lördag, mars 12, 2011

KAFFE - GOTT ELLER INTE?!

Hade ni frågat mig för nån månad sen om jag gillar kaffe så hade svaret varit "nej". Jag tyckte om det när jag var liten, fast då var det nog minst lika mycket socker och mjölk som kaffe i koppen. Hur som helst så hörde jag något om att kapselmaskinerna som man kan göra kaffe, choklad och te blev "årets julklapp 2010".

Vi har en Tassimo här hemma och vi är faktiskt jättenöjda med den. Nu blir det väl kanske inte så jättebilliga drycker i den direkt, för det är nog i de där kapslarna som de drar in pengarna snarare än maskinen i sig. Men det är roligt om man vill lyxa till det lite och unna sig själv eller bjuda på nåt gott. Likaså går det snabbt och smidigt om man bara ska göra en kopp eller två. Det tar bara nån minut så är det klart.

Själv har jag i och för sig mest druckit varm Marabou-choklad, men som sagt... tro det eller ej - jag har faktiskt lärt mig att dricka lite kaffe också! Det trodde jag aldrig. Hihi, tydligen kan man "lära gamla hundar att sitta"! ;-) Jag gjorde ett försök nån morgon när jag var så där riktigt skittrött och var beredd att göra nästan vad som helst för att bli lite piggare. Ja, nu är det inte så att jag drar igång kaffebryggaren här hemma på morgonen, men i Tassimon kan man bland annat fixa en Latte Macchiato och just den är faktiskt riktigt god.


Tassimon har förresten kommit i en ny och lite nättare modell nu som heter T20. De kan man dessutom köpa "fronter" till i olika färger. Smart idé och riktigt snygga var de också! :-)

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm....produktplacering eller

Fotograferande fembarnsmamma sa...

Hej min vän! Många inlägg i dag :) Innebär det att du inte orkade åka på kalas? Trist i så fall. Men fullt förståeligt då du knappt fick sova. Har Erik varit på jouren än? Stackars lillplutten!!
Tänker på dig i min underbara ensamhet :)

Kram Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Hanne sa...

Hej Linda!
Har ringt dig i veckan, men inget svar. Förstår absolut om du inte orkar ta telefonen hela tiden!! Så tänkte jag skriver en rad här iaf. Tänker på dig ska du veta. Hoppas Erik blir piggare snart. Vilka fina grejer du hittade på klädbytardagen, den där jackan med bilar på var så söt & tuff =) Blev den till william tro?
Hoppas du får en bra kväll & natt.
Kramar i massvis

Gunilla sa...

Vi har också en och är nöjda. Jag är ingen kaffedrickare men nu tar även jag en kopp. Deras teer är jag dock superbesviken på. Tyvärr fungerade det dåligt att beställa produkter från deras hemsida men om man bortser från det så...

lovisa sa...

Hej är allt bra?:)
tänkte bara tipsa dig om en sida; bloggpashion.se!
om du har kläder/accesoarer/skor/väskor som bara ligger kan du bli medlem här och sälja/byta dessa, samtidigt som du får mer trafik till din blogg då du lägger till den i registreringen:)

Just nu säljer jag 2 par högklackade skor, en snygg leopardtröja samt en aftonväska med strass!
Om du är intresserad av ngt kan du klicka här:
http://lavitadilovisa.blogg.se/2011/march/bloppfashion.html#comment

Madeleine sa...

Hej Linda.

Jag är nog uppväxt på kaffe, har drukit det så länge jag minns.. bytte nog nappflaskan mot kaffe koppen..
En sådan kaffe maskin underlättar nog om man vill ha en snabb kopp..

Hoppas att du har fått sovit bättre nu... Ha en fortsatt trevlig kväll.

Madeleine sa...

Dricker inte kaffe och kan inte ens äta chokald som smakar kaffe, men apparaten ser så smidig och fin ut att jag känner för att lära mig..

Linda sa...

Madeleine: Haha låter som jag då. Choklad som smakar kaffe är ingen höjdare alls!! Men skulle du kika förbi här så kan du få smaka en latte. Jag trodde inte att jag skulle gilla den faktiskt med tanke på att det även är Espresso i som är rätt starkt. Men det är mycket av den lena, skummade mjölken också. Det är nog den som gör det! ;-)

Kram kram!!

Linda sa...

Maria: Nä, Eriks läkartid blev precis samtidigt som kalaset! Typiskt! :-( Men vi får gå dit en dag sen när alla är friska istället. Han hade ju feber i morse och hade sovit urdåligt, så det var inga goda förutsättningar direkt för att få ett trevligt kalas. Så det blev mest en lugn hemmadag. Erik var helt slut ikväll och har sovit som en klubbad efter Alvedon, näsdroppar och sina astma-mediciner. Höjde även upp huvudändan lite... men vad hjälper det när han sover som Pippi Långstrump! ;-)

Kram!!!

Linda sa...

Hanne: Åh jag såg det. Ena gången sov jag nog (kvällarna har varit hemska hela veckan) och den andra så var nog ljudet avstängt i telefonen för jag hade flera missade samtal. Överlag är det svårt att nå mig på mobilen för jag glömmer så ofta ljudet av. Men gulligt att du har ringt. Jag ska försöka slå en pling i morgon. Kramar i massor!! :-)

Linda sa...

Hanne igen: Nä jackan blev Eriks för det var bara stl 80/86 på den. William drar runt 92/98 nu. Visst är den söt?! :-) Perfekt nu till våren.

Linda sa...

Gunilla: jag har aldrig smakat deras teer, men det är mest för att vi har en så bra butik i närheten med helt underbart goda lös-teer. Så jag köper alltid där! Håller med om att det är svårt att beställa från hemsidan. Gjorde ett försök, men jag tror aldrig att jag lyckades med registreringen. :-( Det kom iallafall aldrig nån leverans och inte har jag lyckats logga in igen heller. Så vi har köpt alla kapslarna direkt i butik istället. Går ju det också. GeKås i Ullared har dem också och till rätt bra priser!

Anna "Hopp och kärlek" sa...

Min tanke blir att det blir så mycket småförpavkningr som känns väldigt miljöovänliga. Så jag har röstat ner det här hemma. Fyller min miljöovänliga kvot ändå tyvärr! ;-)

Sanna sa...

Min Tassimo lärde mig att dricka kaffe till slut! :)

Linda sa...

Anna: Just Tassimon har ett "återvinningsprogram" så man behöver inte känna sig som en miljöbov. Finns mer att läsa om det här: http://www.terracycle.se/

kram Linda