lördag, februari 12, 2011

USCH VILKEN NATT!

William har under ganska många veckor bara varit med på uteleken på sin förskola eftersom vi helst inte ville ha hem en massa smittor i och med min cancer. Men eftersom mitt immunförsvar inte var särskilt påverkat nu efter min senaste behandling bestämde vi att han skulle få vara med och leka inne också. Han tycker ju att det är så roligt och trivs verkligen där! Han hann dessvärre inte gå länge innan han blev sjuk. Dessutom i den äckligaste sjukan av alla, nämligen magsjuka! Så denna natten har det knappt blivit nån sömn. Har bytt pyjamasar, torkat spyor, försökt få honom att pricka in hinken att kräkas i, dränkt in oss med handsprit och försökt trösta en ledsen liten kille. :-(

Borde försöka somna om nu, men det blir väl lagom att jag gör det så vaknar lillskrutten igen.

Just magsjuka verkar vara nåt som går nu. Vi var några tjejer som egentligen skulle ha träffats hemma hos en kompis i morgon, men så fick jag ett sms om att hon hade fått hämta en magsjuk son i skolan.

Hade egentligen flera planer för morgondagen, men nu blir det nog inte så mycket av det! Hoppas att vi andra klarar oss undan smittan. Just när det gäller sjukdomar är det ingen fördel att vara en stor familj. Kul om alla sex blir magsjuka liksom! Näää! Fast själv har jag nog bara varit det en gång i hela mitt liv, trots att jag många gånger varit utsatt för smittan både genom egna barn och på förskolan där jag har jobbat, så jag hoppas att jag slipper det även denna gången.

25 kommentarer:

Anonym sa...

Neeeeej de får räcka nu !! magsjuka är grymt jobbig. Men hoppas du är så immun att du får avstå den Allt ska inte drabba dej sörta Linda. Hoppas de ger med sej nu så ni får göra något tillsammans i helgen. tummar o tår hålles /krmar i massor /kristina

Anonym sa...

Attans!!!!! Sprita allt o alla!! Håller tummarna för att ni slipper, speciellt du Linda!! Å försök att sova lite till så ni orkar!!
Kram Rebecca

Kin@ sa...

Oooh, fy så hemskt*ryyysa*
Du får prova det gamla beprövade tricket att ta 10 hela vitpepparkorn...
Tur att ni kan spria iaf.
Krya på er.
Mvh Kin@

Anonym sa...

usch, usch...Jo...det härjar nog magsjuka överallt nu...Blä...hoppas att det inte blir mer..../Jennie

Kajsa Bergman Fällén sa...

Usch ja, två gånger på en månad har jag ju haft eländet :(. Håller alla tummar för att du klarar dig undan! Kram!

Heidi sa...

Usch, stackars er & stackars lillemannen!! Hoppas ni andra klarar er!! Ät vitpepparkorn!
Kram Heidi

Anonym sa...

Tvål och vatten är det bästa som skyddar mot magsjukan! Bra handhygien, sedan en dutt handsprit. Men tvål och vatten är bäst!

Krya på William o hoppas ni andra slipper!

Hälsningar
En infektionssjuksköterska

Berit sa...

Mag- och kräksjuka är ju så otroligt smittsamt. Har själv varit med om att hela familjen, del av släkten och nästan hela dagis däckades när barnen var små. Barnens faster påbörjade smittan när hon kom och hälsade på. Vi brukar reta henne lite kärleksfullt för det fortfarande.
Nej usch... Hoppas ni slipper mer av eländet!

Kerstin sa...

Hoppas att du klarar dig från kräksjukan.Hur mår Simon idag då?
Den går över fort
Kram trevlig Lördag
Stockholm har sol..

kerstin sa...

Undrar en sak, men smittan sprids ju inne när de äter, sover och leker inne för de är väll inte ute hela dagen? Eller är det en ur och skur förskola. Barn blir ju mindre sjuka där men är det en vanlig förkola så är man ju inte ute hela dagen så smittan sprids ju ändå trots utelek på förmiddagen? bara lite nyfiken. Hoppas du slipper att bli smittad.

Pixi sa...

ja hoppas jag med att du får slippa den sjukan..Tycker alla har haft det minst en gång sen innan jul...Vilken epedemi det har vart denna vintersäsong..otroligt..ät vitpepparkorn med en gång så kanskeeee du kan slippa den..kram kram =)

Linda sa...

Kerstin: Det är en vanlig förskola och nu innan har William bara varit där de timmarna på förmiddagen då barnen varit ute och lekt. Han har med andra ord inte varit inne alls. Inte ätit eller sovit där heller.

Men från mitten av denna veckan så tänkte vi att vi inte är lika noga med detta att undvika smittor (jag rådfrågade min läkare på Onkologen), så han har fått vara både inne och ute. Tyvärr drog han ju på sig magsjukan snabbt som bara den! Jag hoppas att vi andra klarar oss undan smittan. Vi är alltid väldigt noga med hand-hygienen här hemma, men det finns ju inga garantier ändå att man inte blir sjuk. Även om mina värden är ok just nu kan jag tänka mig att jag har lite lättare att bli sjuk än vanligt. Kroppen har ju fått stå ut med ganska mkt det senaste året.

Just nu är det lugnt här. William sover. Bra det för det blev inte mycket sömn under natten som gick vare sig för honom eller mig. Ska försöka blunda en stund jag också!

Kram kram!

Linda sa...

Kerstin: Simon är hos sin mamma så han mår nog bra, men han ska komma hit idag. Men du menade kanske hur William mår?! Han har inte kräkts på en stund nu utan har somnat i sin vagn... så jag HOPPAS att magsjukan är på väg över! En riktigt tråkig och äcklig sjukdom är det! :-(

Här skiner förresten också solen idag. Härligt, och det kunde man knappast tro igår när det stormade så!

Kram Linda

Linda sa...

Infektionssköterskan: Ja det används mycket tvål, vatten och handsprit här. Får hoppas att det håller smittan borta. Men å andra sidan kräktes han PÅ mig ett par gånger också så det känns som de där bacillerna finns överallt!

Jag brukar ha turen att slippa magsjukor, men det skulle inte förvåna mig om jag åker på skiten nu så att min cellgiftsbehandling skjuts upp ännu mera.

Kram Linda

Linda sa...

Kajsa: Ja det har jag ju läst på din blogg. Stackare!! Hoppas att du ALDRIG mer åker på det nu utan att du har fått din beskärda del.

Tack för alla tips om vitpepparkorn. Tyvärr har vi inga hemma, men hjälper det så kanske man skulle köpa det.

Tess sa...

Fy det är ju verkligen inte kul med magsjuka. Hoppas att ni och speciellt du slipper det.
Vi har som tur är sluppit det änsålänge och jag hoppas det fortsätter så;-)
Hoppas ni får en bra helg ändå och inte bara en sjukhelg.

Anonym sa...

Hejsan,
Gör som många dagisfröknar gör när det går kräksjuka på dagis, ta 10 hela vitpepparkorn med ett glas vatten. Det har alltid fungerat för mig.
Hoppas du får en trevlig helg utan magsjuka.

thile sa...

Åhh, men vennen min, usch og fy....
Det er så jobbigt, håper dere slipper, og William kryar snapt på seg.
Tenker masse på deg og din gode familie :)

Lotta A sa...

Fy, farao för magsjuka....
Det är verkligen ingen höjdare.
Hoppas att ni andra klarar er i från detta.

Kram kram från Lotta

inkan8 sa...

Stackars liten och stackars dig.
Kram

Anonym sa...

Hej.
Ja denna magsjukan är inget och ha när den kommer på besök.Ha själv varit deckad i två dygn.Kär Linda vilken underbar människa du är.Att du orkar att ta hand om sjuka barn när du själv inte är riktigt okey.Hjälper inte Lars dig något?Verkar som att du får sköta det mesta.MÅnga kramar från
Solveig.

Kristina sa...

oj vilken natt. Inte magsjuka. Hoppas ingen fler blir sjuk. Det är det värsta jag vet. Tänker på dig Kram Kristina i Umeå

Linda sa...

Tack allihop! Ja, jag hoppar också att vi andra slipper bli smittade.

Solveig: Njae, det är tyvärr sisådär med att få någon hjälp här hemma. Särskilt när det gäller om nätterna.

Anonym sa...

Spontant verkar det som du är mor till 5 barn... Din man är i alla fall en stor och äkta egoist utan empati!

Jeanette sa...

Fy så jobbigt med magsjuka,hoppas du och barnen klarar er från det.
Sedan måste jag bara få fråga en sak till dina väninnor som jag vet läser din blogg och även svarar i kommentarerna: Reagerar inte ni på att Linda får klara så mycket själv med barnen? Kan inte ni försöka prata med L:s man, för allvarligt.....det är inte riktigt sunt att Linda ska behöva ta hand om ett magsjukt barn när hon själv är så dålig.
Jag blir upprörd och så himla arg och ledsen när jag läser dina svar här i kommentarsfälten Linda, du ska inte behöva ha det så här!!