torsdag, februari 10, 2011

LIBEROS NYA REKLAM

Vet inte om ni har sett Liberos nya reklam? Jag tycker att den är så gullig med alla de nyfödda bebisarna som precis har kommit till världen.Det är lite svårt att komma ihåg att ens barn har varit så där små. Ja, vår lille Erik var ju faktiskt liten som en nyfödd ganska länge eftersom han är född redan i v 32. Häromdagen när jag röjde lite i hans och Williams rum fick jag fram en av prematur-blöjorna som han använde de första veckorna. Har sparat första blöjan efter alla tre barnen och det är roligt att ha kvar dem som minne.

Lille Erik i Liberos prematur-blöja.

Först trodde jag att detta var den minsta storleken som Libero hade på blöjorna, men det fanns faktiskt en ännu mindre som bara var ungefär hälften så stor och som var till för de riktigt prematura bebisarna. Nu för tiden kan de klara en del bebisar som är födda redan runt v 22-23 och då väger de ju inte särskilt mycket.

På tal om blöjor så pratade jag och min farmor för ett tag sedan om hur mycket de har ändrat sig genom åren. När min pappa föddes såg ju blöjorna inte direkt ut som de gör idag. När jag var bebis fanns det så kallade "allt-i-ett-blöjor", men jag har även ett minne av tjocka blöjor som man la inuti en snibb. Jag minns att jag även hade några sådana till min bebisdocka. Som sagt är det ganska stor skillnad mot dagens smidiga, tunna och superabsorberande blöjor! Likaså fanns det nog inte samma utbud av storlekar. Vi har bilder på min lillebror som är för tidigt född och där blöjan går nästan ända upp till halsen på honom.

13 kommentarer:

thile sa...

Underbart kramgoe lille Erik, han er verdifull og heldig som har en mamma som du.
Klem

Helena sa...

Hihi, jag hoppas verkligen att blöjorna du sparat är oanvända exemplar....

Själv har jag sparat de kläder mina barn hade på sig när de åkte hem från BB, och några andra små klädesplagg som betyder mycket känslomässigt för mig.

Anonym sa...

Åh vad liten och söt Erik var som nyfödd och han är ju lika söt nu med. Nu ska jag sluta läsa i Lars blogg för jag blir lika ledsen varje gång jag läser där. Varför måste han skriva så otroligt mycket dumt? Kan ingen i er närmaste krets få honom och förstå hur illa det låter. Han klagar på alla hemska människor som kommenterar hans inlägg. Men vad konstigt att folk reagerar som de gör.... Det vore konstigare om vi inte reagerade tycker jag. Du visar så mycket glädje och omtanke om alla människor så jag blir alldeles stum av beundran av dig.
Vilken otrolig kämpe du är.
Många kramar Nina som följt din blogg väldigt länge

Anonym sa...

Det har skett mirakel på blöjfronten. min äldsta dotter som är 26 år hade snibblöjor och när allt i ett kom blev det en slags moralpanik. det var väl för enkelt. många testade tygblöjor då... även jag. det var förresten till sonen som är 22. nästa barn dottern 15 har ju bara haft normala allt i ett och samma för yngsta sonen.
Alltså som forskaren Micael dahlen säger: allt blir bara bättre för mänskligheten rent generellt.

Carolin sa...

Hej Linda!

Har följt din blogg i ett halvår nu och ville bara säga att du är helt fantastisk!
STOR kram till dig och din familj!

Anonym sa...

ja den reklamen är helt underbar. jag ska också sluta läsa Lars Blogg.Blir bara på dåligt humör av hans inledande ord varje gång.Det är väl ett jäkla gnällande.Din blogg däremot ger så mycket värme, trots den situation du befinner dig i.Du är en fantastisk tjej Linda. Kram Marie

LinaS sa...

Åhhh vilken söt reklam... Ja man fattar inte att de har varit så små!
Kramar till dig och din familj...

lilian.hedstroml@comhem.se sa...

Goa Linda ! hur gick det med medicinsk fotvård? Fick du det ? Ja det bästa är väl att sluta läsa Lars blogg, men jag undrar ändå, om han inte vill vara lite gnällig o.s.v ?? Jag beundrar dig verkligen Linda, tänk om alla vore som du, då skulle världen se annorlunda ut, styrkekram till Dig /Lilian

Ludmilla sa...

Emelie föddes -87 och då var det fortfarande blöjor med snibb. De första "allt-i-ett-blöjorna" hade kommit men var jättedyra så de hade inte jag råd med.

Ulla sa...

Härliga kvinna!
Jag har följt dig under en tid så underbar fast så mycket jobbigt beundrar dig och tänker ofta på dig med alla barn och man som jag inte alltid kan förstå.... men har det jättesvårt också men en hel del onödigt i erat liv just nu men du hittar verkligen bra fotograferingen härligt, jättekul,
må så gott du kan varma kramar från en mamma, farmor,mormor önskar er allt gott just nu,varma kramar, Ulla

äppelblomman sa...

Helt ofattbart att de finns så små och så bra blöjor!! Gullig liten Erik, man blir sååå sjuk när man ser så små bebisar;-) Fick precis ett mms på en bild på en nykläckt liten gosse som min fina vän hade fött ikväll!!
Kram K

Ulli sa...

Reklamen är underbar, man vill ju ha en hel bunt godingar hos sig.
Men...dom blir ju stora fort.

Hoppas du får en pigg och smärtfri helg

kram

Lotta A sa...

Sötaste lille Erik....
Tänk så liten han har varit.

Ja, det har verkligen hänt mycket på blöjfronten!

Kram Lotta