måndag, mars 21, 2011

BARNENS KÖKSHÖRNA BÖRJAR TA FORM

Förkylningen är fortfarande kvar, men idag har jag tvingat mig ur sängen och varit uppe ganska mycket. Näsan rinner, hostan är jobbig (= gör ont), är lite hes till och från, hade feber i morse och tröttheten är kvar. Men som sagt så har jag varit uppe en del och även fått lite gjort. Drar mig lite för att ta extradoser av smärtstillande, men tyvärr gör det mig ännu tröttare att ha så himla ont. Så idag har jag tagit det ett par gånger för att orka lite mera. Det går även lite bättre att hosta upp slemmet när det inte gör så ont.

Idag har det bland annat blivit en liten tur till den Second hand-butiken här där jag inte hade kollat efter leksaksspis - och faktiskt så hade de en för bara 30:-! Den var långt ifrån något toppskick, men den duger säkert utomhus. Köpte även slevar, vispar, mått, muggar, tallrikar och sånt för nästan inga pengar alls. Ett par stolar i plast blev det också. Mina föräldrar hade nog även ett litet bord hemma som de kan få ha i sin kökshörna.

William var överlycklig över alla nya grejer och har serverat mig både varmt kaffe och god mat som han lagat på spisen. Till efterrätt fick jag glass (snö i en mugg). :-) Längtar efter varma vårdagar då de små kan leka där och vi vuxna kan sitta i varsin stol intill och njuta av solen!

Titta vad jag har fått! :-)

Det är roligt att laga mat!

Allt behöver inte köpas i leksaksaffärer. Man kan hitta mycket kul på Second hand.

Det är riktigt slaskigt ute nu! Men med plussgrader hela veckan hoppas jag att snön snart är borta.

Snö blir till vatten!

Trots lång och kall vinter börjar det finnas hopp om liv ute i rabatterna.

Tulpanerna jag fick av min moster Birgitta i fredags har blivit ännu finare nu!

Ja, vad mer kan jag skriva om?! Håret som rasar kanske? Det är rejält ömt på sina ställen i hårbotten och drar jag handen genom det så lossnar det massor av hår. Så trots att det mesta av håret fortfarande sitter kvar så har jag en sjal kring huvudet för att slippa hårstrån som ramlar på kläderna och golvet. Sist jag tappade håret hade jag riktigt långt hår, så då rakade jag av det ganska omgående efter det började lossna.

11 kommentarer:

Anna "Hopp och kärlek" sa...

Linda, du är en kämpe som orkar allt detta trots din smärta och infektion....

Har en fråga till dig också. Hur bloggar du via mobilen? Vilket verktyg är bäst att använda?/Anna

Anonym sa...

Varför drar du dig för att ta extra smärtstillande?

Linda sa...

Anna: Jag hade någon applikation till mobilen förut, men sen slutade den av någon anledning att fungera. Så nu loggar jag bara in via en webläsare i mobilen och skriver som jag gör i datorn. Fast jag lyckas tyvärr inte lägga in bilder från mobilen.

Anonym: Tycker ibland att tabletterna gör mig trött och sen håller inte effekten i sig särskilt länge. Men sen gör ju smärtan i sig att jag blir trött också, så egentligen spelar det nog ingen roll. Funderar lite också på om det är min grund-smärtlindring som behöver ökas igen. Förut kändes det som den funkade bra, men nu den senaste veckan har jag fått ta extra i stort sett varje dag.

kram Linda

thile sa...

Fineste William! Forstår han er overlykkelig! Oh hva mye fint, du har fått på second hand:-)
Håper dagen kommer så du kan sitte ute i solen, ingen snø!!
Klem

Anonym sa...

Finaste Linda !

Jag tycker du är en fantastisk människa som orkar ta tag i barnens leklust när du har så jävla ont.. En riktig mammahjälte.
Massor av ickeont och energi från det snöfria ( så det blir säkert så hos er snart) och soliga skåne
/Annika

Annica sa...

Du är en sån sann kämpe! Tror inte att så många skulle stå på benen ens i din situation!?
Du är verkligen ett exempel på "man kan om man vill".

Sen vad roligt för de små att du så snabbt orkade fixa en ute kökshörna. Vilken fin mamma du är.

Kram.

Anonym sa...

Håller med bloggarna här vilken kämpe du är trots förkylning och annat elände.

Hoppas verkligen han over there ser vilken underbar mamma kvinna du är ....och att han ser till att du får vara kvar i livet tills du blir gammal.

Gillar själv att gå till second hand affärer man kan verkligen göra fynd! Kul du hittade det lilla köket till dina små sötisar.


Många kramar till dig underbara Linda.

//Susanne

Ludmilla sa...

Vad tufft med håret. Det är sådan symbolik i det. Men det svider gott som man brukar säga. Då vet vi att det "tar" i alla fall...

Madeleine sa...

Jo, "han däruppe" ser nog vad du står i för dina barn. Han kommer nog att se till att du får sitta i vårsolen tillsammans med dina barn många vårar framöver! Och ja, det är nog klokt att öka på grundsmärtlindringen lite. Smärta föder ju liksom ännu mer smärta, eller hur man nu ska säga.

Anonym sa...

Det skimrar av vår i bilderna


marianne

Lotta A sa...

Mysigt med en liten köks hörna ute.
Jag kan tänka mej att det blir mycket uppskattat utav Barnen....

Jag måste bara säga det att du är en fantastisk Mamma,som fixar så mycket roligt för barnen.

Kram från Lotta