tisdag, februari 22, 2011

INLAGD IGEN

Efter en bra period utan så mkt sjukhusbesök har jag hamnat här igen. Igår började jag må SÅ dåligt. Fick världens frossa. Sen mådde jag illa och kräktes. Kan inte minnas när jag sist mådde så gräsligt. Idag på morgonen var det inte bättre. Var ensam hemma med William, men mamma kom efter en stund. Tur det för jag blev bara sämre och sämre. Svimmade även vid nåt tillfälle och sen kom de från AHS (avancerad hemsjukvård) och bestämde ganska snart att jag behövde åka in. De var även hemma hos mig igår kväll, men jag var ganska borta då. Så för tredje eller fjärde gången i ordningen hamnade jag i en ambulans. Hamnade först på Onkologen, men med tanke på alla smittor som vi haft hemma den senaste veckan med både magsjuka hos hela familjen och så Simon och Erik som drabbats av streptokocker så skjutsade de mig vidare till infektionskliniken.

Det verkligen stinker desinfektionsmedel och andra rengöringsmedel här! Mådde så illa de första timmarna mest pga lukten, men det är något bättre nu. Har en del frossa fortfarande. Även huvudvärk pga vätskebristen, men jag får dropp nu och massor av prover är tagna. Än så länge ser allt utom mitt EKG bra ut. Har fått något hjärtpåverkan, men exakt vad det beror på vet de inte än. Det kan vara en propp, eller vätska eller så kan det vara något som beror på en av medicinerna jag fått. :-( Jag ska nog in på röntgen i morgon. Kunde få göra det redan i natt men jag orkar inte. Usch, just hjärtat vill jag gärna hålla friskt ett tag till. Men kanske kan det vara orsaken till varför jag varit lite andfådd det sista.

Nä nu är jag sjukt trött igen! Skriver kanske mera i morgon. Förut kändes det nästan som jag levde mina sista timmar, men tack o lov mår jag lite bättre ikväll så det kanske vänder åt rätt håll?! BRA mår jag inte, men långt från så gräsligt som förut idag och igår. Lite läskigt är det dock att det kan vända så snabbt från att må bra till att känna sig dödssjuk. Får nog vara mer försiktig framöver vad gäller att umgås med personer som smittar. Men vad gör man när det är ens egna barn som är sjuka?! Å andra sidan har jag ju varit riktigt utsatt för smittan senaste tiden eftersom jag varit så nära dem och t o m blivit kräktes på. Fast den smittan fick jag ju ett par dagar senare, så frågan är vad jag har åkt på nu?! Ingen annan hemma kräks eller mår som jag gör. Just nu är det Erik som har scharlakansfeber och William verkar ha blivit lite känslig mot laktos efter magsjukan och klarar inte av mjölk nåt vidare just nu.

57 kommentarer:

Camilla sa...

Nej men fy vad tråkigt Linda. Håller tummarna gör dig. Kram

Caroline sa...

Hej Linda!
Jag sänder en kram till dig och hoppas att du mår bättre. Och att proverna inte visar ngt dåligt!
stor kram!

Ingela sa...

Skickar en stoor kram till dig med förhoppning om att du snart ska få må lite bättre igen! Ta hand om dig! KRAM från Ingela

Anonym sa...

Hoppas att du kryar på dig snabbt så du kan ta vara på alla dagar. Kram Christina

Anonym sa...

Hej Linda!
Känner inte dig, mer än via din blogg. Vi är däremot födda samma år och småbarnsmammor, så jag känner så mycket för dig i din situation. Jag önskar så innerligt att du ska bli bättre och att det inte ska vara något allvarligt med hjärtat nu. Du är så otroligt stark och jag önskar dig allt gott!
Kämpa på vännen!
Kram, Maria.

Maja sa...

Skickar en stor kram till dig. Hoppas, att du snart blir bättre och kan få komma hem. Tänker på dig. Kramar Maja

Anonym sa...

och stackars du. jag undrade vart du hade tagit vägen eftersom du varit så pigg med uppdateringar och foton... vila och ta hand om dig så gott det går. Är det inte din mans magsjuka som drabbat även dig och du som är svag blir helt utslagen. men det vet ju inte jag på håll...

Anonym sa...

Hoppas på snar bättring !! Kram nene !

Lena D sa...

Oh vad jag tycker synd om dig stackars Linda!
Fy vad du har det besvärligt och det måste vara väldigt jobbigt med sjuka barn omkring sig när du mår som du gör själv.
Jag önskar dig bättring snart och att allt ordnar sig och att dina prover går bra.
Många bättra på kramar!!

Alexandra sa...

Usch vad tråkigt när du har mått så bra ett tag. Hoppas du snabbt blir bättre! Stor kram till dig.

Annika sa...

Så trist. Du får verkligen stå ut med mycket. Hoppas du mår bättre snart.
KRAM

Anonym sa...

<3 Linda lilla vännen, snart är du piggare, det vet jag, så bara lugn. <3 Morgondagen blir bättre <3 Kram Sus

Magdalena sa...

Vännen, jag tänker på dig hela tiden. Hoppas att det vänder nu och går åt rätt håll igen. Läskigt att läget förändrades så snabbt! Krya på dig!
Massvis med kramar! <3
Magdalena

Sirpa sa...

Så trist Linda, att du blivit så dålig igen och hamnat på sjukan.
Hoppas att det är inget allvarligt och man hittar bot för det snabbt.
Skickar massa styrke kramar och kryapådig kramar!! Sirpa

Sirpa sa...

Så trist Linda, att du blivit så dålig igen och hamnat på sjukan.
Hoppas att det är inget allvarligt och man hittar bot för det snabbt.
Skickar massa styrke kramar och kryapådig kramar!! Sirpa

Annica sa...

Vad tråkigt att det skulle bli så illa! Hoppas att det snart blir bättre.
Sänder en stor krya på dig kram.

Ingela sa...

Ber för dig Linda

Ulrika sa...

Usch, vad det låter trist. Hoppas det "bara" är magsjukevirus. Det slår naturligtvis extra hårt mot dig som är sjuk sedan tidigare men är kanske kortvarigt. Håller tummarna! Kram, Ulrika

Anonym sa...

Stor kram och krya på dej! Hoppas att det vänder snart.
Lena

Theresa sa...

Tänker på dig och hoppas att du snart mår bättre och får åka hem till de dina...http://mammaT.blogg.se

Jeanette sa...

Oh så jobbigt för dig. Håller tummarna för att det vänder och inte är ngt allvarligt med ditt hjärta. Tänker på dig jätteofta.
Du är så fin och stark. Kämpa på!
/Jeanette

Rimfolina sa...

Åh, söta fina du... Vad jobbigt det låter! Hoppas att de snart hittar det som gör att du mår så dåligt och trollar bort det, fort fort! Tänker på dig. Kram.

Angelica sa...

Krya på dig och jag hoppas det inte är mer tråkigheter för dig/er nu.

kramar

m i l l a h . s e sa...

Fy så tråkigt, krya på dig!
Kram!

Birgitta sa...

Läskigt Linda hur fort det kan vända. Läser din blogg varje dag. Din och Georges. Ni två är några av dom starkaste människor jag hört talas om. Ni skriver så bra och man känner verkligen med er. Innerligt!

Håller nu tummar och tår stenhårt att du ska repa dig snabbt. Massa styrke kramar

Berit sa...

Värme och kramar!

Anonym sa...

Nej, nej, nej du som fått må så pass bra.
Hjärtpåverkan har inget med vätskebristen att göra? Hamnade själv på sjukhus förra vintern då mitt hjärta fick frispel och blandannat pulsen skenade mellan 100-160 om vart annat, jag var svimfärdig bara jag ställde mig upp, skakade som ett asplöv, hjärtklappning utan desslike o mådde så dåligt och dom visst inte vad som hänt.Pratades både om hjärtsvikt o massa annat jag glömt vad det hette men det visade sig sen vara pga av vätskebristen jag dragit på mig när jag enbart koncentrerat mig på vätska upp och ta hand om mina sjuka barn o helt glömt bort att dricka själv. Familjen låg i svininfluensa men jag hade vart frisk tills bara nån timma innan men som sagt var glömt bort mig själv i flera dagar så när febern kom däckade jag helt. Jag håller alla tummar att det vänder fort o att dom inte hittar nåt mer elände.
Du och din familj finns i mina tankar.
Kram Linda

Joanna sa...

Vi tänker på dig Linda!
Hoppas du mår bättre snart!
Massa kramar Joanna och Baby!

Anonym sa...

Håll ut Linda!!! Det är den tiden på året....mycket "skit i luften".
Tänker på dig!!!! Kram

Anna "Hopp och kärlek" sa...

Hoppas på det bästa Linda. Det vände snabbt för min man häromdagen när han fick lunginflamamtion, blev ambulans in. Det är superläskigt. Krya på dig riktigt mycket!

Jane L sa...

Kram till dej Linda, önskar att du blir piggare fort igen...

E sa...

Jag var enormt yr och svimfärdig och hade gräslig huvudvärk när jag hade VKS(gick från normaltillstånd till att knappt stå på benen på några timmar) , kräktes dock ej. Trodde jag var ett måste tycker mest man hör om kaskadkräkningar men eftersom jag blev inlagd pga uttorking (har stomi pga cancer) så tog de prov som visade på calcivirus.

Hoppas det är nåt tillfälligt med hjärtat och att du snart känner dig bättre.

Kram

EDSmamman sa...

Sänder dig många styrketankar! Hoppas du piggar på dig. Kan inte ens föreställa mig hur det känns men kan tänka mig att det känns riktigt läskigt förenat med en massa ångest då det vänder så snabbt. Jag beundrar dig verkligen, trots att du mår som du gör så kämpar du med ett inlägg till bloggen... du gör det så bra! Pigga på dig nu! Kramar från EDSmamman!

Anonym sa...

Jättetråkigt att höra att du mår så dåligt. Hoppas det vänder nu så du snart känner dig bättre.
Tänker på dig och skickar styrkekramar// Maria B

Joanna sa...

Detta inlägg är till dej:
http://domkallarmighannes.blogspot.com/2011/02/tisdags-mys.html

<3

Anonym sa...

Hoppas att det är någon tillfällig bacill som ställer till det (och som ger lite hjärtpåverkan) och att du snart känner dig bättre igen - och får vara hemma med dina härliga söner!
Krya-på-dig-kramar i massor!
/3-barns mamma i Stockholm

Anonym sa...

Stackars dig:( Och inte minst stackars maken, som får det jobbigt igen. Lite sömn, barn o djur mm. Men med en spa-helg för återhämtning ska det väl gå bra.
Huvudsaken är att du frisknar till, och det gör du! Hoppas på ett virus.
Kram

Eva H sa...

Näääääe, så tråkigt. Jag som just igår skrev att jag gladde mig så åt att du hade en bra period. Hoppas verkligen att det vänder snabbt tillbaka igen, detta är ju bara för trist och det vill vi inte vara med om. Krya på dig./E

Anonym sa...

Hoppas det bara är något tillfälligt som snabbt går över. Styrkekramar TOne

thile sa...

Min kjære Linda! Klemmer om deg, håper du blir raskt bedre, du er så fin, du fortjener alt godt.
Tenker på deg nå.
Varme tanker.

Anonym sa...

Jag har också känt mej helrisig i dag! Har fått maginfluensa och den var inte och leka med...
Hoppas det vänder fort på dej, vet ju hur illa du tycker om att "må illa"! Kram♥
Birgitta

Anonym sa...

Usch vad tråkigt att du blivit inlagd och att hjärtat strular. Hoppas du snart blir bättre. Tänker på dig. Många varma kramar Elin A

Linda sa...

Birgitta: undra om vi kan ha åkt på samma?! Nä kräkas är så vidrigt och jag har mått illa i ett par dagar nu. Hoppas att du mår lite bättre nu! Jag har fortfarande frossa och är trött, men illamåendet har nog lagt sig tack o lov! Sen är väl kanske sjukdom + cellgifter inte bästa kombinationen direkt.

Kram kram!!

Anonym sa...

Detta kom väl olämpligt, för maken. Inte kul att bli för trött, ingen egentid. Får vila upp sig till helgen. Så Linda se till att krya på dig!
Jag önskar att du aldrig mer blir sjuk! Du ska klara detta.
Du är min vardagshjältinna. På en infektionsklinik vet dom exakt vad dom har i sängarna, vad det gäller smitta! Du är i säkra händer.
Stor kram

Linda sa...

Tack alla för era kommentarer!

Anonym: barnen är hos mina föräldrar just nu för min man har sitt jobb att tänka på! Vet att ni är många som tycker att han borde vara hemma, men han får göra det som känns bäst för honom. Vet att han är orolig för mig när jag ligger här, men han har svårt att vara överallt på samma gång. Kan jobbet få honom att må bättre... ja, då är det så!

Och jag hoppas jag hinner bli pigg till helgen, annars får vi skjuta på spa-helgen. Åker inte om jag riskerar att smitta nån eftersom det är bad och sånt! Men jag borde hinna bli frisk om det är en kräksjuka jag åkt på andra gången under en o samma vecka.

Kram!!

Linda sa...

Anonym 2: Nä jag är nog snart på benen igen! ;-) Det är så hemskt att må så här så jag hoppas det dröjer lääänge tills nästa gång!

Elin Nilsson sa...

Hoppas verkligen att det "bara" är ett magvirus som tagit extra hårt på dig! Krya på dig och vila ordentligt! Massor med kramar från en okänd, men trogen bloggläsare.

Anna V sa...

Sänder över massor med styrkekramar till dig! Hoppas att det går över fort.

Lola sa...

Tänker på dig och din familj!

Anonym sa...

Ja, verkligen konstigt hur det kan gå från bra till urdåligt så snabbt! Trodde ett tag att jag kommit in på fel blogg när jag läste ditt senaste inlägg. Känns lite knäppt att jag inte skrivit nån kommentar på länge, men det känns som att du klarar dig så bra själv då, när du mår bra :-) Så tänker nog fler bloggläsare än mig. Jag läser dina inlägg varje dag och inte bara för att gotta mig över nån som mår dåligt. Men det känns extra viktigt att visa att jag hänger med dig och din blogg när du mår dåligt.
Krya på dig!!!
/Anette

Youngmi sa...

Hoppas du blir frisk snart! Vinterkräksjukan kan smitta i två dagar efter man slutat kräkas o sedan kan det ta upp till tre dagar innan man blir sjuk. Hoppas verkligen du blir bättre snart! Vinterkräksjukan är bara pest! Stora kramar från vårt kräksjuka hem!

Lotta A sa...

Linda....
Så ledsen jag blir för din skull att du har åkt på detta.
Men hoppas att det är något som går över snabbt.
Vi tänker på dej.
Mångar kramar från oss i Åtvidaberg

Kristina sa...

åh vad lessamt. Ber att du ska få nya krafter. Missat att Erik fått scharlakansfeber, Har han fått antibiotika för det? Kram Kristina i Umeå

Anonym sa...

Så oväntat att din man åkte till jobbet fastän du var sjuk ... ironi

Anonym sa...

Usch vad tråkigt! Hoppas du snart är på benen igen
Kram!

inkan8 sa...

Tänker massor på dig GUmman.
Kram

Häpen sa...

Jag menar inget illa men vad fan är det med din man?! Om min sambo var cancersjuk och i princip kunde dö utav infektioner osv så hade jag tvingat honom att isolera sig på t ex ett våningsplan. Jag hade TVINGAT honom att vara själv så våra barn inte smittade ner honom och jag hade om jag blev tvungen falskt sjukanmält mig själv från jobbet för att kunna skydda min cancersjuka anhöriga från smitta. Kan inte Lindas man bemöta detta? Om du läser?