåstren kliar rätt bra vid det här laget och bara tanken på att bli stucken gör också att det är svårt att sova.

När det gäller Herceptin så funkar det bara om ens cancer är Her2+ och det är inte min. På ett sätt är det bra för om jag förstått det rätt är oftast Her2+ cancer ännu mer aggressiv. Men Herceptin är jättebra för de som behöver det. Minskar risken för återfall bland annat. Men jag tycker att det är hemskt att det ska skilja så mkt beroende på vart man bor när det gäller vilka behandlingar man erbjuds. Just Herceptin kostar säkert en slant för om jag inte minns fel är det behandling varje vecka under ett helt år som gäller.

Kram Linda

Anonym sa...

stackars tös När ska det bli en ändring Tur du har föräldrar som stöttar och förstår dig till 100%

just another ordinary day sa...

Tänker på dig Linda. Du är så himla stark ( men har man något val?!) och beundransvärd. Jättetråkigt att det blev så kort vistelse hemma, men samtidigt är du säkert tacksam ändå för den korta tid du fick vara hemma. Hoppas det ska kännas lite bättre idag. Många varma kramar, Maria.

Lotta A sa...

Linda....
så ledsen jag blir för din skull.
Hoppas att de på sjukhuset kan finna vad det är som inte är helt bra.

Många kramar/ Lotta

Ania sa...

Hej Linda!

Du är min hjälte. Jag har sett upp till dig sen vi fick köpa Vincent av dig och Adam. Jag tycker du är helt fantastisk som har den personligheten du har.Jag läser din blogg varje dag och du förgyller min dag och du anar inte hur mycket du har hjälpt mig att må bättre. Du har lärt mig att ta ansvar för sig själv och vidga vyerna och vara ödmjuk samtidigt som du är stark. Du har lärt mig att man kan vara stark och uthållig även om man är innerligt trött på sjukdomen och hatar den och säger exakt vad man känner och tycker och låter all ilska och rädsla komma ut.

Tack för att du finns och räkna med massor av kramar härifrån! <3<3<3<3<3<3

Ania

Anonym sa...

Hej Linda.
Det är kanske inte så konstigt att du inte blir bättre när du inte tar det lugnt.
Du höll ju på att fixa och greja en lekhörna till barnen när du var hemma. Varför tänker du inte bara på dej själv ett tag och ser till att bli frisk från din förkyldning.
Lekhörnan var väl inget akut eller?
Lämna över lite ansvar till mannen och se till att vila upp dej nu...