torsdag, februari 17, 2011

SJUKSTUGA

Det är verkligen sjukstuga här hemma hos oss. Inte nog med att hela familjen lyckades få sin beskärda del av magsjuka. Nu har Simon dessutom fått halsfluss!! Istället för att som vi andra bli piggare efter någon dag så har han tvärtom blivit sämre och sämre. Både igår och idag har han varit rejält risig och ärligt talat så har jag aldrig sett honom så här förut. Så idag på morgonen när febern fortfarande låg väldigt högt ringde jag till vårdcentralen och fick en tid hos läkaren.

Så i eftermiddag har vi varit där. Inte undra på att han kände sig risig, för som sagt så är det halsfluss han har åkt på. Så han fick Kåvepenin utskrivet som ska tas 3 ggr/dag i tio dagar. Tycker så synd om honom. Dels för att han mår så dåligt som han gör, men också för att han måste få i sig det där "rävgiftet". Det måste vara den sortens penicillin som smakar värst av alla!

Men det var lite komiskt när vi kom in på apoteket och skulle lösa ut receptet. Hon som stod i kassan frågade om detta var något som han drabbats av i somras? Jag måste ha sett ut som ett stort frågetecken. Vilket då? Halsflussen? Nej, han blev ju sjuk i måndags. Då sa hon att på receptet har läkaren skrivit att han fått medicin utskrivet mot Borrelia. Haha, ja det är ju lite skillnad mot halsfluss! Fast när det gäller behandlingen mot de båda så är det penicillin av samma dos och sort.


Själv har jag också träffat min läkare idag. Var där och visade upp mina fötter. Fortfarande är de lite röda på undersidan, men de gör inte ont och de är inte längre svullna - så jag fick klartecken att köra igång med nästa Xeloda-kur i morgon. Känns skönt att få börja igen, för jag mådde ju bra under förra behandlingen om man bortser just från fötterna som jag fick besvär av dagen efter jag hade tagit sista tabletterna. Kommer att få samma dos igen så risken att jag åker på samma sak finns och då måste jag i så fall avbryta behandlingen direkt och göra ett uppehåll.

Ikväll får det bli sängen tidigt. Fy vad trött jag är! Har precis badat Erik. Han fick lite balsam i håret idag. Får se om det gör susen för håret i hans nacke brukar påminna en del om svinto när han har sovit.


En liten kille som det är full fräs på mest hela dagarna! :-)

Har även eldat i spisen. Skönt att kunna göra det nu när det är minusgrader och kallt ute.

Missa förresten inte auktionen med mössa + scarf från Mirasmammas Syhörna som går ut nu ikväll kl 21! Hela summan går till Bröstcancerfonden.

27 kommentarer:

Vanessa sa...

Hej,

var tvungen att ta blodprov idag o usch vad obehagligt d var!Tänkte på dig och tog mig samman. Du e så jäkla duktig tycker jag! Du gör inte alls några fel hemma, du är min förebild iallafall!

kram

Linda - en vimsig mamma sa...

usch när alla i familjen blir sjuka =( hoppas ni kryar på er! kram

Lotta A sa...

Hoppas Simon snart kryar på sig!
Halsfluss, är ju ingen höjdare att ha.....:-(

Kram Lotta

Sarasnaran sa...

Kåvepenin smakar rumpa!
Be om piller istället nästa gång, mycket lättare för barnen! Lägga på tungan och sen skölja ner med juice eller nåt. Funkar finfint! :)
Så skönt att du får börja med en Xeloda-box till! :)

Youngmi sa...

Usch stackaren! Hoppas att han kryar på sig snart! Kåvepenin smakar verkligen blääää

m i l l a h . s e sa...

Hoppas Simon kryar på sig snart, och att din kommande behandling går bra!
Kram!

thile sa...

Håper han kryar på seg, Simon. Usch,
så mye det er hos dere nu, Linda. Fine du, du er min favo, jeg beundrer deg så mye. Håper det blir bedre dager snart.
Tanker ♥

thile sa...

Så kramgo lille Erik er :-)
Jeg ønsker deg alt godt med din behandling. Tenker masse på deg♥

Jenny sa...

Usch vad kämpigt när alla blir risiga. Hoppas det blir bra snabbt nu!!
Låter ju super att du kan köra igång med Xelodan igen, den verkar ju ha gjort att Monstren stoppats upp och det gillas skarpt!!
Hoppas du kan ta hela kuren utan alltför mycket biverkningar
Lycka till nu
KramKRam
<3<3<3

Linda sa...

Läst din blogg under väldigt lång tid, ibland har jag även läst din mans blogg. Ville bara skicka en hälsning eftersom jag läser om dig varje dag, men aldrig lämnar några egna avtryck:-)! All beundran till dig och din familj för den styrka ni visar. Många kramar från Linda

Fotograferande Maria sa...

Hej Linda! Stackars Simon! Hoppas det vänder fort. Vår maginfluensa har hitills bara drabbat Josef och idag har han ätit utan att kräkas.

Kram Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

E sa...

hoppas Simon kryar på sig snart. Men kan han inte ta tabletter, så mycket enklare och man slipper den äckliga smaken, mina bara har fixat det från 3-årsåldern. Svälj gärna ner med nåt mer trögflytande än vatten, i en sked med sylt, mosad banan etc. Drick lite vatten innan för att fukta strupen.

Bra att du kan börja med Xelodan igen. Var nu snäll mot fötterna och smörja in dem morgon och kväll, minst...

äppelblomman sa...

Uscha för dessa dumma basillusker:-( Krya på er♥
Kram K

Linda sa...

E: De frågade aldrig om han helst ville ha flytande eller tabletter. Dock har han inte lyckats bra med tabletter innan. Testade Alvedon i tablettform för ett tag sedan. Det kvittade vad vi blandade i för han kunde omöjligt få ner den. Men han var jätteduktig nu ikväll på att ta den flytande så jag hoppas att det kommer gå bra!

Japp ska se till att vara riktigt snäll mot fötterna. Har bokat in spa-vistelse nästa helg och funderar faktiskt på om jag skulle låta fötterna få nån behandling!

Nä måste försöka somna nu. Blev tyvärr pigg när jag gick upp för att ge Simon sina mediciner.

Kram Linda

Mamma Mima på Landet sa...

Men lillen då! =( Usch!
Hoppas det går över fort. Det brukar det ju som tur var göra med kåvepenin.

Skönt att du får köra igen! På dom bara! Monsterna alltså! Hoppas det går bra den här gången åxå! Är det sista, eller är den en dos till efter det?

Ett litet tips ang svintohår (du vet ju hur mycke hår Inez har) spraya med spraybalsam (finns nån gul flaska me shreks fru på), vips så blir det fint. Men Inez måste även ha balsam när hon badar, för annars går det inte alls.

Kram!

Anonym sa...

Har nu 5 tävlingar upplagda i bloggen som jag tror kan intressera dig. (:
Snart kommer det också upp nya tävlingar; ett paket med smycken, ett paket med hårvårdsprodukter från tresemme, viktminsknings te, träningsvideo, sexleksaker, freebra, krämer och mycket mer!
http://pleasedontfeedthemodels.webblogg.se/category/utlottningar.html

Annica sa...

Stackars Simon! Hoppas att det inte smittar till fler av er.
Känner igen det där med trassligt nackhår och hoppas det funkar med balsam.
Önskar lycka till med Xeloda och spavistelse nu...
Ha det gott.

Anonym sa...

Krya på er allihop! Hoppas att ni får en härlig helg

Kram
Pernilla

E sa...

Sen finns kåvepenin även som orala droppar, det är mkt mer koncentrerat så det blir mindre än halva mängden att ta (i S fall nu skulle det blivit 2ml). Kan vara bra att veta (även om de små skulle behöva kåvepenin) eftersom dr oftast inte skriver ut det om man inte ber om det. De minsta kåvepenintabletterna är små.

Anonym sa...

KRAM till dig Linda <3 Still going strong. Tänker ofta på dig. Varm Cyber från trogen blogg läsare kram Mia

Anonym sa...

Be om Kåvepenin i tabelttform! Finns minitabletter för barn!
Min 4 åring sväljer med vatten, men de kan lätt läggas i en sked med yoghurt så slinker de ner!
Ring doktorn och be att han/hon skriver ut. Kåvepenin i flytande form måste vara det mest förfärliga som finns!

//Alexandra

Anonym sa...

Vi sitter i samma båt.

Det är som att läsa om mig själv! Trodde inte det fanns fler än jag. Jag har exakt samma cancer som du. Samma tillvägagångssätt fast jag var inte gravid. Fick diagnosen 2006. cellgifter, OP och strålning. Frisk men senare spridd till skelett och nu lever. Har haft Xeloda sen augusti 2010 och det funkar bra, skelettet har gått tillbaks men levern tar stryk.
Ska läsa och följa din blogg.


Känner styrka..
Känsliga kramar från Ann

Lotta sa...

Usch blä inget gott. Men med halsfluss så mår man i alla fall snabbt bättre när man får penicillin. Krya på er!

Lisa sa...

Krya på er i sjukstugan!
Kram Lisa

LinaS sa...

Köp balsamspray till svintohåret, finns en barnvariant. Det fick jag använda varje dag till Sam när han var mindre. Bara ett litet tips, det fungerar jättebra!
kram

Anonym sa...

LINDA,
Ett hårtips mot svintohår =)

Min son har blont tunnt, svinto hår och vi kör balsam (ibland inpackning..)samt Natusans spraybalsam för barn. Efter dessa små medel så blir håret mjukt.

Camilla sa...

Be er läkare skriva ut den koncentrerade sorten nästa gång! Så mycket lättare!