torsdag, februari 24, 2011

ORKESLÖS OCH TRÖTT

Nä fy katten vad trött jag är hela tiden! Orken är lika med noll. Aptiten likaså. Nu har det iallafall kommit svar på en av odlingarna som tagits och jag har streptokocker precis som barnen där hemma. Så jag ska få antibiotika mot det. Undra på att barnen varit risiga. För detta är verkligen inget att rekommendera.


Jag har även fått cortison ifall mitt illamående och kräkningar eventuellt beror på svullnad från metastaserna i hjärnan. Jag ska strålbehandlas nästa vecka och läkaren sa att jag troligtvis kommer behöva cortison då också, eftersom det är vanligt att det svullnar i hjärnan och då motverkar cortisonet det, så jag kan lika gärna börja med det redan nu. Jag och dessa tabletter är inte riktigt kompisar, men men... får väl härda ut! Brukar bli röd som en tomat i ansiktet av dem och få svårt att sova. Men de är bra för aptiten, så jag hoppas faktiskt på att få lite av den effekten. Har tyvärr gått ner alla de kilon som jag kämpat för att gå upp. Så nu väger jag mindre än jag gjort sen i tonåren ungefär.

Prover för en massa olika magsjukor har tagits, men alla är negativa. Så ingen vinterkräksjuka (calicivirus) eller sånt vidrigt.

Spa-helgen känns tyvärr avlägsen. :-( Inte roligt att åka om jag känner mig så här. Vet inte ens om jag hinner hem tills på lördag. Så vi får antagligen boka om det. Jaja, då har vi det att se fram emot ett tag till. Kanske nästa helg? Eller helgen därpå?! Vi får se...

Ni som strålbehandlat huvudet - hur länge tog det innan håret började ramla av?! Ganska snabbt eller??!

MUSIK:
The%20Sounds%20-%20The%20No%20No%20song
Nyhetsmorgon: The Sounds - "The No No song"

41 kommentarer:

Magdalena sa...

Vännen, stackars, stackars dig som inte mår bra. Bra att de i alla fall kommit fram till vad det är som gör att mår så här så att du nu kan få rätt behandling.

Spa-helgen får självklart vänta tills du mår bra igen!

Massvis med kramar! <3
Magdalena

Anonym sa...

det var väl goda nyheter att de hittar boven. Då kan man behandla snabbt. Spa helgen blir ju något att se fram emot.

Anna "Hopp och kärlek" sa...

Det tog ungefär två veckor efter strålningen var slut på min man. Vi blev lite förvånade för vi trodde inte det skulle hända. Men strålningen hade bra resultat och då är håret kanske trots allt mindre viktigt.

Lilla jag sa...

Min mamma strålades i huvudet, från 3 olika vinklar.

Jag minns inte exakt hur lång tid det tog innan håret började ramla av, men det tog flera veckor i alla fall, och det hände ju successivt. Nu föll inte allt hennes hår av och det började ju växa tillbaka ganska snabbt igen efteråt.
Men hon såg ju väldigt tunnhårig ut, eftersom det föll fläckvis på de ställen där strålningen tog.

Lycka till!

Linda sa...

Magdalena: Känns bara så tråkigt att behöva skjuta på det när man sett fram så emot helgen. Vill du ringa dit och boka om oss?

Anna: Oj, tog det så länge? Jag trodde att det skulle hända de första dagarna. Hur många behandlingar fick han? Jag ska få 10 st och jag hoppas också på bra resultat! Som du säger, ger det bara bra resultat så är håret inte lika viktigt. Bara liiite viktigt... ;-) Är lite ledsen över att tappa allt igen. Men det växer väl förhoppningvis tillbaka.

kram kram!!

anna-en ängel i himlen, en liten på jorden & ett mirakel i magen sa...

På Lova så ramlade håret av snabbt kanske efter 3-4de dagen med strålning, men hon hade ju bara mammuthår sen innan med av alla cellgifter.
Hoppas att strålningen skall hjälpa dig litegrann.
Kram

Linda sa...

Lilla jag och Anna: Det verkar variera en hel del då. Kanske mkt beroende på kvalitén på ens hår innan man påbörjar strålbehandlingen. Mitt är tjockt som en pälsmössa!! Ser verkligen för bedrövlig ut eftersom jag inte gjort nåt åt håret pga att jag vet att det troligtvis ändå kommer ramla igen.

kram Linda

Lotta A sa...

Så synd jag tycker om dej och allt trist som du drabbas utav...

Men ändå skönt att läkarna kommit fram till vad det är som gör att du inte mår så bra.

Nu hoppas jag och önskar att det vänder, så du känner dej piggare snart igen.
Och att ni där efter kan få till eran efterlängtade SPA-Helg.

Många kramar till dej/ Lotta

anna-en ängel i himlen, en liten på jorden & ett mirakel i magen sa...

Tack själv för visiten.
Lovas cancer blev lite av en gåta jo. Syntumören skulle vara lågmalign men sedan hade hon ju den där aggressiva också som tog livet hennes.
Fortfarande är det svårt för läkarna att förstå hur det kommer sig. Så vi har helt enkelt dragit slutsatsen sedan att Lova tyvärr hade extrem otur som hade två, en otursslump.
Ja det finns ju ingen rättvisa i någonting, inte heller att dina barn skall ja..usch man vill ju inte ens skriva ordet, men du vet...

Innan Lova blev sjuk var jag den som tänkte på att de skulle vara hemskt om jag blev sjuk och de förlorade mig innan de var stora nog, men tyvärr ville livet oss annorlunda.
Kram

Anonym sa...

Hej Linda
Jag har aldrig skrivit till dig men läser varje dag. Du är beundransvärd. Jag tänker på en liten sak. Nästa gång dina barn får någon infektion, försök att hålla dig isolerad från dem om det går. Ditt immunförsvar är ju nersatt.Förstår att du vill vara med dina barn så mycket som möjligt men försök både för din egen och även för dina nära o käras skull.
Kram från en medmänniska
Maggis

Anonym sa...

Min mamma strålade huvudet och tappade inte alls sitt hår.Så det finns hopp!

Anonym sa...

Hej Linda,
Så jobbigt för dig att ligga som du gör nu.Det räcker ju bra med det du måste kämpa mot ändå.
Håller med ovanstående att din omgivning måste skydda dig så gott det går mot infektioner. De känns ju lite galet att det var just du som tog hand om Simons streptokockinfektion. Det är ju något som även vi "friska" blir ur-dåliga av.
Önskar dig en snabb bättring.
Kram Marie

anna-en ängel i himlen, en liten på jorden & ett mirakel i magen sa...

Det sa min man med, att vad unga människor det är på strålningen.
Det var typ just myndiga mot 30+.
Det är hemskt att man bara känner att hur fina mediciner de finns idag så hinner den dumma cancer ett tramp före ändå :-S

Hoppas som sagt att strålningen å de lindrar och att du kanske får lite kraft till lite SPA.
Kramar

malinj80 sa...

Skönt att de kommit fram till vad de var! Och att du kan få nåt emot det så du piggnar till!
Kramar Malin

Fotograferande fembarnsmamma sa...

Hej Linda! Elaka streptokocker Hoppas de försvínner snabbt. Vill du ha besök i morgon? 14:30 ska jag på barn begravning :(

Kram Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Sophia sa...

Hoppas strålningen får bra effekt så du kommer iväg på spa, det låter som en utmärkt sysselsättning för en Linda!! :) <3

Youngmi sa...

Krya på dig och hoppas,hoppas att du mår bättre snart!

Anonym sa...

Strålbehandlades i 6 veckor pga glioblastom och det var väll in på 3e veckan mitt hår lossna som mest./ Jakob

LinaS sa...

Kram till dig <3

Camilla sa...

Hej tappra Linda!
Tänker på dig varje dag. Hoppas att strålningen kommer att gå bra.
Min lilla Tilda-ängel strålbehandlades 33 gånger. Hon började tappa tovor med hår efter behandling nr 14. Hon tappade fläckvis mest där strålningen gick in och lite mindre där strålningen gick ut. Hennes strålfält var lite ovanför öronen och vid pannan så allt hennes långa tjocka, lockiga hår hängde över de kala fälten så det märktes inte så mycket, men lyfte man upp överhåret så var hon skallig under. Två månader efter avslutad strålbehandling började håret att växa ut igen. Sedan började hon med intravenösa cellgifter och då tappade hon allt hår. Fast "strålhåret" satt kvar lite längre, som om det var härdat. När hon sedan tappat allt hår och nytt började växa ut så var det ungefär samma färg, det var lite glesare vid strålfälten. Det hann att växa ut ungefär ett par centimeter innan hon somnade in för alltid. Hennes ulliga gosiga hår som jag kunde nosa på är ett underbart minne.

Många kramar från Camilla

Carina sa...

Hej hej!

När mamma strålades första gången tog det rätt länge tror det var ca: 3 veckor iaf, och allt ramlade absolut inte av, men "hårade" rätt mkt mer och mer för var dag så hon beslutade själv att raka bort det.

Andra gången hon strålades har jag för mig att det gick rätt fort till att hon tappade håret.

Preciss om du skriver är det nog rätt individuellt..

Många många kramar, nya dagar & nya tag. Du är en superhjälte!!

thile sa...

Vår alles inderlige kjære og gode Linda.
Bra de nu kan hjelpe deg til og bli bedre.
Synd med SPA helgen, men tenk da, har du noe og se frem til♥
Du er min hero, fine, tapre vennen min.
Alle vakre, lyse tanker og varme klemmer fra meg♥

Anonym sa...

Måtte du bli frisk NU! Du ska inte behöva plågas, det är så grymt:( Önskar att du får vara hos dina barn.
Men ska du leva ett långt liv, så gör du det, trots din sjukdom. Jag tror du klarar detta!!!
Lycka till med strålningen.

Anna "Hopp och kärlek" sa...

Pieter strålade hela hjärnan 10 gånger med maxdos. Det blev 2 x 5 dagar dvs. två veckor. Nu har han tappat fläckvis, men det ser ut som om det börjar växa igen... Hoppas på det bästa med ditt hår, har ju sett att du är snygg i scarf annars! Kram

Anonym sa...

Bra att det är bakterier och inte virus. Antibiotika fimpar dem så du blir piggare. Kortison speedar upp det också! Blir nästan som ett kinderägg:)

Krya på dig och jag håller tummarna för dig!
/Veronica

Maria sa...

Sänder en stor kramiz och hoppas att du snart ska kunna åka iväg på SPA..

Kramiz

Monica sa...

Hej!
Säger som Veronica..va bra att det var bakterier och inte virus eftersom antibiotika då biter! Så att du kan få känna dig lite piggare..lite fort!! Du väcker så mycket empati hos mig..du är jätte-sympatisk och fin Linda!
kram
monica

Mamma Mima på Landet sa...

Ville bara skicka en kram, så jag gör det!
*kraaaaaam*
/Mima

Anonym sa...

Hej Linda
Tråkigt att du blev sjuk igen och måste skjuta upp din spa-helg. Det var ju bra i alla fall att de hittade orsaken då blir du säkert bättre så fort antibiotiken börjar verka
Kramar Maria A

Anonym sa...

Det är ju lätt att vara klok efteråt:( Hade nog vait bra om Simon åkt till sin mamma, när han blev sjuk. Man behöver nog inte hålla så hårt på veckorna. När du bör skyddas för smitta. Kanske ngt att tänka på till nästa ggn. Dina egna barn tar din mamma, när dom blir sjuka.
Hoppas du svarar bra på antibiotikan:) 1-2 dgr sen ska du nog vara på bättringsvägen. Men strålningen får du väl åka in o få? Annars blir det lång tid på.sjukhus:(
Huvudsaken att du blir som sist innan detta bakslag.
Tänker massor på dig
Stor kram

johanna sa...

Hej, har aldrig kommenterat innan, men följt dig länge då jag liksom du är en ung småbarnsförälder med en spridd bc som tillslut lett till hjärnmetastaser. Jag fick 10strålningar emot hjärnan i maj förra året och det var strax efter avslutade strålnigar som mitt korta hår började falla av (igen)JAg håller tummarna för att ditt kommer tillbaks, mitt har kommit tillbaks, men tyvärr inte överallt, då jag har en kal fläck uppe på huvudet, vilket gör att ja ser ut som en 80årig gubbe, så de får bli sjal när ja är bland folk. Men jag struntar i det, ja är mest glad över att ja fortfarande finns här, de trodde ja inte ja skulle va när ja fick beskedet9april i fjol. Kämpa på nu Linda!!!
Kram
Johanna

Anonym sa...

Lider med dig :(
Sänder kraft via orden ♥♥
Bra, då har du spa- helgen att se fram emot nu istället!
Stor kram, krya på dig nu, Annelie ♥

Anne sa...

Läser din blogg varje dag men skriver inte så ofta. Hoppas att Cortisonet ger dig lite mer aptit, vilket det brukar göra, ät av hjärtans lust när du kan!

Du kämpar och strider mot cancermonstret både för din egen överlevnad och för dina barns skull.

Vill bara säga att du är en fantastisk människa som orkat skriva varje dag i din blogg, trots smärtor och kamp + att ta hand om 4 barn, hem och relationer.

Jag bara känner...ta hand om dig själv i första hand! Låt andra ta hand om resten.

Att du ens orkar skriva är ett under, men du är en kämpe, så skriv bara när du själv vill och orkar. Skriv inte för att du tror att det förväntas av dig!

Inte ens jag orkar skriva varje dag, för det tar kraft och energi, så jag tror mig veta att dina ord i din blogg tar oerhörd tid att skriva trots att vi läser det på en kort stund.

Tänkt på dig själv nu, det är det absolut viktigaste!

Varma kramar från en trogen läsare!

NelloLi sa...

Tycker så jävla synd om dig, men beundrar hur oerhört stark du är. Min mamma fick strålbehandlingen mot huvudet och hon tappade håret där strålningen gick in. Inte på hela huvudet. Men ganska omgående hon började med det. Kram från en som följer din blogg varje dag!

Kajsa Bergman Fällén sa...

Hm... tänk vad fort man glömmer, men det tog nog ett par veckor innan det började ramla av. Jag minns faktiskt inte riktigt fast det bara var några månader sen.

Nu har det börjat växa ordentligt fläckvis i alla fall. På vissa ställen växer det urdåligt men det verkar komma i alla fall.

Kram!

♥ Vårt lilla bo ♥ sa...

Hej Linda!
Följer dig varje dag och lider så mycket med dig!
Fortsätt krya på dig!
Många styrkekramar
Annica

Anonym sa...

Bästaste Linda vilken otur du har ! Önskar att du snart mår bättre och att strålningen ger önskat resultat.
Kramar Kristina

Anonym sa...

Hoppas att du snart kan skrivas ut och njuta av din SPA-helg, vad typiskt att du blev sämre just nu när ni hade det inplanerat. Läser din blogg regelbundet och följer dig både på datorn och i tanken. All styrka till dig så du snart kan skrivas ut och vara hemma med din familj igen.. Kram på dig.

inkan8 sa...

Krya på dig gumman.
Stor Kram från mig och Ligan

Anonym sa...

Hej Linda!! Jag är mamma till en 21 årig tjej som heter Malin och som har en hjärntumör en sk glioblastom.. Malin tappade sitt hår efter ca tre veckor men bara på de ställen där strålningen tog så det är inte alls säkert att du tappar så mkt!! Läser din blogg varje dag och hejar på dig härifrån Skåne!! Läs gärna Malins blogg: www.malincammero.blogg.se
jag skriver också om Malins kamp men adressen till min blogg blev så svår så jag kommer inte ihåg den men om du har Facebook kan du kolla på mitt namn så hittar du en länk dit.. Kram Christina cammerö

Wiveka sa...

Du är en fantastisk person, med
så många motgångar, och trots det kämpar du och kämpar, och orkar
dela med dig av dina bekymmer.
Fantastiskt,Lycka till med strålningen!Du är BEUNDRANSVÄRD!
Läser din blogg, och blir alltid lika berörd.
Styrkekramar,Wiveka