tisdag, februari 08, 2011

EN BUSUNGE I STUDION

Sjukhusbesöket idag tog bra mycket längre tid än jag hade kunnat föreställa mig. Jag hade tid redan kl 13 men var inte klar förrän runt 19:30. Önskar att jag hade vetat innan att det skulle ta sån tid för då hade jag nog försökt få med någon dit som gjorde mig sällskap. Eller åtminstone haft med något att roa mig med under tiden. Min mobil fungerade bara lite till och från eftersom det är så kass täckning där. Sen när jag kom upp på avdelningen så fanns det inte ens någon tv i mitt rum, så det fanns som sagt inte så värst mycket att göra.

När det gäller dagens besked från mr-undersökningen så kändes det ganska väntat. Samtidigt är jag ju glad över att det inte hade ändrat sig massor från förra undersökningen utan någon enstaka millimeter. Har inte heller några symtom och förhoppningsvis kommer jag inte heller att få det innan strålbehandlingen drar igång. Men bara grejen att åka in till sjukhuset varje dag känns så himla tungt. Jag vet hur trött jag blir av alla resorna och hur bunden man blir av att ha detta inplanerat varenda dag. Sen så är det tungt att bli av med håret igen. Bland annat är jag så frusen om huvudet. Sen så är det inte kul att vara utan håret. Men visst, hellre skallig än att metastaserna ska växa sig alltför stora!

Innan jag åkte hem blev jag även av med cvk:n som jag haft på halsen i närmare tre veckor. Detta var bara en "tillfällig cvk" som inte kan sitta där så länge. Den har suttit långt upp och tejpen har irriterat en del så det var skönt att slippa den nu. Fast samtidigt så har det ju varit himla skönt att slippa alla stick nu medan jag haft den. De har kunnat ta blodprover i den och idag kunde jag få både Zometa-droppet och blodet där.

Lagom när vi kom hem visade de Bygglov på 4:an. Det sändes härifrån Habo idag så det var kul att se. :-)

Sen har jag suttit vid datorn en stund och grejat lite med bilder i Photoshop. Jag tog ju några bilder i studion på min syssling häromdagen. Han är en liten kille som är full av bus och det är roligt att detta riktigt lyser igenom bilderna.


Det var någon som undrade om jag har tagit vattendropps-bilderna som jag visat här på bloggen och det är det. Likaså mailade någon och frågade ifall hon fick låna någon dropp-bild och det går bra. Tyvärr verkade det mailet ha kommit bort så jag hoppas att du som frågade läser detta.

I morgon väntar en lugn dag utan särskilt många planer. Det är ju skönt det! Har ju knappt hunnit vara något med barnen idag, så det ska bli mysigt att vara med dem. Men William ska till "dagis" en stund först. Nu den senaste tiden har han bara gått där på förmiddagen medan barnen har lekt ute. Men när det gällde mitt immunförsvar så var mina värden helt normala idag så vi behöver nog inte vara riktigt så försiktiga som vi har varit när det gäller smittor.

Fast det är klart, det är rätt jobbigt när barnen är sjuka också så det där är lite av en balansgång. Eftersom både William och Erik har besvär med sina luftrör (astma och krupp) så blir en vanlig förkylning ibland ganska jobbig. Men jag tror ändå att William ska få gå lite mera framöver än han gör nu så att han får vara med och leka lite inomhus också. Iallafall ett par dagar i veckan för han älskar ju verkligen att vara där!

15 kommentarer:

Lisbet Lindell sa...

Underbara bilder, du kan verkligen fånga på bild.
Kram Lisbet

Anonym sa...

Tänker på dig jättemycket. Glad att du iaf mår så pass bra nu. Styrkekramar från Maria B

Mamma Mima på Landet sa...

Kram på dej sötnos! Tänkte på dej när jag såg programmet, å killarna tyckte åxå det var kul!

J M sa...

Hej Linda! Jag tänker på dig o tittar till dig här flera gånger om dagen. Håller alla tummar o blir så glad när du haft bra dagar o roliga stunder. Jag har aldrig kommenterat tidigare, men säger hejsan nu. Du har en jättefin blogg o jättehärliga ungar. Du verkar vara den tappraste i familjen. Jag önskar ettirakel o är så arg på din cancer. Finns det strålknivsbehandling som kan funka tro. Här i umeå vet jag en som fått en sån behandling, vilket.minskat ngn hjärnmetastas. Nu fammlar jag kanske i luften här. Hoppas att du får en skön natt o piggnar på dig av blodet. Så underbart med bra besked, men f jäkl med dåliga.

carola sa...

vilkea underbara kort.
tänk om man kunde fotografera så.

Har inte läst din blogg, nyss hittat hit vill dock säga att du verkar vara en oerhört stark kvinna.

Anonym sa...

jättefina bilder, du är verkligen duktig på att fota!
Jag blir lättad när jag läser för du verkar må bättre nu, inte så ont :)
Kramar Annelie ♥

Anonym sa...

Så jättefina bilder! Undrar bara vad du har för kamera?
Hoppas att det går bra i morgon (är det idag kanske?) med läkarbesöket.
Många hälsningar Yvonne

Therése sa...

Hej Linda!

Hoppas att blodet gör dig piggare för en tid framåt. :)

Önskar dig ork till att göra en massa roliga saker tillsammans med din familj.

Kram!

Anonym sa...

Vart är din man när du är på sjukhuset? Varför är han inte där tillsammans med dig? Sen skriver han att du är lättretad på sin blogg! Det tror sjutton det!! Jag hade slängt ut honom med huvudet före. Han har säkert gjort eller sagt saker själv som gör att du blivit sur på honom.

Jag har följt hans blogg sedan han började skriva, men det enda han verkar vara ute efter är att folk ska tycka synd om honom och att det är så jobbigt att ha familj (sura trötta barn, tidiga morgonar m.m.). Han skulle leva helt ensam för han verkar inte mogen att ta hand om andra. För din skull hoppas jag att han är bättre och snällare i verkligheten än den bild man får av honom på hans blogg.

Styrkekramar!
Anna

Anonym sa...

Linda, du är verkligen en begåvad fotograf! Fantastiska bilder på barn och djur.

Jag har haft mina duster med metastaserad cancer i mer än 5 år nu. 3 stora bukoperationer och ett antal cellgiftsbehandlingar bl.a. med Xeloda. Känner väl till "fot-syndromet". Jag läste i ett tidigare inlägg att du skulle ta ett fotbad. Därför vill jag bara tipsa om att det i så fall måste vara ett KALLT fotbad!

Orsaken till hand- och fotsyndromet är att cellgifter läcker ut från de små blodkärlen, kapillärerna. Detta sker framförallt när fötterna blir varma. Det viktigaste förebyggande är att hålla fötterna kalla och kyla ner dem vid besvär.
Superbra att Xelodan fått dina levervärden att bli bättre!
Kram Maria

Anonym sa...

..förstår att du tycker det är tungt att behöva åka in till sjukhuset varje dag, allt planerande för att få saker att flyta..trött och tagen är du ju dessutom! Hoppas att du känner av att blodvärdet gått upp och fått lite mer krafter av det!
Jättefina foton på sonen, du är verkligen estetiskt lagd. Den gula bilden på droppen jag frågade om..vilken snygg tavla det skulle bli av den!
kram
monica

äppelblomman sa...

Åhhh va fina bilder! Du är bara sååå duktig! Önskar mej oxå en hemmastudio!!
Kram K

Annica sa...

Motgångar och motgångar, men du är så tapper i ditt kämpande i alla fall!
Vilken charmig liten buse du fotat. Har inte koll på vilken sida han var släkt med dig men tycker ändå att han är så lik din mamma!
Kramisar.

Anonym sa...

Hej Linda
Det var jag som undrade om jag skulle kunna få låna vatten bilden, tusen tack :-)
Du tar fantastiskt vackra bilder och visst lyser det bus om killen :-) Underbar bild...

Lotta A sa...

Härliga foton!
Det måste vara en dröm att ha en egen lite studio, och kunna fota då lusten faller på.

Kramar till dej / Lotta