söndag, februari 13, 2011

SOLIG SÖNDAG

Ännu en dag då solen har skinit från klarblå himmel. Var helt slut i morse. Dels efter magsjuke-natten, men dels också för att jag somnade i soffan igår kväll och hade en del grejer att fixa med när jag vaknade till. Hade både kattlådan och tvätten att ta hand om, men sen hade jag inte heller borstat tänderna. Ibland kan man nästan tro att det är något uppiggande i tandkrämen för av någon konstig anledning är det alltid lite svårt att somna om just efter tandborstningen!

Efter lunch idag testade jag hur som helst att ta en liten promenad eftersom det var så fint ute och jag kände att jag var behov av lite luft. Valde att ta den helt ensam (ja, nästan ensam, hade Erik med mig i vagnen) eftersom jag bland annat inte visst hur snabbt jag skulle klara av att gå. Jag går inte så värst fort i vanliga fall, men nu när fötterna har varit så svullna, röda och ömma visste jag inte riktigt hur det skulle gå. Att gå hundra meter efter alla andra är inte så kul, så det var bättre att kunna gå helt i min egna takt. Men, det gick faktiskt över förväntan! Fötterna är fortfarande lite svullna så att kängorna sitter åt lite, men det gjorde inte ont att gå.

Jag hade inga planer alls vart vi skulle gå, men vi gick bland annat förbi huset där Magdalena m familj bor. Deras båda barn var ute och gosade med kaninerna, så jag och Erik gick in till dem.

En av barnens söta kaniner som Erik blev fascinerad av.


Svea och Hugo... eller nej, Tilda och Hugo menar jag! ;-) Den enorma istappen hittade Hugo nere vid Domsand där det var jättefint idag med all is.

Sen blev vi inbjudna till dem en stund. Hugo var visserligen magsjuk i fredags eftermiddag, men vi har ju antagligen samma smitta hemma i och med William som fick det natten mellan fredag och lördag. Tilda är så go mot småbarn. Hon hjälpte Erik med det mesta och både hon och Hugo roade honom en bra stund. Vi blev även bjudna på lunch, men jag hade precis ätit tacos hemma och var inte särskilt hungrig. Däremot åt Erik bulgur och fiskgryta med god aptit!


Erik var först lite rädd för Adde. Killar som är långa eller stora är han ibland lite skraj för, men numera går det oftast över ganska snabbt.

Barnen leker på golvet.


Jag och Erik i soffan.

En go och glad liten kille!

Nu ikväll kände jag mig väldigt frusen och har lite ont i huvudet. Tänkte först att jag kände mig lite hängig efter en den här dagen som varit rätt jobbig, men termometern visade på närmare 39 i feber. Då slog mig tanken att det kan vara magsjuka på gång. Usch, det hoppas jag verkligen inte!! Kan det börja med feber förresten? Eller är det vanligare att det kommer efter man har kräkts?!  Men feber för min del kan tyvärr också bero på sjukdomen, så kallad tumörfeber. Inte heller särskilt kul det heller. Nej, feber av alla de slag får mer än gärna hålla sig borta! :-(

36 kommentarer:

Annica sa...

Så fina bilder av hur mysigt du och Erik fick ha det idag.
Håller tummar och tår hårt för att du inte ska få magsjuka.

Unknown sa...

Hoppas verkligen inte du blir magsjuk, fast inte att det är det andra heller.
Kan vara skönt med en ensam promenad ibland.
Önskar så att du hade bättre stöd än du har.
Blir ärligt talat rätt arg.
Har hittills inget skrivit mer än i mail till dig, men du vet vad jag tycker.
Kram Linda och ta hand om dig och barnen.

thile sa...

Så herlig med en promenad med Erik. Han er så kramgo :)Holder tummar for du skal forbli frisk.
Så nydelig du er på bildene. Vakkert halssmykke:)
Tanker og klem

Anonym sa...

Den sista bilden på dig och Erik är verkligen fin! Förstora den :)

Anonym sa...

Hej Linda!
Läser Din blogg varje dag, är så tacksam över att få ta del av Ditt liv. Hoppas och ber att Du kommer att vinna över cancern och att Du och Din familj får en ljus framtid tillsammans..Annie

Lisa sa...

Härliga bilder på dig och Erik.

Var rädd om dig.
Kram Lisa

Lotta A sa...

Vilken härlig och mysig dag du och Erik fick.
Men så trist att du nu har fått feber.

Tänker på dej massor!
Kramar till dej / Lotta

Anonym sa...

Synes det er så rart dere ikke har kommentert alle de stygge ting dere har skrevet om hverandre tidligere - er dere fortsatt venner??

Madeleine sa...

Hoppas verkligen du slipper denna magsjuka som går nu. Min mamma hade den och den varade i 5 dagar. Som tur är har hon näringsdrycker och tog en extra varje dag, så hon slapp gå ned i vikt. Hoppas du har lite näringsdrycker på lager ifall ifall.

malinj80 sa...

Vad härligt för dig att komma ut på en promenad i det fina vädret!
Han är ju så mysig lille Erik!
Kram

äppelblomman sa...

Underbart att du o Erik fick lite tid för er "själva"
Hoppas verkligen inte att du blir sjuk o defenetivt inte magsjuka:-(
Hoppas att du får sova gott inatt!!
Kramar i massor till dej fina Linda

Magdalena sa...

Så mysigt att ni kom förbi en stund! Han är så go lille Erik. Fina bilder! <3 Håller tummarna för att du inte åker på magsjukan...

Kraaaaam!

Anonym sa...

Du upplever att det är svårt att somna efter tandborstningen-en orsak kan vara att just då frisätts extra mycket kvicksilverångor från amalgamlagningarna i tänderna.Nu hoppas jag förstås att du inte har detta gift i dina tänder.Om det är så illa behöver du extra vitaminer för att klara denna belastning./Ann

Anonym sa...

Krya på dig, inte bli sjuk nu!
Vilken skön prommis ni fick idag :)
Kram Annelie ♥

Anonym sa...

Du vil inte sjelv bli magsjuk. Hur tenker du då när du och din son går inn hos andra som troligen heller vil bli magsjuka. Tenker du ens på at du eller han troligen kan bära smitta med er inn i doms hus när ditt eget barn har kr¨kts hela natten?

Anonym sa...

Fina, fina Linda-hjälten

Kramar om dig Linda o fortsätter att önska dig glädje, massor med kärlek o omtanke....från dina närmaste...

Önskar verkligen att din man snart "mår bättre" o kan bli ditt stora stöd i dina/era svåra stunder..
Kärlek, omtanke, skratt, bus allt är gratis, hälsa honom detta...

En stor hjältekram till dig o din familj... dina barn är så underbart fina o söta.
Tuvan-Pia

Anonym sa...

Nu är jag både ledsen och arg :(
Tycker såååå synd om dig Linda och önskar dig allt gott, jag tycker L betéer sig barnsligt och elakt...
Jag mailade dig igår :)
Kramar och styrka Annelie ♥
Tack för ditt svar på tal i L´s blogg!!!

Anonym sa...

Sälj katter och hundar...ibland måste man välja å det är nog dags att ni gör det nu!

Linda sa...

Anonym: Vi hade inte gått in där om det inte vore för att deras son också precis har varit magsjuk. Samma smitta med andra ord. Sen blev vi inbjudna där och det var inte alls så att vi bara stövlade in. Tråkigt med såna här anonyma kommentarer där personen ifråga inte tar reda på all fakta först utan vräker ur sig en negativ kommentar.

Linda sa...

Nästa anonym: Lätt att säga att det bara är att sälja alla katter och hundar. De är precis som barnen något som ger mig livsglädje och är något att kämpa för. Sen blir det nog så att katterna kommer omplaceras sen när jag förlorat kampen mot cancern. De har rätt att bo med någon som tycker om dem.

Katta sa...

Fy vilka elaka kommentarer djuren är ju familjemedlemmar
De också men blir ledsen när jag hör att
Din man ogillar katterna familjeterapi innan ni
Sårat varandra och det blir skilsmässa
Kram söta Linda.

Anonym sa...

Önskar att du hade det så här:

http://stoltfamiljefar.blogspot.com/


Kram

Lizen

thile sa...

Min vakre Linda, jeg tenker så meget på deg, som du vet.
Jeg håper så inderlig du må få en god uke. Ta vare på deg selv, du er så verdifull♥♥

Varme tanker♥

Lotta sa...

Ett stort varmt hjärta till dig idag Linda, du är en underbar människa och jag hejar på dig till 110 %. Har också en vit Maine Coon, stooor är hon, men helt underbar. Djur, liksom barn berikar verkligen livet. <3

Monica sa...

Hej!
Fräsch och fin du är på fotona!!
Kram
monica

Anonym sa...

Tycker du verkar vara så stark person trots alla svårigheter! Jag har själv små barn och vet hur tufft det kan vara ibland. Är man dessutom sjuk sä blir det extra jobbigt. Jag känner inte dig men jag tycker du verkar vara en underbar mamma till dina barn. Var rädd om dig och ta emot all hjälp du kan få. Hoppas du får en bra dag! M

Maria Malmsten sa...

Nu ser du så där härligt frisk ut igen Linda :-D Hoppas innerligt att det får hålla i sig!

Anonym sa...

Hej Linda !
Vi har precis tagit avsked av vår jättefina Breton. En jaktkamrat har gått förlorad. Jag vill bara tala om att det är de värsta jag gjort i hela mitt liv..Men han var tolv år gammal o riktigt slut :-S Nu har vi en ny irländsk settervalp men den kan inte ersätta lulas alls..Men de hade jag inte tänkt mej hellre... Ingen tar Lukas ur mitt hjärta.. kram kram

Kristina sa...

SÅ roligt att du kunde ta en egen promenad och bara vara. Att gå i egen takt är oxå en gåva.
Vilka fina bilder och du ser så otroligt fräsch ut även om jag vet att man kan se fräsch ut o må dåligt. Men du utstrålar ngt speciellt som berör. Ber för er alla.
Hoppas på en fin alla hjärtans dag till dig och att febern släpper. Kram Kristina I Umeå

Anonym sa...

vilka härliga bilder!
Det ÄR skönt att vara för sig själv ibland, det är bra för dig!


marianne

Anonym sa...

Hur ska ni reparera, allt som hänt mellan er två. Elakheter påhopp PÅ NÄTET dessutom. Har ni funderat på det? Ingen vet inte du heller Linda! Du kan klara striden mot cancern. Jag hoppas det för barnens skull. Din man verkar tyvärr känslokall, både för barn o djur:-( Önskar er allt gott!!!

Gargamella sa...

Jag skrev detta hos Lars men han vill ju bara ha medvind så den blev inte publicerad...

Varför skiljer ni er inte? :-O
Var är kärleken? Man kan inte vara gift med en man/kvinna för att den är sjuk. Ert äktenskap verkar sakna grund. Gifte ni er av ekonomiska skäl när ni fick veta att Linda inte skulle överleva sin sjukdom? I så fall… Skyll er själva! Jag har varit i din sits Lars, min man dog också i cancer. Hade jag känt mig oälskad eller ouppskattad för allt jag gjorde för honom hade jag lämnat honom direkt. Cancer (eller annan sjukdom) är inte lätt att leva med, varken för den sjuka eller de anhöriga. Det ni håller på med visar bara att ni saknar en grund att stå på; KÄRLEK! Man lever ihop som gifta av kärlek, inte av ekonomiska skäl eller av pliktskyldighet. Jag tror Linda skulle ha en lyckligare sista tid i livet utan dig och du utan henne…

Linda sa...

Gargamella: Jo, det fanns kärlek där då vi gifte oss! Tyvärr har vi som du säkert förstått en otroligt tuff tid nu det sista. Förstår inte riktigt hur du menar att vi har gift oss pga ekonomiska skäl? Är det att min livförsäkring löser ut då jag dör + att halva huset går till min make som du menar? Vi började planera vårt bröllop ca ett halvår innan jag fick min cancer-diagnos, så vi visste inte alls vad som väntade oss.

Gargamella sa...

Linda... Jag kan inte riktigt alla detaljer men att det en ekonomisk fördel att vara gift vid en partners bortgång det vet jag. Har själv fått höra det många gånger; vilken tur att ni hann gifta er... Poängen med mitt inlägg var (som egentligen var riktat till Lars) att det känns som att kärleken som en gång fanns där nu tyvärr verkar borta... Det är tufft bara att vara småbarnsförälder, att få cancermonstren på halsen samtidigt är ännu tuffare. Vår dotter var 3 månader när min man fick sin diagnos, så jag vet. Det VAR tufft, men med kärlek och ömsesidig respekt kommer man långt! Ni verkar ha tappat bort 'er' i cancer och småbarnsträsket och Lars verkar tycka att det är okej. Bara att 'härda ut'... Kanske inte det ultimata med din diagnos! Hoppas du förstår vad jag menar?!

Unknown sa...

Hejigen söta Linda
Länge sen jag skrev till dig.
Läser lite i din logg ibland blir så tagen varje gång.
Hur kan man säga sälj dina djur till en mäniska så där bara.
Du skriver att dom skall omplaseras när du förlorat kampen hoppas verkligen att du har fel du skall inte förlora kampen.
Du är ung vacker o har tre små underbara barn.
Kram Ulla

Carola sa...

Han är så fin Erik!! Fina kort!!