fredag, december 10, 2010

LUCIAFIRANDE

Ikväll har vi varit iväg på äldste sonens Lucia-firande. Det var i församlingshemmet i Brandstorp. Jag älskar Lucia, för det är alltid så vackert och stämningsfullt... och detta var inget undantag. :-)Innan vi kom iväg dit så kändes det inte riktigt som jag skulle orka. Var så himla trött och ögonlocken kändes hur tunga som helst! Men när vi väl kom iväg så gick det bra. Tröttheten kom dock tillbaka sen när vi kom hem igen och jag somnade en liten stund på soffan. Slumrade väl kanske 10 minuter och sen vaknade jag.

Nu är klockan över 23, men tyvärr känns det inte som att jag är tillräckligt trött för att kunna sova för natten. Alltså trött är jag ju precis hela tiden, men har svårt att koppla av ordentligt. Tror att jag får ta en insomningstablett om jag ska lyckas. Dessutom verkar det som att Erik har fler tänder på gång. Han är ledsen till och från och det känns väldigt svullet i överkäken.

Nä, ska göra ett sovförsök nu, men först kommer några bilder från kvällen...

William sitter och räknar stjärnor på sin favorit-tröja.

Erik sitter och leker med sin fot.


Det var Röda Korset-auktion och de hade lotterier. Köpte ett gäng lotter, men vi åkte hem innan dragningarna så om vi vann vet jag inte. Både jag och barnen började bli trötta, så vi överlätt dem till en jag känner.

Min mamma och lille Erik.

Jag råkade också hamna på bild.

Adam var stjärngosse.

Lucia-tåget

Erik myser hos pappa.

Lucia och hennes tärnor... så söta så!

Idag har varit en sån dag då telefonen har ringt mer eller mindre konstant sedan kl 8 i morse. Om det inte hade varit för att jag väntade telefonsamtal från sjukhuset så hade jag nog stängt av den en stund. Men några gånger när det har ringt så har jag inte orkat gå och svara. Likaså har jag ganska många mail som ligger obesvarade och det har även kommit en hel del post som jag inte tackat för. Men jag läser allt och är så tacksam för att ni hör av er på ett eller annat sätt.
 Det är bara det att jag önskar att jag mådde bättre och hade lite mera ork till allt jag vill. Men, det är ju som det är...! Också ett STORT TACK för alla de bidrag, stora som små, som kommit in på såväl vårt privata konto som på till Cancerfonden. Oj, jag blir verkligen rörd av hur många som tänker på oss. Vet inte hur jag ska kunna tacka tillräckligt!

Adam berättade förresten på vägen hem att han hade gjort något med en pepparkaka som gjorde att han fick önska sig något. Då önskade han sig att jag ska bli frisk från min cancer och inte kommer att dö. Åh, vad jag hoppas att hans önskan slår in! Vi har pratat ganska mycket om min sjukdom de senaste dagarna. Det har varit mycket frågor och funderingar. Det är så hemskt att ett barn ska behöva oroa sig för såna här saker.


PS. På tal om något helt annat så var det en liten fågel från Marabou som kvittrade lite om morgondagens lucka i deras adventskalender. :-) De tyckte att mina läsare är värda ett litet förhandstips där det står följande: "Dubbelt upp i choklad, först till kvarn!". Luckan öppnar redan kl 07:00. Men det är först till kvarn som gäller och de går åt snabbt!

21 kommentarer:

Anonym sa...

Rara Du.Jag är så glad att du kom iväg på denna fina luciastund.Det måste varit värt mycket.Jag undrar vad som rör sig i din mammas huvud på bilden med dig ?? Underbara bilder allihop.Ni är så fina.Hoppas du kan sova gott inatt och att morgondagen blir lite bättre.Många varma kramar // Marie

Anonym sa...

Linda

Kul att du kom iväg på Luciafirandet, Adam mpåste vara himla glad för det.

Tag din insomningstablett och försök so´va, om inte annat så vila lite.

Kramar och hopp om en bättre dag imorgon.

Lizen

Lotta A sa...

Mysigt att ni kom i väg på
Lucia -Firandet.

Det är verkligen så stämningsfullt. Och det för mina tankar tillbaka till när man själv var liten, och var med i Lucia tåget.

Alla fina sånger och de vackra verserna, som man skulle lära sig utantill.....

Fina bilder på er alla <3


Du finns i våra tankar varje dag.
Kramar från Lotta & Andreas o Barnen.

Mamma Mima på Landet sa...

kram

Anonym sa...

Började läsa din blogg igår och kan inte tänka på annat. Detta berör mig som om du stod mej nära ty jag har själv en dotter som är lika gammal som du.Kommer att be för dej o din familj varje dag. Hoppas att du får sova inatt, det önskar vi alla som läser din blogg.Varmaste kramar från Anita

Anna R sa...

Linda!
Mysigt att ni kom iväg och fick se Luciatåget!!
Känn absolut inte att du måste svara
på alla mail etc!! Vi som är här förstår och det som är det viktigast är att du får vila, så du blir pigg och frisk!! Känns bara skönt att du läser dem i alla fall, så att du får våra heja rop och att du vet att vi finns här för dig!!!!
Hoppas du får sova gott en stund i natt! Go´natt kram Anna R

Anonym sa...

Va fina barnen var jag kände minsann igen en av de andra stjärngossarna på bilden också! ;)
Kramiz Mella

Anonym sa...

Jag hittade din blogg via vimmelmamman. Jag är inte sjuk själv, min man är. Vi har tre små barn och jag är så fruktansvärt rädd. Nog om mig. Jag har läst tillbaka i din blogg i flera dagar nu och jag ville bara skriva och säga att jag är så tacksam över att du skriver. Det betyder så mycket för mig, för oss. Ingen är ensam. Mitt hjärta bankar för dig, Linda. Och så en sak helt bortom ämnet, du är så sjukt vacker. Jag skulle se ut som en skrumpen skrutt i dina kläder men du LYSER. Hårda kramar /Maria

Anna sa...

kämpa på, cancer är sjukt och tar det mesta man hållet kärt. Med rätt vilja kan man vinna, min fars faster höll emot cancern i 11 år, sen tog den henne i Januari.
Håll huvudet högt och kämpa!
Kram Anna

Anonym sa...

Roligt att höra att du kom iväg på Luciafirandet. Kul för Adam. Lilla gubben,lider med honom och dig.Prata med honom så mycket du bara kan, för han kommer att komm a ihåg allt du har att säga.
Min mans mamma gick bort när han var 6 år + 2 äldre syskon,( 50 år sedan)men han minns sin mamma så mycket.Han fyllde 6 år på begravningsdagen, då hade han kalas, men han minns det som ngt positvt. Gör så mycket du bara kan med barnen nu...Många många varma kramar/Birgitta

Erika Wilhelmsson sa...

Jag har läst din blogg ett tag nu och fått sån himla inspiration från dig. Den energi du speglar i bloggen överstrålar det mesta! Jag har själv startat en insamling till cancerfonden på min blogg nu. Jag kan ju absolut inte beröra folk på samma sätt som du, men jag tänkte att även det minsta jag lyckas samla in kanske gör nytta i långa loppet. Jag ville bara säga Tack för en otroligt fin blogg och fortsätt sprida glädje!

Anonym sa...

Så roligt att Ni kom iväg på luciafirandet.Så fina bilder.Den på dej och Elisabeth var så fin ,du ser så lysande ut min kära Linda.Du behöver inta svara på alla samtal och mail och sms, du måste ju också få vila mellan varven och du måste säga ifrån när du vill vara i fred och vila., Inger

Johanna sa...

Tänkte precis samma sak med bilden på dig och din mamma, vad tänker hon?

Det kändes nog skönt för Adam att du orkade följa med på Luciafirandet. Det är ju ett minne han kommer bära med sig lite extra...

Hoppas du fått sova inatt och att smärtorna inte bråkat allt för mycket!!!

STOR KRAM TILL ER ALLA

Johanna sa...

Tänkte precis samma sak med bilden på dig och din mamma, vad tänker hon?

Det kändes nog skönt för Adam att du orkade följa med på Luciafirandet. Det är ju ett minne han kommer bära med sig lite extra...

Hoppas du fått sova inatt och att smärtorna inte bråkat allt för mycket!!!

STOR KRAM TILL ER ALLA

Fotgraferande fembarnsmamma sa...

Hej!

Åh vad roligt att ni kom iväg. Adam är en klok kille! bra att ni pratar om din sjuldom så han känner att det inte är "smussel" kring den.

Jag var ju en av alla det där som ringde :) Men jag är glad att du svarade! Skönt att få höra llite hur du har det.

Hopas min dökylning ger sig snart. Då kommer jag och barnen ut och tar med små pojkarna ut i snön en sväng.

KRAM Maria
http://www.mariasdagbok.blogspot.com/

Anna Smid sa...

Kul att du kom iväg på Lucifirandet! Nu vet jag ju dessutom vem som är Lucia på måndag!

Lilla Adams önskning hoppas vi alla slår in! Jag ska också knacka sönder lite pepparkakor och önska samma sak flera gånger om! Tänker på dig och din familj varje dag!

Kram

Suss sa...

Så härligt att ni kom iväg och så bra för Adam. Adam...kloka Adam. Jag hoppas också hans önskning slår in!

Anonym sa...

Hej Linda,

Härligt att du kom iväg på luciatåget. Tror också att Adam var jätteglad för det, men å andra sidan ska du inte heller göra saker du inte orkar! Hoppas du kan vila lite idag ändå trots barnens lek. Jag har bara en, och han är rätt lugn, men vet hur det kan vara ... brandbilen som tjuter och blinkar är den bästa leksaken!

Tack för tipset om Marabous julkalender :-)

KRAM bloggläsaren Eva J

Anonym sa...

Hej Linda,

Härligt att du kom iväg på luciatåget. Tror också att Adam var jätteglad för det, men å andra sidan ska du inte heller göra saker du inte orkar! Hoppas du kan vila lite idag ändå trots barnens lek. Jag har bara en, och han är rätt lugn, men vet hur det kan vara ... brandbilen som tjuter och blinkar är den bästa leksaken!

Tack för tipset om Marabous julkalender :-)

KRAM bloggläsaren Eva J

Maria33 sa...

Vad underbart att du kom iväg och fick se på det fantastiska luciatåget. Dina barn är så otroligt vackra och du Linda. Vilken gudinna! Trots all skit som finns inom dig (cancern) så strålar du som en stjärna.

Linda, jag vill så gärna hjälpa dig. Frustrerande !

Stor kram till dig fina, fina du <3

Mia sa...

Så fina bilder och vad roligt att få "följa med" på ert lucia-firande. Speciellt för mig som inte har något Lucia-firande här där jag bor.

Tack för att du delade med dig. :)