tisdag, mars 01, 2011

ÖKAD DOS SMÄRTLINDRING

Har fått öka dosen med smärtstillande nu på morgonen. Usch, trist och det känns lite som ett bakslag. Men igår kväll hade jag så fruktansvärt ont i min ena höft och i revbenen att det kändes som de höll på att gå av på mitten. Fick ta flera extra Oxynorm-tabletter och försöka smärtlindra med en varm vetekudde bara för att lyckas ta mig upp till sängen på andra våningen.

Jag var lite rädd för hur ont jag skulle ha idag när jag vaknade - men det var faktiskt lite bättre. Fortfarande ont, men inte i närheten av hur gräsligt det var igår kväll. Men sen när de ringde från Avancerad hemsjukvård så tyckte de ändå att jag skulle öka upp dosen med långtidsverkande smärtlindring för att inte få så där ont igen. Det är lite enklare att få bukt med smärtan om man inte försöker när det gör som ondast. Det känns som jag har annat att lägga min energi på än att ligga här och ha ont. Gillar inte alls att det börjat värka så i höften igen. Har ju redan strålbehandlat den så den borde hålla sig smärtfri ett tag till tycker jag. Men kanske kan det också vara så att höften inte gillar att jag legat ner så mycket, så idag försöker jag sitta upp så mycket som möjligt och se om det gör någon skillnad.

Just nu är William hos doktorn. Får se om även han behöver penicillin, för han har fått hög feber och ont i halsen. Risken är ju rätt stor att han har åkt på samma baciller som jag, Erik och Simon precis haft. Kanske vore det lika bra att skicka hela familjen till vårdcentralen på en gång för att få bukt med streptokockerna en gång för alla. Har hört att man inte ens behöver ha symtom utan att man kan bära på dem och smitta. Till och med husdjuren kan bära på dem. Jag orkar verkligen inte få en omgång till av detta!

För första gången på över en vecka har jag orkat ta fram kameran... och det är iallafall ett litet framsteg! Har inte ens orkat tänka tanken att öppna kameraväskan eller hålla i den tunga kameran. Har inte så mycket att fotografera, så det fick bli ett par bilder på våra katt-tjejer.

Wilma

Yossie

20 kommentarer:

Anonym sa...

Dina katter är lika ljuvligt söta som era pojkar!
Så tråkigt att du inte fick vara något så när smärtfri längre än det. Men bra i alla fall att du kan få hjälp. Och ni skulle verkligen behöva få bli kvitt alla infektioner nu!
Hoppas det reder upp sig och hoppas ni kunde få komma i väg på spa!
H. Inga-Britt

Eva sa...

Stackars, stackars dej!
Hoppas och TROR att allt blir bättre, att du snart, snart kan gosa och leka med barn och djur.
Hoppas också att du både får hjälp och förståelse av din man!
Ock KÄRLEK!
Ha det allra bäst Linda lilla!

moniccas sa...

Hej Linda Jag läser ofta din blogg
Den ger mig styrka jag har det inte alls som dig Har två cellgiftsbehandlingar kvar nu Och behöver ingen strålning Jag tycks inte ha någon cancer kvar i kroppen Men säker känner jag mig inte ändå Du kan ju läsa i min blogg om du vill Har också kort när jag snaggat mig
Men nu hoppas jag ni blir bättre allihop Värken är jobbig jag har också mycket just nu Så det är starka medeciner som gäller
Och jag har ju bara mig själv att tänka på ,och en hjälpsam sambo till hjälp.Men du tycks ha så mycket du måste kunna klara av .Lycka till önskar jag er / Monica

Trebarnsmamman sa...

Hundar kan bära samma streptokocker (eller vad halsfluss/sharakansfeber bacillen nu heter) som vi. När vi en vår skickade dessa baciller mellan oss här hemma tog vi till slut med hela familjen till vårdcentralen och gjorde halsprov, därefter behandlades de som behövde med penicillin. Om vi trots detta hade fått tillbaka sjukan hade vi som plan att även ta halsprov på hundarna, men det behövdes inte.
Däremot vill jag minnas att maken min var den "hemliga" bäraren.
Krya på er!!!!!!!!

Anonym sa...

Hej Linda
Det är helt galet vad du får stå ut med! Man brukar ju säga att månniskan har oanade resurser och orkar mer än man tror men din lott är för mycket.
Du har ju så mycket sjukvårdspersonal runt dig så jag undrar om det inte är någon av dem som precis som du skrev, har funderat på ett helhetsgrepp på hela familjen och rensa ut det som verkar gå runt runt? Dessutom borde ni få hjälp med lite strategier hur ni ska undvika att få allting. Lättare sagt än gjort men någonting måste ju gå att göra för att underlätta för dig.
Så skönt att du kunde fotografera lite idag. Du behöver allt positivt du kan få.

Hopp om en bra dag för dig!

Kram M

Anonym sa...

man kan behandla alla samtidigt och utan att de har symptom. du är ju en riktig riskgrupp och de måste se till att få bukt med den där pestsmittan som drar runt i familjen.
underbara kattbilder som vanligt. du är en duktig fotograf.

Anonym sa...

Hej Linda
Undrar bara om du kände något av distanshealingen igårkväll. Själv har jag blivet hjälpt massor av ggr, både vid sömnlöshet och vid smärta. En underbar värme brukar spridas i kroppen när man får healingen. Hoppas du fortsätter med det några gånger så skall du se att det har effekt
Varm hälsning
Maggis

Anonym sa...

Ååå vilka fina katter


marianne

Lisa sa...

Så trist att du ska behöva öka smärtlindringen men det är nog klokt att göra det så det blir en mer jämn nivå och inte sådär illa att det tar jättelång tid sen att må lite bättre.

Jättesöta katter har ni!!

Kram Lisa

Anonym sa...

Tänker på dig Linda!

Tycker så synd om dig som hamnat i detta eländiga ekorrehjul.

kramar till dig

Susanne

Anonym sa...

En god hälsodrink!


Ananas-smoothie Du behöver:

500 gram färsk ananas

2 dl utspädd ananasjuice

4 dl vaniljyoghurt

1,5 msk vit sirap

100 gram ananas att garnera med

Gör så här:

Skär bort skalet och dela ananasen i bitar. Frys ananasbitarna cirka 1 timma. Blanda ananas, juice, yoghurt och sirap i en matberedare och kör alltsammans i några sekunder.

Häll upp i 4 glas. Garnera med ananas.



Kram Susanne

Carolina sa...

Hoppas du kryar på dig från streptokockinfektionen snart! Kan tala om att när jag för några år sedan fick tillbaka min streptokockinfektion gång på gång så testades övriga familjemedlemmar. ALLA tre bar på den utan att bli sjuka, det var "bara" jag och med tanke på att du redan har en sjukdom i botten kan det nog vara bra att testa och medicinera alla smittbärare i familjen samtidigt. Själv har jag aldrig varit så sjuk som då, fick äta penicillin i en hel månad med svampinfektion på alla tänkbara ställen i kroppensom följd och tappade dessutom hörseln på ena örat i ett halvår... Vad som hände med den allmänna konditionen behöver vi ju inte ens prata om... Kontakta vårdcentralen och be att de testar er allihop! Husdjur kan också vara smittbärare, men det är inte lika vanligt enligt veterinären jag kontaktade vid tillfället, men hade jag trots att de övriga behandlades blivit sjuk igen så hade även vår hund kollats. Förlåt att det blev ett så långt inlägg men jag brinner lite för det här att motverka streptokockinfektioner efter min upplevelse...
Jag håller tummarna för att det blir bättre snart så ni kommer iväg på er spa-helg!

thile sa...

Lille vennen min,stakkars deg, du er så ven og vakker, og frem for alt tapper!
Dine pusekatter er bare så underbare, akkurat som deg.. og dine små sønner :-) varm klem fra meg, og jeg håper du kryar på deg snart....

Berit sa...

Dina katter är som sagt ljuvliga. Har själv en liten vovve, griffon, som verkligen ger mig livskvalitet när jag nu måste vara hemma och sjukskriven hela dagarna. När jag känner att kraften tryter så får min lilla vovve mig att rycka upp mig. Hon får mig att skratta varje dag. Jag förstår så väl att dina djur betyder mycket för dej. Hoppas att smärtan håller sig på mattan nu!

Kram!

susanne sa...

Tack underbara Linda.
Hoppas att smärtan håller sig borta och att ni blir friska i er familj nu,
Kram Susanne

Anonym sa...

Vilket elände med alla smittor som drabbar din familj. hoppas att våren och solen kan hjälpa er att bli fria från alla virus.
Underbart söta katt tjejer. De är lika söta som Rippe är stilig och maffig !!
Kramar Lotta.E.

Anonym sa...

åhhh de är SÅÅÅÅ vackra!!!
Eran Yossi är sjukt lik våran Sune :)

Fortsätt krya på dig nu, kram Annelie ♥

Lotta A sa...

Trist med smärtan som har kommit tillbaka.....
Hoppas bara att det var något tillfälligt.

Jättefina foton på dina katter!

Tänker på dej/ Kram Lotta

Lollo sa...

Guu vilka söta katter! Och vilka fina bilder!! :)

Anonym sa...

Vilka vackra katter, så underbara!