fredag, januari 28, 2011

HEM O HOBBY

I natt vaknade jag runt kl ett av ett hemskt oväsen. Det var batteriet till min morfinpump som började tjuta och varna om att batterinivån var låg. Det låg ett par andra batterier intill sängen, men jag misstänkte att de redan var använda eftersom de inte var inplastade och tyvärr hade jag rätt. För bara tio minuter efter att jag hade bytt så tjöt det från apparaten igen. Åh, då var jag nära att slänga ut den genom fönstret! Var så trött och ville bara sova! Dessutom vaknade William till ett par gånger och var ledsen, så det kändes knappt som jag hade somnat förrän jag blev väckt igen.

Den där pumpen ja. Den är bra på många sätt och har verkligen hjälpt bra mot smärtan, men den låter verkligen gräsligt. Det är som nåt gammalt dataspel från 80-talet eller nåt. Ja, inte bara att den låter så, för den ser nästan ut som nåt sånt också. Stor och otymplig! Tydligen finns det en mindre och smidigare modell som de använde sig av förut, men sen gick de tillbaka till denna igen och det var tydligen mest en ekonomisk fråga... som med så mycket annat. :-(

Nere i vårt kök har vi ett skåp som är ända uppe vid taket och där finns det en låda med alla "pump-grejer" -  även nya batterier! Det känns sådär bra att hålla på att klättra runt på stolar mitt i natten (för det är nästan alltid på natten som de tar slut), så i morse när sköterskan från hemsjukvården kom så plockade hon ner batterierna så att jag kan ha dem mer lättillgängligt i sovrummet istället.

Nu har jag, mamma och barnen varit en sväng i Hjo. Vi har varit på Hem o Hobby. De har så mycket roligt till hemmet där och dessutom till riktigt bra priser. Kan inte minnas när jag var där sist, men det är säkert ett år sedan eller mer. Resten av familjen var inne i Hjo några gånger i somras, men jag har för mig att jag var hemma då eftersom jag var ganska bunden till sjukhuset eftersom jag var inne på strålbehandling varenda dag.

Bland annat hittade jag fina ramar där. Jag ska skicka in och framkalla lite bilder nån dag och rama in. Fotograferar nästan dagligen, men kommer man hem till oss kan man inte tro det för det finns inte mycket alls på väggarna. Fast mycket beror det på att vi ett tag hade funderingar på att måla eller tapetsera om och då ville vi vänta med att sätta upp grejer tills det var gjort. Men ja, sen ska man få tiden och orken att räcka till för allt man vill och det gör den inte riktigt.

Näpp, dags att få lite mat i magen nu. Jag tror att min kropp försöker ta igen lite av det jag inte fick i mig då när halsen gjorde så ont, för jag är hungrig hela tiden!!

34 kommentarer:

Anonym sa...

Det är härligt att du har aptit! Kram!

thile sa...

Blir så glad i hjertet mitt, du er HUNGRIG hele tiden:-)
Trevlig med rammer og bilder. De er sikkert fine, med foto av barna, du er så duktig til og fotografere og beretta innlegg på din blogg. GILLAR:)
Helt typiske, det skjer om natten, gumman, men bra du har fått batteriene opp til deg.
Tycker så mye om du er ute med din mamma.
Ha en underbar fredag.
Tanker og klem

Anonym sa...

Hej Linda! Det där verkar vara en rolig affär, kul att du kom iväg lite utanför husets och sjukhusets väggar :)

Vill inte trampa på nån öm tå eller så men måste fråga: kunde inte Lars gå ner och hämta nya batterier till pumpen så ni fick ro att sova och du slapp klättra med smärtor och rädslan att ramla?

kramar /Karin, mysbebbar

Marie sa...

Känner igen det där med foton! Vi tar massor av kort och har massa ledig väggyta men väldigt lite framkallat...
Stor kram till dej!

Anonym sa...

Har Lars flytt hemmet? Annars kan friska karlar vara ganska bra på att klättra efter batterier... Sköt om dig, ät mycket och pussas i massor med dina barn, det är ni värda!

Anonym sa...

Hej Linda! Skönt att du mår så pass bra att du kan åka ut och åka lite. Reagerar lite på att din man inte kan fixa nya batterier till dig. Men han kanske inte var hemma? Kram Lotta.

Anonym sa...

Hej Linda, jag hade en underbar dröm om dig inatt. Du fick provsvar som visade 60% förbättrade värden, som dina mediciner hade hjälpt till med. ÖNSKAR av hela mitt hjärta, att det var en sanndröm! Stor kram, ha en härlig helg!

Anonym sa...

Även om din man måste gå upp tidigt för att jobba så är det för mig en självklarhet att han borde fixa batterierna. Bortsett från det är det så roligt att läsa att du har matlust igen och att du kommit ut lite idag. Kram!

Annica sa...

Så underbart härligt att höra att du fått en till bra dag, synd det där med nattsömnen bara....kram.

Linda sa...

Tack allihop, ja det känns faktiskt skönt att ha fått aptiten tillbaka! Just nu känns det bara välkommet att gå upp några kilon. Det är inte fel att ha lite extra hull ifall jag skulle bli sämre igen.

Thile: Tack, ja det har varit kul att komma ut en sväng idag. Jag önskar även dig en riktigt underbar helg!

Karin: Ja, jag känner att det är nödvändigt ibland att komma iväg till andra platser än sjukhuset. Det ger mig energi och lite annat att tänka på.

Jo, Lars hämtade dem åt mig sen, men då var klockan runt halv fyra. Försökte få liv i honom tidigare, men det gick inte.

Marie: Det är egentligen lite synd när nästan alla bilder bara ligger kvar i datorn och "skräpar". En digital fotoram kanske skulle vara något!

Anonym: Oj vad jag önskar att det är en sanndröm som du drömde! :-)

Kram Linda

Eva T sa...

Oavsett vad Linda skriver så tror jag inte hon tycker det är kul att få indirekta eller direkta kommentarer om Lars "tillkortakommande" enligt "oss" utomstående.
Hon skriver att han måste jobba för ekonomins skull och jobbar han så måste han väl få sova.
Andra män/kvinnor som "tvingas" gå till jobbet kanske inte delar en så stressig vardag.
En stressig vardag som cancern skapat.
Har läst Lars blogg och där fanns en massa fruktansvärda kommentarer, är det någon som inte fattar att han ska förmodligen leva kvar med sin ångest och skit. Vält inte mer sten över varken honom eller Linda, för det gör ni indirekt genom att klanka på hennes livskamrat.
Jag tror inte att Linda blir gladare, friskare eller mer styrkt av dessa kommentarer.

Känner med båda dessa människor och önskar dom all lycka.
Och till er som vill fortsätta hacka läs gärna bloggen: Leva idag och ett inlägg om att förstå en annans sorg.

Anonym sa...

Ett tips; be hemsjukvården att byta batteri en gång i veckan, samtidigt som de byter morfinkasetten. Det gjorde de på Johan, på så sätt slipper man själv tänka på att batteriet tar slut.

Kram Nina (Rattys änka)

Znogge sa...

Så trevligt för dig och barnen att komma ut en sväng i dag!

Men även jag undrar varför din make inte kunde hämta batterierna till dig. Det sista du ska göra är väl att klättra på stolar mitt i natten...

Anonym sa...

Hoppas du hade en trevlig utflykt =)Nästan hemma vid oss =)
Följer dn blogg varje dag & beundras verkligen över dig..
Varma kramar! // Sarah

Anonym sa...

Väck din make, han kan hämta batterier! Det är bara att somna om:-)
Iaf så lycklig att du mår bra!!!! Och orkar tom vara ute i affärer. Du fixar detta till slut.

Anonym sa...

Bästaste Linda härligt att läsa att du har det lite bättre !
Kramar Kristina

Sister Moonshine sa...

Ja, fotografering är ju en hobby som är lagom ansträngande och går att anpassa efter dagsformen.

Skönt att höra om din aptit. Det krävs ju massor av energi för att bekämpa skitcancern.

Fortsätt att må så bra du kan.

Kram

/Åsa

Anonym sa...

När batterierna behövde bytas.....var var din man??????

Du är fantastisk!

Sofia sa...

Detta inlägg skrev jag till Lars blogg, men det gick inte igenom, så jag försöker här eftersom jag så gärna vill att Linda ska förstå att det som händer inte är hennes fel. Jag vill inte att hon ska känna sig otillräcklig eller missnöjd för det är så fel i hennes situation att känna så. Du är världens goaste!


Sofia says:
Your comment is awaiting moderation.

januari 24, 2011 at 11:47 e m


Oj…det där var väldigt svårt att läsa….det gjorde jätteont i mig. Hade jag varit Linda skulle jag bli fruktansvärt ledsen och besviken och du hade fallit som en fura från mitt hjärta! Jag skulle ALDRIG mer kunna lita på dig känslomässigt och se dig som en del av mig, vilket du har lovat att vara när du gifte dig med Linda. Jag hoppas verkligen inte att du menar det du skriver. Jag hoppas att du skriver så bara för att du är trött och förvirrad, för annars är det fruktansvärt illojalt att skriva så.

Det är ingen som ifrågasätter hur svårt du har det, även om vi inte kan sätta oss in i det fullt ut och du är verkligen värd all credit för det….men….men..Lars…? Att skriva så? Läs det du skrivit själv igen och försök att läs med Lindas ögon. Och var för Guds skull inte för stolt för att erkänna att det är helt klart olämpligt att skriva så.

Om du inte klarar av situationen och känner att du trasas sönder av all press och ovisshet och sorg, så är det fullt förståeligt. Ingen kan kräva att du måste bete dig på ett visst sätt eftersom ingen lever i just din situation.

Men du skyller på din dödssjuka fru! Du klagar på den hjälp hon måste ha, för att det stör din ro. Du klagar på de människor som hon behöver få träffa för att få lite energi och livskraft, därför att det stör din ro.
Och menar du egentligen att hon ska behöva ordna kalas?

Du kanske helt enkelt inte är redo för ett familjeliv överhuvudtaget, för i en familj sätter man ALRDRIG sin egen ro i främsta focus, oavsett vilken roll man har. Man sätter varandras bästa i främsta rummet ömsesidigt, det är en familj. Och om en medlem är sjuk, så får den alltid första prio.

Om man sätter sitt eget bästa först på listan, så kommer man aldrig att bli nöjd med livet eller kunna njuta av det fullt ut. Då ser man inte heller glädjeämnen som dyker upp och man blir också oemottaglig för den energi som andra vill ge. Man hamnar i en bubbla där man bara tycker synd om sig själv.

Snälla du, jag ber dig….låt inte det hända dig och din familj!

Anonym sa...

Eva T har gjort ett bra inlägg ang. Lindas man Lars...Lägg inte på mer börda genom att kritisera ...Försök bara lyssna.Ge inte massa "goda" råd om deras äktenskap... Paula

Anonym sa...

Eva T - bra kommentar - kunde inte ha sagt det bättre själv.
/Anna

Ninna sa...

Hej Linda.
Så roligt att du orka med att hitta på lite saker, det gör mej glad.
Tänker på dej och önskar dej allt gott.
kärlekskram.

Anonym sa...

Jag har inte kommenterat tidigare men håller helt med Eva T. Bra skrivet.Kan inte var kul varken för Linda heller Lars att alla hackar på honom. De har nog med bekymmer än då.
Kramar

Mamma Mima på Landet sa...

Va kul! Ja, dom har ju hur mycke som helst! Ja trodde jag skulle få betala över tusenlappen när ja va där, men det vart bara nåt på 600! Otroligt! Sån butik skulle vi ha!
Ja e åxå dålig på att framkalla! Men det beror på det otroligt snabba bredband (ävenkallat smalband) vi har.

Kul att du e hungrig! =) Ännu ett bra tecken! Hoppas att den där drömmen är sann!
Kram!

Anonym sa...

Eva T - bra kommentar - kunde inte ha sagt det bättre själv.
/Anna

Anonym sa...

jag tycker det är jättetråkigt att höra att man sparar in på saker om morfinpump. att man ska ha en trist och stor som låter som darth vader när det finns en bättre. och jag undrar som flera andra var din friska och unga och pigga man finns? sover han när han svårt sjuka fru måste byta batterier till morfinpumpen. jiesses man undrar vilken materia män görs av nuförtiden.

Madeleine sa...

Så härligt att du har orkat göra en rolig utflykt idag också, trots sömnbrist. Tänk om, tänk om, tänk om - cellgifter har pucklat på en hel hög med cancermonster och fortsätter att göra så tills ALLA monster är borta! Som sagt, under har skett förut och kan ske igen! Hoppas du får en god natts sömn i natt!

Anna V sa...

Åh va skönt att höra att du känner dig lite piggare och att aptiten har ökat. Roligt att du fick komma iväg lite och tänka på lite annat en stund. Jag tycker Hem o Hobby är super bra, hittar alltid nåt där.:)

Många kramar Anna V

Lisa sa...

Härligt att läsa att du kunnat göra en rolig utflykt och dessutom får känna hunger igen.

Nu håller vi tummarna för många fler såna dagar!

Bra tips om att be hemsjukvården se till att byta batterierna kontinuerligt så du slipper fundera över dem.

Hoppas du får sova gott inatt.

Kramelikram
Lisa

Anonym sa...

Hej fina Linda,jag blir så glad när du skriver att du gjort något roligt,det behöver du verkligen. Ha en bra dag

Lotta A sa...

Kul med en sväng till Hem och Hobby, det är verkligen en mysig butik.

Men så trist med det tjutande batteriet, det är ju det sista man vill sker nattetid.
På något sätt så känns alla ljud så höga på natten.
Och man bara vill sova......

Hoppas att ni får en mysig helg.
Kram Lotta

inkan8 sa...

Fattar inte att dom år 2011 inte kan ha bättre och smidigare grejjer. :-(
Skönt att du mår bättre.
TA tillvara varenda sekund med barnen du kan.
Kram

Marica sa...

H&H är himla bra :) men man upppskattar det inte lika mycket när man bor här i lilla hjo ;)
Hoppas du får en bra dag! Härligt att ni var ute och åt hela familjen! Kram!

Anonym sa...

Jag funderadepå detta med batterierna, jag jobbar som sköterska i hemsjukvåden och hosde patienter som har morfin pumpar byter vi alltid batterier en gång i veckan i samband med att vi byter kassetten med läkemedlet till pumpen just för att patienterna ska slippa tjutande pumpar på natten på så sätt tar batterierna aldrig slut. Nu kanske du har en annan typ av pump än de vi jobbar med men annars är det ett förslag