tisdag, januari 04, 2011

MÅR DÅLIGT IGEN

Jag tror att jag blir tokig snart på den här febern som bara hoppar upp och ner hela tiden. Jag blev väckt vid 6-tiden i morse för att kolla tempen och då hade jag ingen alls. Men jag vågar aldrig riktigt andas ut längre även om den visar på låg temp, för redan på eftermiddagen visade termometern på runt 39 grader igen. :-( Även mitt crp ligger fortfarande rätt högt. Det började sjunka bra när de bytte antibiotika-sort, från ca 250 till 140, men tyvärr verkar det ha stannat av där... och det är ju inget vidare med tanke på att det ska ligga under ca 15.

Likadant var det igår. Fick min första strålning mot ryggen och när jag låg där på britsen så frös jag så att jag skakade. Antagligen gick febern upp i samma veva. Typiskt nog tog det extra lång tid också eftersom de inte riktigt hade koll på hur jag skulle ligga. Jag flyttades lite hit och lite dit, fick ha en sorts kudde under huvudet och sedan en annan lite mindre, och så flytta lite längre upp och sen lite längre ner igen... det kändes aldrig som jag skulle hamna rätt! *suck* Ingen höjdare när man ligger där och fryser, mår dåligt och är trött och helst av allt skulle vilja ligga i sängen.

Har fått två strålbehandlingar mot ryggen nu och än så länge kan jag inte säga att jag känner av det så mycket. Men oftast tar det några dagar innan eventuella biverkningar ger sig till känna. Risken finns att smärtan ökar där i början innan det blir bättre. Likaså ligger även matstrupen i strålbehandlingsområdet. Minns i somras när jag strålbehandlade ländryggen. Fick mer ont i ryggen och mådde även väldigt illa. Men mediciner mot illamående hjälpte bra och efter ett tag vände det även i ryggen och jag fick mindre och mindre ont! Så jag har förhoppningar även denna gången att det ska bli bättre, även om det blir jobbigt till en början.

Det som hittills varit en av de jobbigaste grejerna med strålningen är att jag är så gräsligt kittlig. Jisses, flera gånger när de t ex har markerat strålfältet med en tuschpenna så har jag varit när att flyga i taket! De ska ju även flytta på en lite hit och dit så man ligger precis rätt och när man är superkittlig så är det ganska jobbigt. Sen är jag extremt trött också! Fast det är nog många orsaker till den (strålning + sjukdomen i sig + hög feber + antibiotika + blir väckt ofta och sover på lite konstiga tider).

Nä, fy vad jag mår risigt nu ikväll. Jag tror att febern borde ha gått ner något eftersom jag fick Ipren och Panodil förut, för det känns som jag har svettats ut flera liter vid det här laget. Hela huvudet känns mosigt och jag har inte ens något minne av att jag fick min senaste dos med antibiotika. Min nästa ska jag få vid midnatt. Jag har sovit bort större delen av eftermiddagen av eftermiddagen och kvällen, så det hade ju känts bra att kunna vara uppe en stund nu och sen ha lättare att sova resten av natten. Men det är svårt att hålla ögonen öppna, så risken att jag somnar före nästa dos är stor.

Åh, jag har blivit så svullen i min ena hand också. Jag märkte det förut när jag satt och åt lunch. Min vigselring, som tidigare suttit så löst att jag t o m funderat på om jag ska lämna in den och få den förminskad lite, satt nu fast så hårt att hela fingret var alldeles ömt och jag höll på att inte få bort den!

Mina prinskorvar... och som ni ser så är min i vanligt fall för stora vigselring i minsta laget just nu!

Åh, det är ganska mycket skit och bakslag mest hela tiden nu känner jag! Men jag fick faktiskt veta en sak igår som gjorde mig väldigt glad. Vi har ett par vänner som längtat jättemycket efter att få barn och kämpat riktigt länge för detta. Nu äntligen har hon blivit gravid och jag är så otroligt glad för deras skull!! :-) Jag skulle så gärna vilja träffa deras lilla bebis, så nu har jag ytterligare något att kämpa för!

52 kommentarer:

Kajsa Bergman Fällén sa...

Hoppas du ändå får en hyfsad natt i natt.

Kram
Kajsa

m i l l a h . s e sa...

Fy vad jobbigt du har det :0(
Hoppas behandlingen hjälper!
Håller alla tummar och tår.
Kramar!

Anonym sa...

Många många kramar till dig Linda!! Hoppas att febern släpper sitt grepp och att du snart känner dig både mer smärtstillad och mindre trött!

kram /Karin, mysbebbar

Mamma Mima på Landet sa...

Fy. =( Stackars dej! Hoppas att den där dumma febern åker någon annan stans nu! Tycker den har vart lite väääl länge hos dej!
Kramar!

Anonym sa...

Hoppas febern ger med sig snart. Kram från Anna

thile sa...

Min vakre Linda, du er så tapper. Håper feberen slipper taket, og behandlingen hjelper.
Jeg tanker på deg, og kramar deg nu, kjenner du det, vennen min.
Varme klemmer

Anonym sa...

hoppas du får sova gott inatt och att strålningen har effekt. tänker ofta på dig. kram

Sister Moonshine sa...

Åh, vad skönt att höra ifrån dig. När det dröjer blir jag så orolig. Bra att strålningen kommit igång. Men vad är det frågan om när det gäller febern? Så konstigt att du inte blir av med den. Jag önskar dig en god natts sömn och bättring rent allmänt förståss. Kram.

/Åsa

Anna R sa...

Stackars dig fina Linda!!
Hoppas du blir feberfri snart!!
Mysigt med en bebis! Då har du något att se fram emot!!
Fortsätt kämpa!!
Vi bloggläsare står bakom och hejar på dig!!
Varma tankar och kramar Anna R

Anonym sa...

Visa din hand för en sjuksköterska. Det kan vara ngt allvarligt om bara ena handen svullnat.

Hoppas du kan sova sen.

Madde sa...

Hej vännen
läser din blogg lite då o då...
....tycker det är orättvist att ni ska drabbaså mycket.
Det hade "väl räckt" med första cancern(och bligt bra från den)... inte skulle du behöva allt det andra :(
Är det i den armen du tagit bort bröstet som svullnat?? Kan kanske vara lymfödem? hoppas du får må bättre snart. Ni är så tappra alla.
Kramar Madde

Anonym sa...

Hoppas din natt nu blir lugn o fin ! Skulle vara skönt om du fick vila o sova gott.
Febern o canserbakterierna kan nu fly sin kos från dej.
De kan ta varandra i hand o försvinna

Kram hoppa du får sova nu.
Vackraste o finaste Linda/Kristina i nordligaste norrland

Anonym sa...

Fy vad tråkigt med alla bakslag du får. Hoppas febern ger med sig snart och att du någon gång ska kunna få sova en hel nat.
Kram på dig vännen

Anita

Ossie sa...

Pilutta alla motgångar!
Håller tummarna och kräver lite medvind för dej... det har du förtjänat många gånger om!
Största kramen Åsa <3

Lena sa...

Fina Linda....
Vill bara säga att jag tänker så mycket på dig och försöker hitta kraft nånstans att skicka till dig. Tänk att få skicka en säck med energi och extra kamplust som hjälp för dig när det känns jobbigt.
Massvis av kärlek och värme - Lena på Dreambox

kerstin sa...

Hej Å Tycker synd om dig nu
Men så glad att du skrev Jag blir orolig när du inte bloggar eller skriver på Face
Skönt att du orkar med det
Kram sköt om dig
sov gott
Kerstin

Mia sa...

Vilken tuff dag du har haft, Linda! Hoppas nu att strålningen ger samma goda effekt för tidigare och att du kan få smärtlindring.

*kram*

Susanne sa...

Ville bara säga godnatt till dig Linda. Jag läser din blogg varje dag och tänker på dig flera gånger om dagen. Dröm sött:)

Anonym sa...

Hej Linda, vilken fin blogg du har! Snubblade in här hos dig. Vad fint och bra du skriver,om något som är så svårt. Vill bara få önska dig allt gott!
Kram från Annelie

Anonym sa...

Å vad du får stå ut med mycket Linda...jag önskar av hela mitt hjärta att du får några dagar med bättre mående snart. Dagar utan feber, smärta och denna påfrestande trötthet. Jag tänkte på en liten detalj bara - när du svettas så mycket av febern, tar du vätskeersättning då? Kan tänka mig att kroppen mår bättre av tex Resorb när den förlorar så mycket salter. Men men, du ligger ju inlagd så sköterskorna har säkert full koll på det där!

Lotta A sa...

Fy , det låter oerhört jobbigt med din feber som bara håller på att hoppa upp och ner..:-(

Hoppas läkarna kan finna svaret på den gåtan, och sätta in rätt antibiotika. Så du kan bli feber fri....

Önskar dej en riktigt god natt, hoppas du kan sova gott.

Stora kramar Från Lotta

Anonym sa...

Styrkekramar till en enastående tjej som verkligen kämpar.

Blir så glad när man går in på din blogg och se du uppdaterat den.Trots att du mår så dåligt och har fullt upp att bemästra skiten du bär på i kroppen.

Jag hoppas verkligen du blir av med feber och annat som spökar just nu så du kan få dina behandlingar. Alla vi bloggare här tänker på dig och tro även många be för att du ska må bättre.

Stå på dig kära Linda för du är en guldklimp ..


varma kramar till dig.

/Susanne

Anonym sa...

Linda...
Hoppas du får god sömn.
Och att du bloggar för din egen skull och inte för våran...
Spara isf dina krafter till dig själv!
Styrka kraft och mod till dig från Åhus i Skåne

Heidi sa...

dumma infektion! :( Hoppas den snart ger med sig så att du inte behöver känna dig så trött. Många många styrkekramar!

Häldefors Cats sa...

Hoppas Du mår bättre idag.Så tråkigt att febern inte ger sig.Har alla prov blivit klara så de vet att det är helt rätt antibiotika du får?Nu får du vila hela dagen och hoppas på att febern ger sig.Tänker på dej, ska hälsa på dej så fort min förkylning är helt borta.Kram Inger. A

Åsa sa...

Vill ge dig en stor kram Linda för din envishet och tapperhet! Jag hoppas att värken och febern går ner snart!

Anonym sa...

Du är otroligt stark, vad jag önskar du snart ¨ådde bättre!


marianne

Anonym sa...

Linda, vilken kämpe du är och så otroligt duktig du är på att hitta ljuspunkterna, trots att du har ont och är trött.

Många styrkekramar!
Frida

Helena sa...

Så jobbigt för dig att febern aldrig släpper. Lider med dej!

Angående handen, du tror inte att det är lymfödem, pga att de har plockat bort en massa lymfkörtlar i armhålan + strålningen där? Jag kan inte heller ha mina vigselringar (fast en del är övervikt pga tröstätning, pga bc...) Hur som helst, jag måste göra mina "sjukgymnastikövningar" för att slippa stickningar (påbörjan till lymnfödem), och då känner jag även att handen blir lite mindre. Om du inte fick informationspapperet med arm- och axelövningar i samband med att du opererades, kolla med sjukgymnasten nu. Du kan säkert få det i efterhand.

Lycka till! Håller alla tummar för dig!

Kram / Helena

Anonym sa...

Jag hoppas strålningen hjälper snart. Jag tänker på dig och hoppas att du mår lite bättre idag.

Anonym sa...

Jag tycker du är så fantastisk som kan glädja dig åt andras lycka nu när du själv har så ont och mår dåligt. Det märks att du är en tjej som bryr sig om din familj o dina vänner!

Du är så tapper Linda!

kram från en annan Linda

LinaS sa...

Hoppas du har fått sova inatt vännen <3 kram

Dahlqvist sa...

Nu går vi vidare... ta en stund i taget ,vila sov och tänk på dig Linda ! Du klarar det här och snart vänder det med febern och du får känna dig bättre.
Blir nätterna för långa och besvärliga så tänk inte natt, utan det är ju de timmar som kommer, har hjälpt mig ibland ..

All kraft till dig och din familj
Marie-Louise

Anonym sa...

Önskar dig all styrka och alla krafter som du behöver för att bekämpa denna fruktansvärda sjukdomsperiod !
Hoppas verkligen att strålningen gör dig bättre och ger dumma - cancern en dödlig dos !
Kramar Kristina

erica sa...

Jag har haft en känsla rikigt länge och det är att du kommer leva minst ett år till. Det känns som du är stark och försök vinna detta skit monster som försöker övervinna dig.

En bekant till mig hade canser i över 15 år (minns inte riktigt hur länge, men lääänge var det!) Och vill inte förlora, utan vinna. Med possitiv inställning så fick hon träffa barnbarn och vara ute och resa med mera.

Så jag tror starkt på att om man är possitiv i grunden så har man extra glöd och man blir starkare.

Så ge gärnet nu och visa oss din possitivitet och energi för du ska bannemig få klå upp monstret!!

äppelblomman sa...

Håller tummarna för att du fått sova gott inatt och att din feber snart försvinner! Hoppas även att strålningen lyckades! Jobbigt med din svulna hand. Vad tror de att de kan vara?
Stora varam kramar till dej

Anonym sa...

En smärtfri och feberfri dag önskar jag dej.
Man blir så ledsen att du ska ha det så svårt önskar man kunde lindra.

Varm Kram Bitte

Berit sa...

Mina tankar är ofta hos dej och din familj. När jag läser att du gläds mitt i allt det jobbiga så blir jag också glad! Har man förmåga att ta vara på guldkornen i livet får man en lättare resa oavsett vilka prövningar man måste utstå. Du tar vara på guldkornen. Din blogg är full av dem.
Du ska se att du kommer att få sniffa på väninnans bäbis!
All min värme till dej!!

Anonym sa...

Linda!
Är handen svullen på samma sida som ditt bröst är bortop. Så ska du genast visa det för ngn kunnig.
Önskar dig allt gott som finns.
Fick iaf skratta lite när du berättade om din "kittlighet".
Än finns det hopp-:)
Stor kram
//Annika

Ludmilla sa...

Eländigt! Snart vänder det!

Lisa sa...

Jag lider så med dig och hur du har det med värk, sömnbrist och elände. Önskar jag kunde lyfta bort allt så du fick må riktigt bra igen.
Hoppas dagen ska bli bättre idag än igår och att smärtan i ryggen ska bli bättre (försvinna helt) med strålningen.

Varm styrkekram till dig som kämpar så.
Lisa

Anonym sa...

Jag kämpar med Dig, hoppas Du kan känna det. Mina "problem" förminskas till småsmulor när jag läser Din blogg.
Kram <3 / Marianne

Eva T sa...

Hej Linda !

Nu får det vända annars får jag kramp i tummar och tår.
Mod och styrka till dig. Kram

Annika sa...

Tänker på dig så mycket och önskar att jag var dig nära så jag fick krama om dig.
Hoppas att febern sjunker.
Styrkekramar!

Kristina sa...

är det på opsidan du är svullen i så fall kan det vara lymfvätska. Behandlas först o främst med armbandage o handske. Jag måste ha det jämnt för jag sväller så mkt. Ska börja med lymfdranage nu.
Hoppas du fått sova hyfsat inatt
Kram Kristina i Umeå

Anonym sa...

Tänker på dej här i Jakobstad i Finland!!! Fast du e så långt borta så finns du i mina och många andras tankar här!
Kämpa på :)

CarolaL sa...

Linda! Jag har läst din blogg ett tag men har inte riktigt hittat rätt ord att skriva...ja jag vet det finns inga rätt/fel att skriva...Du berör mig så starkt och har fått mig att tänka till både en och två gånger. Du har definitivt gjort mig till en bättre människa och mamma till mina tre barn. Skrev precis ett inlägg på Facebook där jag länkade till din blogg, hoppas det var okej. Jag hoppas att du snart återfår lite kraft och får må bättre så att du kan få njuta av dina dagar. Styrkekram och tack <3

Lena Eriksson sa...

Hej Linda! hoppas att du känner all kärlek som finns här från alla bloggläsare! Konstigt att man kan känna så mycket känslor för någon man inte träffat. Kärlek och oro! Stor kram och många tankar på dej från Lena

Anonym sa...

Va du kämpar mot den där dumma cancern! Du är enastående som gläds åt olika saker mitt i allt! många kramar Gunilla N

Youngmi sa...

Skicka många, många styrkekramar!

Anonym sa...

Ville bara säga hej till dig. Följer dig varje dag men har hittills inte lämnat något avtryck efter mig. Tycker det är svårt att veta vad man ska skriva...
Men jag följer dig och kämpar med dig.
Många kramar!

Anonym sa...

Linda, en stor styrkekram!

/ Carina Damgren