onsdag, februari 16, 2011

HJÄLP LILLA TINDRA OCH HENNES FAMILJ

Häromdagen fick jag ett mail som verkligen berörde mig. Det kom från Madeleine och hon skrev att hennes brors familj har drabbats av något så hemskt som att en av deras tvillingtjejer har drabbats av levercancer. Tindra, som flickan heter, är inte ens 4 år fyllda. Vid det här laget har hon genomgått alla cellgiftsbehandlingar och nu även operation, så "dumknölen" är borta.


Men mardrömmen är inte slut här. Tyvärr fungerade inte leverdonationen från hennes mormor vilket gjorde att hon blev i akut behov av en ny lever. Nästa hopp är att en bit lever från mamma Jenny kommer att fungera bättre, men om inte den nya levern som satts in fungerar 72 timmar efter operationen är chanserna för att Tindra ska överleva tyvärr mycket små.

Madeleine har startat en insamling till sin bror och hans familj för att kunna stötta dem ekonomiskt. Den här tiden är hemskt jobbig för hela familjen som drabbas både psykiskt, fysiskt och även ekonomiskt. Alla gåvor tas tacksamt emot, men såklart även alla tankar och hopp!!

Här finns insamlingen till Tindra och hennes familj:
http://samlain.se/insamling/insamlingar/insamling-till-finaste-tindra


Här finns även ett par blogginlägg som Madeleine har skrivit om lilla Tindra:
http://www.muppsan.com/2011/02/tararna-slutar-inte-falla.html

http://www.muppsan.com/2011/02/status-tindra.html 

Jag håller mina tummar så hårt jag bara kan för fina lilla Tindra och hennes familj! Hoppas verkligen att den sista leverdonationen från hennes mamma fungerar och att hon kommer att bli frisk. Jag vet själv vilken mardröm det är att leva med cancer. Mina tankar går även till hennes mamma och mormor. Jag hoppas att de båda snart repar sig efter lever-operationen och snart orkar vara uppe på benen igen och kunna träffa sitt barn/ barnbarn.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så hjärtskärande att läsa om lilla Tindra. Tänker även på dig denna dag, starka, fina Linda som jag inte känner men du finns i mina tankar, böner och hjärta. Hoppas dagen idag blir fylld av små glädjeämnen och mycket kärlek.

Kram Sabina

Annica sa...

Jag hittar inga ord för hur orättvist livet är.....

Fotograferande fembarnsmamma sa...

Hej Linda!

FY så hemskt :( Hoppas verkligen den lilla flcikan klara sig! Hur mår ni idag? Tänker på er!!

Kram Maria

Cissi sa...

Skicka kärlek till henne och hennes familj. Ge energi. <3

Anonym sa...

Hej Linda
Vill bara skicka en stärkande kram och tanke från mig till dig,ligger hemma i feber och snuva och läser bloggar i mellan sömnen och vaket tillstånd,säger bara "Strong Women"
jag fattar inte hur du orkar ta hand om barn med magsjuka och själv ha den sjukdom du har +magsjuka som måste ta knäcken på kroppen,själv orkar jag nästan inte gå på toa och då är jag frisk i övrigt(klen kanske jag är) men du måste va gjord av en urtall från urskogen den böjer sig aldrig.Du är en fighter så fortsätt stå på dig.Gulliga ungar ni har.
// kram Sussie

MADELEINE sa...

Åh, tack snälla Linda för ditt inlägg. Jag har tyvärr fortfarande inga lovande nyheter än :-( En femte operation har gjorts idag då allt inte fungerar som det ska än i lilla Tindras kropp. Det gäller bara att hoppas och tro att allt SKA ordna sig. Tack igen och massa kramar. <3

Juliana Wiklund sa...

Hej Linda!
Om de orkar kan vi bjuda på en fotografering, som vi har gjort med er. Be dem att kontakta mig på vår nya sprinllansny hemsida:
www.essencevitae.com

Hoppas att vi kan hjälpa många fler nu!
Kram!
juliana