fredag, mars 18, 2011

HEMMA IGEN

Nu har jag fått åka hem från sjukhuset. Min gulliga moster kom och hämtade mig. Det är skönt att vara hemma igen och träffa min familj. Det känns även skönt att vara färdig med alla strålbehandlingarna. Det tråkiga är bara att jag har varit väldigt trött nu under eftermiddagen. Dessutom känns det som jag håller på att bli förkyld. *suck* Jag har fått ont i halsen, huvudet och så är mitt ena öra sådär dumt igen som det har varit förut nån gång. Alla ljud låter högt och konstigt. Hoppas verkligen inte att det blir värre.

Det gick bra att dra bort dränaget idag. Lite obehagligt bara, men det var mycket värre att sätta dit det. Fick även extra smärtlindring en liten stund innan så att det skulle göra så lite ont som möjligt. Men som sagt, obehagskänslan går ju inte riktigt få bort även om det inte gör så ont. Det är lite ömt från magen nu efteråt och det kunde hänga i några dagar. Det är ju ett litet hål in så det går ju inte igen samma sekund som de drar ur slangen direkt. Till en början rann det verkligen massor av vätska därifrån, men nu har det lugnat sig. Totalt har över fem liter vätska tappats ur min mage. Det är en hel del!

Jag hade några roliga saker som väntade mig hemma. Bland annat hade min vän Suss skickat ett brev med sex fina skyddsänglar, en till oss var i familjen. Jag har några sedan tidigare också, så jag gav en av dessa till min mamma och en till min moster. De kan också behöva en skyddsängel! Tack så jättemycket! Kan även tillägga att Suss tillverkar skyddsänglar i förmån för barncancerfonden och barncancerföreningen.

Här är fyra av änglarna.

Sen fick jag även ett blomsterbud med en helt underbar bukett blommor och trisslotter från "turisterna", dvs min gamla turismklass från Folkhögskolan där jag gick innan Adam föddes. Åh, vad gulliga ni är! Det kom verkligen som en överraskning. Det planeras återträff nu under våren. Om jag känner mig pigg, vilket jag hoppas att jag gör, så kommer jag gärna på den!

En jättehärlig bukett blommor... och det var även vinst (50:-) på en av lotterna.

Sen så fick jag även en jättefin bukett tulpaner av min moster, och det hade hon verkligen inte behövt ge mig. Tvärtom så är det hon som skulle ha blommor som tack för all hjälp... och det fick hon också! En grön växt i en kruka med små vita duniga änglavingar som dekoration.


Nu ska vi äta mat. Det blir fredagsmys med hämtmat. Är tyvärr inte så jättehungrig och halsen gör rätt ont, så jag delar min portion med de små grabbarna.

24 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att det gick okej att dra bort dränaget. och helt otroligt trist att du har ont i halsen mm. det är som en never ending story era förkylningar.
njut av hämtmaten så gott du orkar.

Tindras mamma sa...

Hej Linda!
Skönt att det inte var så farligt med dränaget och att du får ha lite mystid med familjen igen. Skyddsänglarna är jättefina...Jag och Tindra har fått varsin också, ska bara köpa kedjor till dem så kan iaf jag börja använda min. Hoppas du slipper förkylningen...det räcker väl som det är ändå!
Kramar från oss i Göteborg!

TalkBullShitEy sa...

Välkommen hem igen!

Fina smycken din vän gjort åt dig...

Kanske hon kan göra små änglar för Änglamammor oxå? Födde en liten flicka som dog vid förlossningen (jag var 21år)

Monica sa...

Härligt att du fått komma hem till dina fina gullungar!
kram
monica

Lotta A sa...

Skönt att vara hemma igen !

Hoppas att du slipper att åka på någon förkylning, det känns ju som det räcker nu med en massa trist.

Ljuvligt fina blommor och änglar, roligt med lite överraskningar.
Hoppas du och familjen får en fin helg.

Tänker på dej.
Kram Lotta

Annika sa...

Linda.
Du har en gåva att uttrycka dig i skrift. Så nära allt känns som du skriver om. Vackert språk.
Gör din blogg till en bok.
Trevlig mys pys helg, med dina killar, stora som små.
Kram

Susanne sa...

Välkommen hem fina Linda.
Du är så underbar och ett föredöme för oss
kram Susanne

Maria sa...

Vilken snäll moster du har och många fina människor som tänker på dig. Smyckena är otroligt fina! Hoppas nu att du får en fin kväll med dina nära och kära. Det är du verkligen värd!
Krya på dig från förkylningen.
Kramar, Maria.

Anonym sa...

Vart kan man beställa skyddsänglarna?

malinj80 sa...

Vilka fina änglar!
Vilken snäll moster du har!
Vi ska också äta hämtmat: pizza. Hos mamma o pappa! Hoppas du inte blir förkyld nu också!
Ha en mysig kväll hemma me grabbarna!
Massvis me kramar Malin

Mollan sa...

Så vackra bilder, du är en fena på att fotografera :) Hoppas du slipper en dunderförkylning och kan njuta av att umgås lite med ungarna. Kram

Fotograferande Maria sa...

Hej!

Du får sova så gott i kväll/natt så hoppas vi förkylningen går tillbaka. Vad blev det för god mat? Här blev det tacos :)

Kram maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

TalkBullShitEy sa...

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article12617268.ab

Vet inte om du läst denna?

Camilla sa...

Linda, du är så fantastisk o tapper o positiv! Du har verkligen lyckats göra det bästa av din tillvaro. Min dotter som blev en ängel i november-10, var lika tapper och orädd som du. När jag har svårt att somna om kvällarna. Det är ju då alla jobbiga tankar kommer. Vilket är helt naturligt har jag lärt mig. Även om det är kroppens eget sätt att bearbeta (precis när man vill somna) och ett naturligt tillstånd, så är det ju svårt, när man är där. Men du ger mig styrka. Kan du fixa detta med dina orättvisa krämpor så ska väl jag lyckas somna, även om jag bär på en stor sorg. Du är verkligen en kämpe och jag önskar allt vad jag kan att du ska få så mycket tid du någonsin kan i kampen mot cancermonstret. Kämpa på tappra linda. Styrkekramar från Camilla

Linda sa...

Anna: ja herceptin känner jag till, men jag tror bara den funkar om ens tumör är her2-positiv. Men det är inte mina. Kram Linda

Linda sa...

Tacos är gott. Själv tog jag en pastarätt med scampi, sparris och hummersås. Gott med nåt annat än sjukhusets alla potatisrätter! :-)

Linda sa...

Jag vet inte riktigt hur man beställer skyddsänglarna, men jag kan kolla upp det.

När det gäller förkylningen så var det bara jag kvar som inte haft den... så det var ju näst intill väntat. Är bara lite orolig för hur mina lungor ska orka ifall förkylningen sätter sig på luftrören. Brukar alltid få besvär där när jag blir förkyld... och har jag nu vätska där kanske det blir ännu jobbigare...

Annika: Nu är ni ganska många som tycker att jag borde skriva en bok! ;-) Vet inte riktigt om det är min grej... men ikväll blev iallafall barnens fotoböcker färdiga. Har beställt dem och det känns skönt!

Nonna sa...

Ha det så jättebra hemma - glöm inte att vila - för att du är hemma är du inte plötsligt frisk!!
Kram Nonna

Mamma Mima på Landet sa...

Skönt att ha dej hemma igen!
Kram! /Mima

Ps. kom in till mej å tävla om en snygg klocka.

Anna sa...

Åh vad skönt att du är hemma igen!
Hoppas förkylningen vänder och försvinner innan den hinner bryta ut.

Jag kommer ihåg att Fredrik, min man, klagade på konstiga ljud i öronen efter sin strålbehandling också. Det blev bättre efter ett par dagar och försvann helt efter någon vecka.

Kram

Laila sa...

Hej Linda!
Hur är det med Lars? Är ni fortfarande tillsammans eller...

Du skriver inget om honom. Jag bara undrar men du behöver ju inte svara det är ju din ensak.

Kramar från en fyrbarnsmamma

ps. Va kul att du fått färdigt fotoböckerna!!!

Anonym sa...

Hej Linda
Jag tänker på dina återkommande förkylningar,ont i halsen osv. Ät vitlök varje dag, det tar ju till och med kål på halsfluss (UTAN penecillin!) så om du fixar att äta det så gör det.DU kanske stinker men vad gör det bara du får vara så frisk som möjligt.

Anonym sa...

Hejsan! På Westers i Jönköping hänger precis likadana änglar i butiken och där kan man köpa tillbehör så man kan göra dem själv .

Anonym sa...

hej linda!! vilka fina änglar:D kan man köpa sånna någonstans? kraaam en habo tjej:)