söndag, december 05, 2010

MIN GLITTRIGA LILLA GRODA

När man ligger i en sjukhussäng tidigt en söndagsmorgon och är allmänt uttråkad så kan det poppa upp såna där helt oväsentlig funderingar. Hade bra gärna legat och sovit en stund till, men sen är det inte mindre än tre stycken som varit inne här av olika anledningar och sen pratar de så högt i rummet intill (vet inte om gubben har glömt hörapparaten hemma kanske?), så det är inte riktigt läge att försöka somna om.

Jo, men hur som helst. Låg och funderade lite över det här med ens ålder. Gissar på att jag är yngst av alla patienter här på avdelningen. Men drar jag på mig den tjusiga blommiga pastellfärgade rocken som de lagt in här i mitt rum och stapplar runt med gåstolen som står intill min säng, ja då kan man säkert ta mig för att vara en person i min mormors ålder?!

Men så ibland händer det grejer som får att känna sig lite yngre också. T ex någon gång då jag var närmare 30 och hon i kassan på systemet frågade efter min legitimation. Vet att det måste vara hopplöst svårt att gissa åldern på alla som kommer in där hela dagarna, men när man passerat åldersgränsen med över tio år... ja, då kan man nog få ta det som en komplimang, eller hur?! 

Men idag hände en annan sak. Efter att han från labbet hade varit här och stuckit mig i fingret och fyllt rören så frågade han om jag ville ha ett plåster. Jag tackade nej till det, men så undrade han om jag kanske ville ha en leksak istället?! Så han ställde en söt liten groda på bordet intill min säng. Hihi, ska man ta det som en komplimang också?! ;-)

Min lilla "lycko-groda"?

20 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag är en okänd läsare av din blogg sedan en kort tid tillbaka. Följer din kamp och skickar ständigt "kämpa på kramar" i tanken! Du och din familj gör det bra! Kram!

Anonym sa...

Hej Linda, ta det som en komplimang. Han tyckte nog du var värd allt guld i världen men just nu var det bara en groda han hade. Gulligt! Jag tycker du är så oerhört tapper, önskar att allt som drabbar dig med sjukdom kunde trollas bort. Beundrar dig o din livsinställning på avstånd o håller tummarna hårt för att du snart ska vara hemma hos din familj igen. Hoppas du mår bättre idag. Hälsningar Katarina

äppelblomman sa...

Så söt han var, klart att du ska ha en fin glittrig groda!;-)

Visa leg på systemet fick jag oxå göra i fredags! Och jag har oxå passerat 30;-) Hon förgyllde min dag det kan jag lova dej;-)!!

Kram K

Anonym sa...

Gomorron Linda! Jag tycker det var gulligt att honom att ge dig den fina glitter-grodan! Ta det som en komplimang! Önskar dig en så bra dag det bara går och skickar kramar till dig o resten av familjen /Karin, mysbebbar

Anonym sa...

Ha, va härligt:) De är ju så söta de där grodorna. Självklart din lyckogroda. Kram Anna

Ida Fridalius sa...

Åhhh, vilken sköning! En sån labbfarbror vill man ju träffa!

VIlken fin groda ; )
Kram på dig!

Angelica sa...

Haha underbar labbdoktor :)
Jag själv har försökt att få en nalle av ambulanspersonalen men inte lyckats. Två gånger under min graviditet då jag väntade min dotter åkte jag ambulans,man har ju sett barn få en nalle och mitt argument var att det faktiskt var ett barn i magen men det hjälpte inte. kramar

Linda sa...

Äppelblomman: Hihi ja en sån grej kan förgylla hela ens dag!

För min del går denna dagen i "barnens tecken" för nu fick jag även frågan om jag vill välja mat från barnmenyn. ;-)

Lotta A sa...

Det var en söt liten groda!
Hoppas att din dag blir bra, och att du slipper att ha ont och värk. Och att du snart är så pigg så att du kan packa väskan och fara hem.....

Tänker på dej
Stor kram från mej

Inkan o Ligan sa...

*ler* Tyckte det var väldigt gulligt och omtänksamt av honom.
jag menar, du är för gammal (om man nu kan vara det) för leksaker men tanken bakom.
För övrigt har jag ett helt hyllplan i min bokhylla fylld med Ior, Tiger och Nalle Puh. :-)

Anonym sa...

God morgon!
Vilken söt groda. Det första jag gör på morgonen är att kolla din blogg och jodå du är redan uppe.
Tack för dina uppdateringar.
Skönt att det inte var någon propp.

Skickar stärkande krya på dej kramar så att du snart kan komma
hem.

Kram Bitte

Anonym sa...

Godmorgon! Definitivt en lyckogroda va?! Det är en bra inställning!
Hoppas dagen blir bra det har du verkligen förtjänat! Kämpa på tjejen!

stor styrkekram från en annan Linda

majbacken sa...

Lyckogroda är det. Det är jag säker på. Pussa på honom så kanske........din man helt plötsligt står i dörren med fyra småprinsar.

Anonym sa...

Hej Linda!
Jag började följa din blogg när jag läste om dig i samband med Mama-galan. Är faktiskt det första jag läser när jag drar igång datorn.
Det du skriver gör att jag både skrattar och gråter. Jag tycker du är en riktig kämpe och jag håller alla tummar jag har för att allt ska gå bra för dig.
Tyckte det var gulligt av labbkillen att ge dig grodan!
Hoppas du snart får komma hem till alla dina killar!
Kram Eva-Lena

Anonym sa...

Ganska skönt att läsa att du ligger i sängen och har tråkigt, då har du kanske inte så ont i alla fall!?
Och hoppas du orkar och får åka hem snart!
Hälsningar
Inga-Britt

Mia sa...

Vilken gullig gest. :)

*kram, kram*

Malin Lj - Mamma till Walter sa...

Vilket gulligt inlägg:) Självklart är det en komplimang, eller så tyckte han att du behövde gulligare och roligare saker att kolla på där i sjukhussängen än droppställningar och plåster.

Kramar

Alexandra sa...

Ha ha... ja det ska du nog. Skickar en massa styrkekramar. Förstår att det måste vara väldigt tufft för dig...

Anonym sa...

Pussa din lyckogroda så kommer din prins , din goa make. Styrkekramar från Karin

Tina sa...

Vilken underbart söt groda : -) ! Detta fick mig att le : -), mitt i allt det trista ! Klart att du skall ta det som en komplimang! Och det är klart att det är en lyckogroda!

Hoppas att du sover gott nu när jag skriver detta och att du vaknar upp i morgon med nya krafter!

Kram Tina i Markaryd (Mysbebbarna)!