tisdag, februari 22, 2011

INFEKTIONSKLINIKEN

Ja det är ju där jag är just nu. Kändes inte så kul först att få flytta från Onkologen. Nu känner man ju de flesta där och de är så gulliga de som jobbar där. Finns faktiskt ingen jag träffat där som inte är bra. Men efter en dag här på infektion får jag säga att jag ger högt betyg även hos personalen här. Trots att det är fullbelagt märks det knappt. De sköterskorna jag haft är både snälla, gulliga och omtänksamma. Sen känner man sig lite "pestsmittad" på en sån här avdelning eftersom det är väldigt noga med hygienen. Å andra sidan är ju det bra för jag vill inte ha de andra patienternas smitta heller! Egen ingång utifrån har jag också. Och egen dusch och toalett.

Så som sagt, stort pluss till båda dessa avdelningar! :-) Likaså en stor eloge till AHS-teamet och Hemsjukvården som är guld värda!

Det finns det ställen på detta sjukhus som jag tyvärr inte upplevt vara lika positiva och trevliga. Så läser du detta och jobbar på Ryhov... tänk på att det finns patienter som både hör och ser även om man ibland låtsas att man inte gör det. För att det inte är så kul att höra negativa saker om andra patienter eller ta del av deras journaler! Inte heller är det särskilt trevligt när personal är otrevliga mot varandra! Hur stressad man än är så får man tänka efter lite hur man är mot andra. Bara en tanke så här på kvällen och hoppas nu att jag inte har trampat på för många tår! ;-) Fast sen är jag säker på att det är flertalet här som är bra och gulliga mot både sina patienter och medarbetare!

24 kommentarer:

Maria sa...

Ja det finns sådana ställen oxå, som inte är bra..
En stor krya på dig Kramiz

Kajsa Bergman Fällén sa...

Åh vilken otur du har haft. Hoppas du snart mår bättre och får komma hem.

Kram
Kajsa

Anonym sa...

Skickar varmaste kramen till dig, hoppas att du snart får komma hem igen

Anonym sa...

Som personal ska man aldrig genera patienter. Det är ju väldigt genant att höra personal som inte är riktigt sams:( Som patient är man väldigt lyhörd! Man pratar inte diagnoser högt tex. Men tyvärr finns det människor som hamnat fel. Egentligen skulle alla säga ifr, när dom hör ngt som inte passar. Men inte så lätt som patient.

Anonym sa...

Hoppas att du snart mår bättre. Tänker på dig och din familj.
Maria A i Göteborg

Marie sa...

Lilla vän....finns det ingen ände på vad du måste stå ut med? Så bra att du tycker att personalen är bra med dig för det är för mig självklart, att man behandlar patienter med respekt och ger mycket omtanke (har arbetat i vården sedan -74). Naturligtvis har jag under åren mött människor som skulle valt ett annat yrke och med det vill jag säga att alla passar inte där. Lilla gumman, hoppas att du snart känner dig bättre så du kan åka hem till dina älskade pojkar. Kraaaaaaaaam

Anonym sa...

Linda,
Så trist att läsa att du är så sjuk men passa på att vila dig nu när du ligger där du ligger.
Sov så gott!
Kram m

Pysslan sa...

Stort krya på dig. Hoppas dom hittar vad som påverkar hjärtat. Massor med styrkekramar skickar jag dig via cyberrymden.

Lola sa...

Hoppas personalen skärper sig!!

Camilla sa...

var med i dagens blogg och få ta del av mina besökare! :) <3
http://kmill.blogg.se/2011/february/dagens-blogg-5.html

Anonym sa...

Hoppas du snabbt kryar på dig så att du snart får komma hem igen.
Kram SaraH

Emilia sa...

Tänk, att alla skjuksköterskor har läst bland annat om sekretess, empati, professionellt förhållningssätt i tre år på högskolan. Det verkar att all kunskap blir bortblåsta efter utbildningen! Det är ganska skrämmande att en patient tvingas ta del av andra medmänniskors jornalinnehåll och se personalens dåliga stresshantering.
Hoppas att några sköterskor läser din blogg och blir medvetna om varningssignaler!
Linda, mina tankar är hos dig och håller tummarna för dig!
Använd din inre styrka och kämpa vidare!
Styrkekramar
Emilia

Annika sa...

Stackars dig Linda, vad du plågas;( snart är du hemma igen. Men jag beundrar din mamma, hur orkar hon? Små barn är krävande o hon är ju inte ung precis. Sen ledsen o orolig för dig. Hon slulle bli hyllad i ngn gala. Min stora dag börjar snart. Hon är en värdig kandidat:) Säg till din make att han kontaktar Tv/Martin Stenmarck. Så kanske hon kan bli hyllad för allt hon gör. Av kärlek till er alla.
Sov nu gott i natt
Kram fr Ika

Jenny Stenman sa...

Stor kram till dig vännen, hoppas du är ute "på ett kick" ;-) <3 från hela familjen!

Linda sa...

Massa styrkekramar till dig Linda! Du är helt fantastisk! Du har berört mitt hjärta, jag tänker på deg!!

Ludmilla sa...

Nu skickar jag all kraft jag kan till dig. Mobilisera styrka genom att passa på att vila. Du kan resa dig även från detta!!

Varm kram!

Ankan sa...

Ja personalen är bra & raka på infektion,vi hade våran mor där 5 veckor i somras..men har oxå upplevt mindre bra på Ryhov som kunde haft ett hemskt slut men infektion räddade det..
Hoppas verkligen du hurknar till & får komma hem snart,,jaäkla bacilusker som inte kan låta dej vara,,du har ju nog ändå..
En nattakram

Anonym sa...

men stackars dig!! kräkas är aldrig kul :(
Hoppas du mår bättre imorrn!!!
Sköterskorna som pratar högt om patienter och låter andra se journaler mm bryter väl mor Sekretesslagen? Kan man väl anmäla de för?! Jag tror det. Verkar inte bra det där.
Krya på dig- kramar från Annelie ♥
håller tummarna för dig!

Lotta A sa...

Linda ....
Jag hoppas att du snart känner dej bättre, så att du kan åka hem.
Kramar i massor/ Lotta

Anonym sa...

Toppenbra att du tar upp detta ämne! Har själv jobbat inom vården och vet hur dåligt man ofta respekterar sekretessen. Och snackar skit om patienter. Det är inte ok!
Men de flesta är ändå bra och schysta.
Kram

Anonym sa...

Utmärkt att du trampar på tår. Just att kommentera dåliga beteenden på bloggen tycker jag är bra. inte att lämna ut människor med namn och bild om det inte är direkt befogat men just den här typen av info. om jag vore ledningen skulle jag känna ett visst ansvar. Det är ju inte en slump att just en avdelning har dåliga personal och de andra har ett utmärkt bemötande även i stressituationer.

thile sa...

Tenker masse på deg. Du er min vakre fine Linda. Håper du snart kommer hjem. Kramar om deg♥

Lisa sa...

Hoppas du får komma hem snart igen men som nån sa passa på at vila dig.

Styrke och krya-på-dig kramar.
Lisa

Anonym sa...

Skickar all styrka till dig så du snart kryar på dig. Måtte det snart gå över!! Kraaam <3