fredag, februari 25, 2011

HEMGÅNG

Jag frågade idag på ronden om jag får åka hem och det får jag! :-) Har ingen större lust att spendera helgen här. Sen kan jag få hjälp av hemsjukvården också, så det gör ju att behovet av att stanna här är ännu mindre. Men tröttheten ligger som ett lock över mig och aptiten är fortfarande helt borta. Kan inte äta hur mycket jag än försöker tvinga i mig nåt. Har rasat flera kilon i vikt på bara några dagar.

Idag har jag varit och gjort förberedelserna inför strålbehandlingen. Det gick bra, men var lite obehagligt när de skulle fixa ansiktsmasken. De sätter ett varmt nät över ansiktet och sen sitter det där i 10 minuter tills det har stelnat och format sig efter ens ansikte. Har sett många såna masker inne i strålbehandlingsrummet medan jag strålats tidigare, men nu är en av dem min. Hade ju gärna varit utan helt klart, men nu är ju läget som det är. Metastaser i hjärnan vill man ju till varje pris bara få bort (om det går)!Jag började ju med cortison igår. Hej å hå - nattsömnen försvann kan man lugnt säga! Sov några få timmar och sen var det omöjligt att somna om. Så jag längtar verkligen efter den egna soffan och sängen där hemma nu.

Jag är förresten helt av med smärtpumpen nu. De stängde ju av den kontinuerliga dosen som jag fått regelbundet i måndags och sen har jag haft "bolusdoser" vid behov. Men jag har inte behövt ta särskilt många så igår bad jag sköterskan ta bort nålen i armen. Vilken befrielse att slippa den tunga pumpen som jag burit runt på i flera veckor.

37 kommentarer:

Kristina sa...

Skönt att du får komma hem o att du får slippa pumpen. Infektioner kan verkligen ta ner aptiten. Hoppas corticonet hjälper upp den. Men det är jobbigt att inte få sova på cortison o att bli så pillrigt speedad. Hoppas du får vila när du kommer hem och att hemlagat gör att du får lite mer lust på mat. Tänker på dig som vanligt varje dag o ber. Kram Kristina i Umeå

malinj80 sa...

Vad härligt att du får komma hem!
Försök nu o vila ordentligt!
Skönt att bli av med pumpen, måste varit jobbigt o gå o bära på den hela tiden!
Du får be Bettan laga din favorit mat till dig så kanske du kan få i dig lite grann i alla fall!
Kramar Malin

Anonym sa...

Åh vilken lycka Linda, att få komma hem!!! Tänker på dig!
Kram R

Eva sa...

Fint att du får åka hem och så härligt att slippa den tunga pumpen. Men försök nu att vila så mycket du kan när du är hemma. Ta varje litet tillfälle till vila när du sen kanske inte kan sova på nätterna av cortisonet.
Önskar dig en god helg. Kram/E

Anonym sa...

Skönt att du får komma hem, matlusten kommer säkert tillbaka snart.
Vila nu så mycket du kan.
Krya på dig, tänker på dig...
Kram Catarina

~Karin~ sa...

Åh, Linda va skönt att du får åka hem och att du slipper pumpen! Håller alla tummar och tår att du och familjen får en härlig helg tillsammans nu!

kramar /Karin

Anonym sa...

Tänker på att du inte kan sova;( Har du frågat om sömntbl är ett alternativ? Sova är ju oxå medicin i sig.
Blir kanske bättre när du kommer hem, hoppas det.
Sköt om dig, se till att bli uppassad;) Ta det lite lugnt, greja inte för mycket.
Kram

Monica sa...

Va härligt att du får komma hem eftersom du önskar det!
Ta det lugnt och var rädd om dig..känn ingen press från oss läsare att du måste skriva och prestera.
Önskar dig en bra helg och att du får känna dig piggare allt eftersom.
kram
monica

Christina sa...

Vad skönt att det går åt rätt håll och att du får komma hem! Men nu måste du få vila!! Det är inte du som ska gå upp i ottan och ta hand om små barn!
Kram Christina

Lisa sa...

Vad skönt för dig att du får komma hem. Hur det än är så är det allra bäst hemma speciellt om du får hjälp från hemsjukvården.

Och jätteskönt att vara av med pumpen. Jag hade smärtpump under några dagar efter min operation och tyckte det räckte mer än väl så jag föstår det är en lättnad att bli av med den.

Bara att bli av med min Picc-line var som att vinna högsta vinsten minns jag. Tänk så fort man glömmer hur det var och hur man liksom finner sig i det när man är uppe i det även om det är jobbigt.

Hoppas nu familjen håller sig friska så du slipper mer bascilusker.

Ha en skön helg och vila nu ordentligt även om du inte kan sova så mycket som du önskar.

Har funderat varför din man slutat blogga eller om han håller till på annat håll och bloggar? Kanske fick han nog och det kan man iofs förstå.

Kram Lisa

Anonym sa...

Vi sitter i samma båt ♥♥♥

Skönt..
Pencilinet gör nytta.
Men fy vad mycket mediciner på samma gång och nu cortison, förstår dig! man blr som en Zombi och det går inte att sova.
Men näring måste du ha, drick de där äckliga dryckerna fast de smakar illa.

Kram från Öland ♥♥♥

Anonym sa...

Grattis till pumpfriheten och jag säger om en annan kommmentar: har du prövat sömntabletter. Det är ju superviktigt att sova och återhämta krafter. Eller i alla fall en insomningstablett.

Helena sa...

Skönt att du får åka hem och jag hoppas att de kommer gå bra.

Många kramar Helena

anna sa...

Hur har ni det på hemmafronten? Hoppas din man hjälper till ordentligt nu när du får komma hem, annars kanske det är lugnare på sjukhuset? Jag undrar också om han slutat blogga? Lika bra det kanske , han rörde bara upp en massa känslor. Jag ligger också inlagd efter min höftoperation. Allt har gått bra och jag hoppas få komma hem på söndag. Sköt om dej nu, vi är många som tänker på dej!
Kramar Anna

thile sa...

Åhh, jeg er så lykkelig for din skyld, du får komme hjem, home sweet home, Linda♥
Så herlig du slipper pumpen.
Litt eggerøre er godt og lett mat Linda.
Alle mine tanker er hos deg, håper du merker det. Varme klemmer om deg♥

Anonym sa...

Jag önskar dig en bra och skön helg med din familj som du bara kan!! Massor med kramar till er alla!!
Ewa

Anonym sa...

Hej och hå, kämpa på. Man blir otroligt imponerad av din inställning och ditt sätt att tackla livets utmaningar. En sann inspirationskälla är du, för sjuk såväl som frisk. Läser din blogg så ofta jag hinner och följer din fortsatta kamp. Här får du en bamsekram och en önskan om en god helg!

Anonym sa...

Kan inte simons mamma och pappa hjälpa dig med avlastning av Simon när du är så sjuk? jag menar din man jobbar extra när du ligger hemma sjuk och samtidigt måste du ta hand om Simon plus dina egna barn? När det är Simons pappa och mamma som ska se till att deras barn har barnomsorg INTE du. Jag får inte det att gå ihop. Att du som är så sjuk ska behöva dra ett så stort lass med 4 barn..

Eller har jag missuppfattat det hela?

Anonym sa...

dET GÅR MOT RÄTT HÅLL IGEN!


MARIANNE

Anonym sa...

Bästaste Linda du är ju bara så BÄÄÄÄST!
Vilken styrka du visar att du besitter genom att vilja åka hem trots att du känner dig så kroppsligt orkeslös. Jag önskar dig en skön helg och ett fortsatt tillfrisknande.
Jag önskar också att maken står beredd att ta emot sin älskade hustru.
Ha det bäst och många krya-på-dig-kramar från Kristina

Fotograferande fembarnsmamma sa...

Hej Linda! Så skönt att vara hemma i helgen!! Oj vad skönt att slippa pumpen. Se nu till att du får vila! Tänker på dig hela tiden!

Kram Maria
http://www.mariasdagbok.blogspot.com/

m i l l a h . s e sa...

Skönt att komma hem, hoppas du får en fin helg med familjen!
Kram!

Lotta A sa...

Det låter härligt att du få åka hem i dag
Men trist med cortisonet att det gör så du inte kan sova och att din matlust har försvunnit.....

Tänker på dej.
Många kramar från Lotta

Annica sa...

Goa kämpeduktiga du Linda! Du gör det så bra faktiskt!
Vad skönt att få komma hem och slippa dofterna och pratet och surret från en avdelning på lassarettet...
Hoppas det går bättre med maten då du kommer hem, för du behöver den för att orka.
Kram.

Anonym sa...

Jätteskönt att du får komma hem till nära och kära. Tänker på dig. Kram, Maria.

Anonym sa...

LINDA! DU HAR SÄKERT HÖRT OCH LÄST DENNA INNAN, MEN OM DU INTE HAR DET SÅ HOPPAS JAG DET KAN VARA TILL EN LITEN TRÖST. JAG TÄNKER MYCKET PÅ DENNA NU NÄR JAG ÄR DRABBAD AV CANCER OCH DET STRULAR OCH HAR BAKSLAG OCH DET BARA JÄKLAS....KRAM Tina

Fotspår i sanden

En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med Gud. På himlen trädde plötsligt händelser från hans liv fram. Han märkte att vid varje period i livet fanns spår i sanden av två par fötter: det ena spåret var hans, det andra var Guds.
När den sista delen av hans liv framträdde såg han tillbaka på fotspåren i sanden. Då såg han att många gånger under sin levnadsvandring fanns det bara ett par fotspår. Han märkte också att detta inträffade under hans mest ensamma och svåra perioder av sitt liv.

Detta bekymrade honom verkligen och han frågade Gud om detta. "Herre, Du sa den gången jag bestämde mig för att följa Dig att Du aldrig skulle överge mig utan gå vid min sida hela vägen. Men jag har märkt att under de allra svåraste tiderna i mitt liv har det funnits bara ett par fotspår. Jag kan inte förstå att Du lämnade mig när jag behövde Dig mest.

HERREN svarade: "Mitt kära barn jag älskar dig och skulle aldrig lämna dig under tider av prövningar och lidande. När du såg bara ett par fotspår - då bar jag dig.

Författaren okänd

♥ Vårt lilla bo ♥ sa...

Så skönt för dig att komma hem!
Njut av närheten till dina kära!

Kram Annica

Monica sa...

Linda det finns inget hellre jag önskar än att du får blir helt frisk.
Jag har läst din blogg och när du hade BabyNätet för länge sedan. Jag skickade in kort på barnen med svinkoppor och annat, det var en så bra sida du hade.

Du är alltid så positiv när du skriver, det är så mycket go i dag så det är otroligt.

Varma kramar

Åsa L sa...

Håller mina tummar att ni får en bra helg tillsammans hemma.

Anonym sa...

Hej Linda. Du känner inte mig och jag känner bara dig genom din blogg. Jag beundrar dig för din positivitet och styrka. Tack för att du delar med dig av din sjukdom och vardag Tack! Kram från Fia i Falköping

Anonym sa...

Hoppas att ni kan ta spahelgen någon annan helg. skönt att du har kommit hem.
Kram
Leja

Anonym sa...

´Prata ine illa om Lindas man vet hur det är men är inte
elak för det försök o tänka SNÄLLA

Beata sa...

Hej Linda!
Hoppas helgen blir bra!
Kram

Lena sa...

Har du läst det här Linda?
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8625219.ab

Inreda Mera Hemma sa...

Skit cancer:( skönt att du får åka hem kram

Anonym sa...

Hoppps du får en skön helg hemma hos din familj! Som flera andra, så anser jag, att det inte är DIN uppgift att gå upp på morgonen och ta hand om småbarn! Du är svårt sjuk och ska bara samla krafter...om inte din man inser det så kräv hjälp på annat håll....om du blir slutkörd kan du inte kämpa för fullt!
Klart att det är jättejobbigt för din man oxå och ingen missunnar honom "egentid"...men meningen är väl att han ska samla krafter för att orka stötta DIG??!!
Eller?
Kram Siss

inkan8 sa...

Skönt att du får komma hem.
Försökt nu få en skön helg hemma och njut av det finaste du har, dina barn coh inte minst dina djur.
Många StyrkeKramar från mig och Ligan