onsdag, februari 09, 2011

EN BILD PÅ RIPPE

I eftermiddags tog jag en bild på vår hankatt där han påminner lite om ett lejon. Många Maine coon-katter utvecklas långsamt och på honom stämmer det verkligen. Jag tycker att han har ändrat sitt utseende mycket bara det senaste året. Förut hade han knappt någon päls alls, men nu har han en rejäl man. Sedan han kastrerades för närmare 1½ år sedan har han även vuxit och blivit något kilo tyngre.

Rippe (S*Street Cats Rip It Up)
Många som kommer hem till oss tror att våra katter är Norska skogkatter. Fortfarande är det en hel del som inte känner till rasen Maine coon. Själv tycker jag inte att det är så svårt att se skillnad mellan dem, men är man inte så insatt i olika kattraser så kan det ju vara lite klurigt.

En annan bild på Rippe som är tagen för ett par år sedan.

33 kommentarer:

Johanna sa...

Åååå,vilken grabb! Älskar MC-kissorna, de är så coola! Ett riktigt lejon det där! :)

Nikki sa...

Han är en av de vackraste katterna jag någonsin sett! Vi har en katt som är 3/4 perser och 1/4 bondkatt och han påminner lite om Rippe. Han har också en stor man och är i samma färg men han har nog betydligt klenare skellett.

ime sa...

Åååååh va fin han är!!

Anonym sa...

Underbart fin katt! Har själv 5 vanliga huskatter och en liten hund och de är bästa kompisar. //Gina

malinj80 sa...

Katt som katt ;) Fyra ben o en svans=) Ha ha skämta bara!
Så fin han är. Min nästa katt ska vara gul!
Förresten, har du problem med att lägga upp bilder? När jag gör det ibland så hänger sig hela sidan!
Kram på dig!

Annalee sa...

Ååååhhh, sååå fin. Jag är så avis. Vill också ha en sån...

Anonym sa...

Åh så fin katt !
Helt underbar.Otroligt vacker.
Har själv en katt som är en bladras;Maine coon/Norsk Skogskatt.

Lilian sa...

Oj vilka fina katter du har o vilka kort du tar, en riktig mästerfotograf, syns också när du tar på dina jättefina barn. Undrar bara om du fick medicinsk fotvård ? Allt gott till dig Linda, du är bäst kram Lilian

Sophie sa...

Åhh vilken fin katt. Jag har själv en Selkirk Rex. Har börjat läsa din blogg, tror att du läser min med och att det var så jag hittade hit från början. Ville bara kika in och säga hej och att du har ännu en läsare :)Kramar/Sophie

Mie sa...

Tycker dina katter påminner om Sibiriska katter.
Vad vacker han är.

Anonym sa...

Så himla fin kisse, rödingar är bäst! :-)
Här som jag bor kallar de flesta en långhårig katt för "norsk skogskatt" eller "angora"... ;-)
Mvh Åsa

Anonym sa...

Underbar katt!!! så vacker!!! Annika

Anonym sa...

Så fin han har blivit.Alla maine cooner blir finare när de blir äldre.
Inger

Anonym sa...

Jättestilig är han och fint fotat :) Är också en kattmänniska, älskar katter och har själv en perser. Kram från Maria B

Sophie sa...

Ja, jag fått min första cellgiftsbehandling nu och får samma som du fick. Hoppas att dom vet vad dom gör och att det ska göra susen på de där jäkla cellerna. Tycker det är så jobbigt med ovissheten. Ingen kan lova eller säga att man kommer bli frisk. Förstår att du måste ha det jobbigt, men som du säger "vad gör man". Någonstans måste man bara acceptera läget och försöka leva så normalt det går därefter. Ibland lättare sagt än gjort. Kämpa på. Massor av kramar! /Sophie

Anne sa...

Visst är de supertrevliga, MC-katterna. Hade äran att få dela liv med en stabil hane på 12 kilo. Han älskade att sova i diskhon eller i fruktskålen. Fruktskålen lade han beslag på redan som 11veckors unge, med tiden så växte han ju ur den och då nöjde han sig med att ha huvudet på kanten. Tog man sig ett bad fick man se till att låsa dörren om sig, han var en hejjare på att öppna dörrar och älskade att bada så rätt som det var så hade man sällskap i badkaret. Vi fick 14 år ihop innan han en dag gick ut på altanen, vände sig om och sa "hej då" sen såf vi honom aldrig mer...

Massa kramar Anne

Unknown sa...

Ljuvliga Rippe.
Jo, den kommentaren om skogis är rätt vanlig ja. *ler*
Kram

thile sa...

Åhh, en flott og stolt katt. Jeg har hatt en norsk skogskatt i samme farger, tilbake på 190 tallet. Savner.....

Inger M sa...

Oh, vad han är stilig, Rippe! Så makalöst vacker !
Jag hoppas, att det känns bättre i dina fötter. Att ha ont i fötterna är då inte skojigt alls. Man kunde önska, att man var en "Karlsson på taket" med propeller på ryggen, så man slapp använda dom stackars fossingarna, när dom ömmar.
Sov så gott !
Goaste kramen
Inger M

Linda sa...

Tack allihop! Och Rippe tackar nog han också och är stolt för de snälla kommentarerna från er. Hihi, får akta så han inte blir alltför mallig. Ibland tror jag att han är medveten om att han är fin! ;-) Men han är inte särskilt fin i sin päls tyvärr. Har en kamp för tillfället mot ett gäng tovor som han har fått. Särskilt de under magen gillar han inte att jag försöker få bort. Då blir han rätt sur.

Malin: Haha, jo det är ju i och för sig sant. Men er katt är också himla fin!! Han är så vackert tecknad. :-) Inte behöver man vara raskatt för att vara fin.

Inger: Lite ont har jag fortfarande i fötterna. Mest obehagligt dock pga svullnaden. Men tre onda blåsor har jag fått under tårna och de är inte mina allra bästa kompisar. Det gick dock hål på en av dem förut.

Tracykatt sa...

Åh va fin Tysons "The Boss" pappa är! Tyson är väldigt vacker o underbar han också o han berikar våra liv så otroligt.Han ÄLSKAR vatten dricker o plaskar (typiskt Maine-cooner)Pratar mycket!eller kvittrar som är så typiskt.Kram

Anonym sa...

Min nästa katt skall vara en sådan! :)
Så sjukt vacker! Och stilig!

Anonym sa...

wow! Han är urläcker!!! Själv har jag en blandis men skogis som ligger på mina armar nu hehe..han är 1,5 år nu och har fått värsta manen nu :)
Hoppas du sover gott nu, kramar Annelie ♥

Christine sa...

Oj vilken snygging! Otroligt fin!

Lotta A sa...

Otroligt vacker och ståtlig kisse!
Det ser ut som han tycker det är helt okej att du fotograferar honom...

Kram Lotta

Lisa sa...

Underbar bild!!! Älskar Main Cooner. Blir en sån den dagen jag inte orkar ha hundar mer utan får återgå till katter (har haft flera katter...bondkatter).
Ljuvligt vackra är de!!

Kram Lisa

Anonym sa...

åh jag älskar verkligen katter o om jag skaffar en katt igen så ska det bli en MC, det har jag kännt i flera år. Dessvärre fick jag ta bort min gamla bondkatt för ett år sedan, han blev 17 år! Saknaden är stor. Vilka underbara katter du har! kram Annica

Anonym sa...

Han är bara såååå vacker, läcker, ja man bara älskar honom !!!
Jag som själv har norsk skogkatt ser verkligen skillnaden. Skogkatten har ju inte alls det kraftiga hakpartiet och dessutom har skogkatten rak näsa i profil. Så visst skiljer det. Men de har samma underbara päls och är stora rejäla raser båda två <3
Kram till dig och alla dina 2 och 4 benta. Lotta.E.

Mitt liv som förskollärare sa...

Jättefin, va glad jag blir när jag läser att de blir finare med åren. Jag har sex stycken ( just nu) Coonisar och de två äldsta är 2 och 2,5 år och de har så lite päls tycker jag. Hoppas de får lite man när de blir äldre.
Din katt är verkligen fin, röda är vackrast .
Ha det så bra det går( läste att du var sjuk)Tråkigt.
Hälsn M.L som F/ Berit

LinaS sa...

Han är ljuvlig!
Hade jag inte varit allergisk så hade jag velat ha en sådan katt. Så maffig!

Annette sa...

Underbar.... Fullkomligt underbar.... man ser på honom hur stolt han är... han vet att han är bäst;-)

Bellan sa...

Åh, vilken fin bild på en så fin katt! Själv har jag en Sibirisk katt som också är väldigt lik MC och Norsk skogis. Han har också en lejonman till krage.
Kramar om!

Sara sa...

Åh, va söt! Jättelik en katt vi hade när jag var liten som hette Balder.