lördag, december 04, 2010

SLUTA ANDAS

"Sluta andas"... "börja andas igen"...! Ja, det är på röntgen de säger så och där har jag varit nu ikväll. Det löste sig till slut med nål i armvecket så att de kunde spruta in kontrasten där. Men det är inte särskilt skönt att bli stucken många gånger på samma ställe. Det gör ont där nu kan jag säga! Dessutom sprutar de in den där kontrast-vätskan med en väldig fart. Jag var inte riktigt beredd på att det skulle svida till så (har gjort detta förut utan att det känts något speciellt), så jag ryckte till och trodde jag skulle flyga i taket på den där röntgen-apparaten.

Armvecket är ömt, rött och svullet efter alla stick jag fått. Någon venport har jag tyvärr inte. Har haft, men tyvärr har de blivit infekterade och varit tvungna att tas bort ganska snabbt.

Nu är äntligen röntgen avklarad och nålen borttagen. Trodde att jag skulle få svar först i morgon, men sköterskan tittade nyss in och sa att svaret redan har kommit och det var ingen propp i lungorna! Skönt det! Hade i och för sig inga symtom på det heller, förutom det där värdet som var förhöjt och kunde vara ett tecken på propp.

Fick frågan av någon varför de gör röntgen en lördagskväll? Jo, när man är inneliggande patient så verkar det kunna bli lite när som helst på dygnet. De hade väl det lugnt där nu och passade på att låta mig komma?! Jag tror att de jobbar dygnet runt på röntgen.

Nä, nu har John Blund kommit och jag kan knappt hålla ögonen öppna. I och för sig tror jag att han bosatt sig i min kropp mer eller mindre permanent. Är ofta så sjukt trött att det knappt går att beskriva. 

20 kommentarer:

Cissi sa...

Tänker på dig varje dag, och skickar ljus energi till dig!

Annica sa...

Men duktigaste duktigaste du!! Orka dela med dig till oss!??

Anonym sa...

Bra att du fick snabbt svar och att det var goda nyheter.

Carina sa...

Samma lika även här, tänker på dig & skickar lite extra energi tankar som jag hoppas förvandlas på vägen..Man borde väl kunna ta vara på denna blåst, kyla och allt snöande som befunnits över vårt land en tid nu till lite dunderantimedicin mot de elaka trollen som vandrar runt i någras kroppar.


Kram & på dig (er) och hoppas att du sova en skön natts sömn tillsammans med John Blund :-)


KRAM!!!!!!!

Carina sa...

Och föresten!!! Vad bra med dina röntgensvar!!!


Hurra :-) Snart ska du minsann se att du är hemma med dina kära!!

Therése sa...

Jag är så otroligt glad för din skull nu Linda! Äntligen ett positivt besked till dig. :) Hoppas nu att du får sova gott hela natten och att andra advent blir en fin dag för dig.

Kram!

Anonym sa...

Ja Linda det är ju tyvärr ännu en trist sidoeffekt av cancern, att den ger obeskrivlig trötthet. Än mer fantastisk då att du trots tröttheten orkar uppdatera din blogg, helt makalöst. Du är sannerligen en hjältinna. Även jag önskar dig energi, kraft, återhämtning så att du får komma hem snart till de dina. SKÖNT att det inte var någon propp!
Kram Mia

Anja K O sa...

Hej Linda !
Så underbart att röntgen inte visade nåt, var på tiden att du kunde få lite positiva besked med ju.
Jag följer din blogg, flera ggr/dag o måste bara få säga .....du är en enastående människa som delar med digså mkt till alla. Finns det nåt vi kan göra för dig ?
Jag undrar dock bara en sak !
Har de aldrig provat med en PICC-line o skona dig från alla stick ?

Styrkekram till dig o önskar av hela mitt hjärta att du snart får komma hem till din familj

Anonym sa...

Stackars dig så din arm ser ut. Hoppas de inte behöver sticka i den på ett tag nu, så det får läka lite. Fina bilder på födelsedagsbarnet och familjen.

Anonym sa...

Hej Linda.
Va skönt att de inte hitta någon propp på röntgen. Har du inte fått någon salva att smörja med? typ hirudoidsalva, den brukar vara bra. Röntgen gör de på vårat sjukhus alla dagar fram till 1.30 sen gör det bara akuta undersökningar, det är ju viktigt att få svar så behandling kan sättas in om det skulle vara ex propp.
Ta hand om dig!
Kram Sofia

Anonym sa...

Kära, kära Linda, jag beundrar dig så otroligt mycket. Jag känner dig inte men mina tankar är med dig hela dagarna. Har följt din blogg de senaste månaderna och varje dag förvånar du mig med ditt mod och din styrka. Jag hoppas av hela mitt hjärta att du får komma hem och fira jul med dina älskade. Om det vore något jag kunde göra för att förverkliga det så skulle jag aldrig tveka att göra det för Dig!
Varma kramar från Ewa i Dalarna

Angelica sa...

Känner dig inte men halkade in på din blogg bara så där. Sen dess är det första jag gör på morgonen och innan läggdags att kolla din blogg. Känner sorg för din smärta men beundrar din livsglädje. Önskar man kunde ta bort det onda så du fick komma hem till din familj.

Hoppas du snart får komma hem jag ska hålla mina tummar. Du verkar vara en stark tjej men glöm inte att vara liten ibland. All styrka och värme till dig Linda och din familj. Mvh Angelica

äppelblomman sa...

Skönt med snabba svar! Och tur att det inget var!
Tänker på dej finaste Linda!!
Stor kram K

Ingrid sa...

Hej Linda!

Oj, vad ditt armveck ser ut! Skönt i alla fall att det inte var någon propp. Så underbart söt lille Erik är! Han ser på något vis fundersam ut. Du är så vacker och skriver så fint och bra på din blogg trots att du är så sjuk. Hoppas innerligt att det vänder till det positiva för dig, så att du kommer hem och får vara länge. länge. länge hos din familj. Som så många andra så läser jag din blogg det första och sista jag gör på dagen. Önskar så att du ska må bättre!!

Kramar

Ingrid Benjaminsson

Kajsa Bergman Fällén sa...

Stackare som fått agera nåldyna sådär :(. Till tröst kan jag säga att de inte brukar ge kontrast i porten, i alla fall inte på mig. Det verkar inte gå av nån anledning. Och att man kan bli stucken ändå, trots port, sist jag var på mottagningen ville min port inte backa och då blev det inget blod till provtagning så det fick jag ta i armvecket (fast det funkade med cyton i porten i alla fall...).

Jättskönt att höra att det inte var en propp i lungorna!

Tusen kramar
Kajsa

Carro sa...

Kämpa på Linda! Se framför dig hur du kommer hem och firar jul med familjen. Positiva målbilder så mycket du bara orkar. Hjärnar påverkar kroppen så det är bara att kämpa på! :-) Ett gott besked från röntgen blir till ett till gott besked som blir ett till gott besked. En positiv uppåtspiral - kom igen! :-) Från en som bor utanför New York och läser din blogg på sena kvällen när jag egentligen borde sova för imorgon kör barnen igång precis som vanligt även fast mamma har varit uppe sent på kvällen. :-)

Karin sa...

Hej Linda!
Är själv sjuk och helt beroende av att ha min ven port (får all min näring därigenom) men den blir ofta tyvärr också infekterad. ( ligger just nu inne pga blodförgiftning för typ 15 gången) men iaf så i Jönköping så jobbar de en specialist på ven portar Fredrik hammarsköljd som jag tycker att du ska försöka komma i kontakt med. Känns som de vore ett bättre alternativ att sätta in en ny, dels för att slippa stick och för att underlätta för framtiden... Han är extremt duktig inom detta och en helt underbar förstående och engagerad kirurg läkare. ( han jobbar i team med Bo Knutsson tror jag oftast) Det finns många olika lösningar som kan testas för att försöka förhindra i infektioner i portarna. Så vore jag du hade jag krävt att få en ny insatt fast av dessa två läkare! Hoppas du mår bättre snart och får slippa sjukhuset...! Förstår ditt problem med maten, men satsa på sånt som de inte måste göra så mycket med tex frukt och bär ( plock-mat) och soppor... Ligger i Värnamo men maten här är super i jämförelse så jag klagar inte! Stor kram på dej!

Lotta A sa...

Aj, aj.... den där armen ser ut att göra ganska ont...:-(
Skönt att röntgen gick bra och att resultatet , inte påvisade någon propp.

Tänker på dej.
Stora kramar från Lotta

susanne sa...

Ja du får verkligen lida. Tänker på dig och din fina familj. Du är en kämpe och en fin förebild för oss. Ha en bra dag trots stick och röntgen och smärtor.
Kramar änglamamman Susanne

Jeanette sa...

Kämpa på Linda! Vad bra att det inte var nån propp. Tänk på att man blir sjukt trött av smärtstillande. Jag tar ibland tramadol och blir dödstrött trots att det är ett jättesvagt preparat.
Tänker på dig!
Jeanette