onsdag, mars 16, 2011

FLERA LITER

Jag tror att de tappat min mage på 3½-4 liter vätska vid det här laget. Inte undra på att jag mådde som jag gjorde. Men det rinner fortfarande så jag kommer inte få åka hem förrän tidigast i morgon. Svaret på lungröntgen har kommit. Tyvärr finns det vätska i lungorna också! :-( Men jag orkar inte tappa ur det nu. Fixar inte att sätta dit ett dränage till och jag känner även att jag behöver få komma hem en sväng. Just nu känns det trots allt rätt okej med andningen. All vätska i magen tryckte ju även uppåt lungorna och gjorde mig andfådd. Jag fick lova att säga till om det blir svårt att andas för då måste vätskan i lungorna bort. Men som sagt, man blir lite less på allt ibland och även om vätskan tappas ur så är det inget som gör mig frisk.

Idag är det en lugn dag jämfört med igår. Har mest vilat och tagit det lugnt. Det är bättre med smärtan idag. Iallafall just nu. Vågar inte skriva att jag inte har ont för jag vet hur fort det kan vända! Om en liten stund kommer en av mina vänner hit. Hade även besök av en kompis igår (och som tur var innan jag fick så himla ont). Trevligt med besök för tiden går så mycket fortare då!

Denna söta tablettasken fick jag av Magdalena igår.

På andra sidan ser asken ut så här.
Tack snälla tjejer för allt... besök, blommor, godis, glass!!

20 kommentarer:

Jag är Elisabeth sa...

Vad beror vätskan i lungorna och i buken på?
Vätska i lungorna kan man väl få lunginflammation ifrån? Så fort du orkar tror jag du ska be att få tömma dem också.
Fööresten har jag idag fått svar på mina frågor om vad våra fmiljer kommer att få den dag du och jag blir änglar. Det känns tryggt att det finns barnpension och omställningspension. Jag ska försöka koppla av från denna oro nu och fokusera på mitt läkande. Man och barn kommer att klara sig ekonomiskt även utan mig.
Kramen till dig från en solstol mot husväggen.
Elisabeth

Lotta A sa...

Oj, det var riktigt mycket vätska i magen.
Jag kan bara föreställa mej att det måste varit mycket obehagligt.....
Hoppas att allt vänder och att du snart känner dej mycket piggare!

Tänker på dej!
Många Kramar från Lotta

Sister Moonshine sa...

Jag förstår din längtan att komma hem igen. Men se nu till att få bort all vätska. Var kommer den ifrån? Så skönt att du haft några vänner som stöd medan du är på sjukhuset. Och när du kommer hem är du starkare och kan gosa med barnen.

Kramar fyllda med styrka och hopp får du här av mig.

/Åsa

Lilitha sa...

Ha en riktig underbar onsdag.

Kram söta du...
Lilitha

maja sa...

Men oj!:(( Men skönt att du får bort det, hoppas så att du snart kommer att få en massa bra dagar!
Kämpa på tjejen! kram till dig!

Christina sa...

Oj vad mycket! Inte konstigt att du inte mådde bra! Undrar vad det beror på att det samlas så mycket vätska? Kram

Alicia sa...

Uscha... kan inte vara skoj. Men härligt med lite besök!

Får jag bara fråga, hur kommer det sig att det blir massa vätskeansamlingar? Varför? Hur går det till liksom?

Anonym sa...

Vad bra att du fick dränage. Kan du inte bli lättsövd eller åtminstone drogad om de ska sätta ett lungdränage?

thile sa...

Så bra de har tappat så mye, så du puster bedre.
Håper du får mange underbare dager hjemme nu! Glad i deg - mycket :-)

Klem

Annica sa...

Vad skönt att du får komma hem en sväng snart. Sen undrar fler än jag på hur all vätska bildas och varför den bildas?
Kramisar.

Erica sa...

När min mamma hade vätska i lungorna (pga cancer) så gav de henne vattendrivande medicin (aldrig lungdrän). Hon tappade även buken på vätska några ggr, mindre trevligt.

Om de ska sätta lungdrän så kräv narkos. Jag har satt 3 lungdrän pga punkterad lunga. Det första en mindre variant och de två andra sk bülowdrän, alla under narkos (jag hade så ont när de satte det första och kunde inte ligga på rygg pga andnöd. Detta drän visade sig vara för klent och då kom narkosdr in på rummet (iva) och sade att de måste sätta ett annat. Närdå? svarade jag. Här och nu fick jag till svar och de sövde utan argument några minuter senare (jag hann knappt med i svängarna). NÄr detta drän drogs hade det sett bra ut i 2 dygn med passivt drän men efter ett dygn utan mådde jag dåligt. Rtg visade återigen stor luftspalt så nytt drän måste dit, ny narkosdr-han frågar bara om jag vill vara vaken men drogad och inte minnas (midazolam) eller borta (propofol). Narkos var de enkla svaret i mitt fall.

Kram

Anonym sa...

Kramar till dig och din familj

Anonym sa...

Skickar styrkekramar till dig, Linda! jag hoppas du mår bättre när vätskan försvinner så du kan åka hem till familjen snart.
All kraft till dig, tjejen!
Kraaam!
/ Sofi

Anonym sa...

Hej Linda. Tänker mycket på dig och din familj. Ser att det är många som undrar varför det samlas vätska ,eller ascites som det kallas, i buken. Det är troligtvis pga att du har metastaser(spridd cancer) i lever.
Hoppas att du snart blir av med ditt drän. Kan inte du få åka hem med det och tömma själv eller be AHS teamet?
Hoppas iallafall att du snart är hemma hos barnen och får njuta av våren som faktiskt är här nu känns det som. Styrkekramar Anna

Anonym sa...

Usch vad mycket du får vara med om! Hoppas du mår bättre snart! Styrkekramar zukits

Anonym sa...

Drän i lungorna är nog värre, än magen. Men går inte din lever opereras/transplanteras? Levern växer ju tillbaka. Ngt måste läkarna hitta på. Verkar inte bra med vätskan:( puh va ledsamt det verkar!
Jag tror trots allt att du klarar av det.
Stor kram

Anonym sa...

Skönt att smärtan är bättre och att vätskan tappats ut. Jag förstår att det måste vara otrevligt att bli stucken och få dränage, men all vätskan blir belastande för kroppen på alla sätt, därför tror jag det är viktigt att du låter dem tappa ut vätskan från lungorna också så småningom, om läkarna anser att det behövs. Och försök diskutera med dem för få en hållbar och bra plan för smärtstillning när du åker hem, du behöver din energi till annat än smärta och vätska.

PS: På många ställen kan hemsjukvården dränera vätska från buken utan att man behöver åka in och ligga inne på sjukhuset. Kan ju vara nåt att kolla upp om det behöver göras igen.
/ Linda

Helena sa...

Oj så mycket vätska du hade i buken...usch måste vara riktigt obehagligt.
Man kan inte ens tänka sig hur jobbigt du har det med allt.

Tänker på dig varje dag fast jag inte känner dig.

Många kramar Helena

Anonym sa...

Tänker på dig<3 har följt din strid med spöket en längre tid Styrkekramar från finland!

Madeleine sa...

Vilken gullig tablettask! Blir bara så glad och rörd för att du har så goa vänner. Sådant ger ju också lite extra kraft och styrka. Så skönt att höra att du har det lite lättare att andas och så nu i alla fall. Önskar också som någon skrev tidigare, att vi bloggläsare kunde få "ta över" lite av din smärta och några hemska behandlingar, så du kunde få vila lite från denna skiten!