måndag, december 13, 2010

LUCIA-MORGON

Idag är det måndagen den 13 december. Ligger fortfarande kvar i sängen och har kikat lite på Lucia-morgon. Sonen har flera Lucia-firanden i skolan idag. Håller tummarna för att det går bra för dem, men det gör det säkert. De var ju så fina i fredags när vi var och tittade på dem.


Igår var vi iväg på julbord med makens jobb. Innan vi kom iväg tvivlade jag lite på att jag skulle orka, men jag kämpade (mycket för makens skull för jag vet hur mycket han älskar julmat och gärna ville komma iväg på detta med sitt jobb). Jag är glad att vi kom iväg, för det är också roligt att komma utanför hemmets väggar en stund. Julmaten i sig kan göra en väldigt trött, men här visade tröttheten tyvärr ingen hejd. Höll på att somna redan där vid bordet!


Skumtomtar


Det är inte varje år vädret i december är så vintrigt som det är i år.

När vi sedan kom hem tog jag ett bad (för att försöka lindra de värsta smärtorna jag har i ryggen och ena axeln), men jag somnade ganska snart och vaknade när vattnet började bli kallt. Förflyttade mig till soffan där jag sov vidare. Någon gång under kvällen sa maken att han går och lägger sig och jag tänkte att jag skulle göra detsamma, men vaknade strax efter 2-tiden i natt. Låg fortfarande kvar i soffan och det gjorde jätteont i nacken. Men resterande timmar av natten sov jag vidare i sängen. Snacka om att vara trött!!

Såg att jag fick tips om att undvika folkmassor som t ex julbord. Under min förra cellgiftsbehandling undvek jag alla platser där det kunde finnas mycket folk och var jättenoga med detta. Det var både för min egen skull, men också för vår prematura lille Eriks skull. Det gör jag i viss mån nu också. Men eftersom det ändå går åt ett håll med min sjukdom (dvs jag kommer inte att bli frisk), så händer det att jag struntar i smittan ibland och gör det jag tycker är roligt. Måste få känna att jag lever medan jag fortfarande finns i livet. Men visst, i viss mån försöker jag självklart vara försiktig nu också. Jag undviker t ex affärer och gå in på dagis där jag vet att smittorisken är stor.

Har tyvärr också sett att kommentarsfälten i min blogg blivit lite av ett diskussionsforum. Det är en risk jag tar eftersom jag låter alla som vill lämna en kommentar få göra det och att jag skriver så pass öppet om vår vardag som jag gör. Men vill man spy ur sin galla och föra långa diskussioner så vill jag bara tipsa om att det finns särskilda forum på nätet som är mer avsedda för sådant. Så kallade "troll" hör ofta forum till och de har hamnat även här i form av anonyma kommentarer där personen i fråga gör sitt allra bästa för att skapa diskussioner och vill få folk upprörda. Även om man lämnar sina kommentarer som anonym så är man aldrig särskilt anonym på nätet. Ens dator lämnar spår efter sig och eftersom flera av dem kommer från samma adress så är det inte så svårt att lista ut att det troligtvis är samma person som skrivit.

Det finns även en och annan som tvivlar på att jag är sjuk eftersom jag inte ser särskilt sjuk ut. Själv kan jag lätt se vad som hänt med min kropp under året som gått. Har bland ärr efter operationer och har sedan i somras gått ner över 20 kg i vikt. Mitt långa hår är numera kort och mörkare. Men vet man inte om hur jag såg ut innan eller inte vet om att jag är sjuk, nej då tror jag inte heller att man reagerar över att jag bär på en dödlig sjukdom.

Får också ofta höra att jag ser så pigg ut. Känns i och för sig skönt att höra att jag inte ser lika trött ut som jag ofta känner mig. Men åh vad jag önskar att jag kände mig piggare också! Jag är så himla trött på att vara trött hela mest hela tiden. Har varit det så länge nu att jag knappt minns hur det känns att inte vara det.

Det är liksom en trötthet som inte går att sova bort och jag orkar inte mycket alls. Känns sådär ibland när man har besök och jag kan slumra till medan folk sitter intill en och berättar något. Har dock börjat med kortison för att se om det kan göra mig lite piggare och även minska smärtorna och illamåendet. Tyvärr känner jag av en del biverkningar från det som är ganska jobbiga. Bland annat svider mina ögon och kinder idag och de är alldeles skållheta och blossande röda.När det gäller smärtorna så har det blivit mycket bättre sedan jag var inlagd och fick dosen smärtlindring justerad. Men helt smärtfri är jag inte och jag kan tyvärr inte ta precis vad som helst heller eftersom jag inte tål alla former av smärtlindring. Har även svårt att få magen att fungera, så det är helt tiden att försöka få balans i den där vågen med effekt och biverkningar.

Sen går det så upp och ner med hur jag mår. Vissa stunder kan jag faktiskt må ganska bra och det känns avlägset att den här sjukdomen ska ta mitt liv. Försöker så gott jag kan att leva ett så "normalt" liv jag kan och vill ta tillvara på de bra stunderna. Men så i nästa stund mår jag sämre igen på ett eller annat sätt. :-(

Vill än en gång tacka familj, vänner och förstås också er bloggläsare för allt ert stöd på ett eller annat sätt. Är så glad att ni finns!


Bland annat stort tack till en av mina bloggläsare för den här söta jul-brickan.

 
Omtanke... något som värmer och är värt så mycket!

82 kommentarer:

Kajsa Bergman Fällén sa...

Jag förstår dig och tycker att du gör helt rätt som ger dig ut i verkligheten trots att det kan innebära smitta. Man ska ju leva också, det vet jag lika väl som du hur viktigt det är att få göra. Inte bara leva i sjukdomen.

Många kramar
Kajsa

marlene sa...

Jag tycker du är underbar och DU ger mig hopp och kraft att kämpa. Jag lider nämligen av en kronisk sjukdom som heter ulcerös kolit. men det är absolut inget i jämförelse med vad du/ni får stå ut med... KRAM

Elisabet Roslund sa...

Många Varma Tankar till dig Linda som är en så fin mamma och fru.
Kram från mig/Elisabet

malinj80 sa...

Styrkekramar!!!

Anonym sa...

Linda!! Bry dig inte om "trollen"!! De förpestar bara din verklighet än mer om du tar åt dig av vad de säger.
Jag tycker du gör rätt som ger dig ut. Bara du kan göra den avvägningen.

Massor med styrka till dig Linda! Du har mina tankar;) Kram från Anna

Anonym sa...

Linda jag tycker du är en fantastisk tjej som kämpar varje dag mot den här djävulusiska sjukdomen. Jag är själv drabbad och ska göra en rtg på fredag för att se så att mina hjärnmetastaser inte har kommit tillbaka. Tänker ofta på dig och din familj. Kram från Anna

Anonym sa...

Bra Linda att du knäpper dessa på näsan, dom som ideligen vill ha denna blogg som ett diskussionsforum.Det är så oerhört trist att läsa dessa inlägg.Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att du får en okey dag.Många varma kramar Marie

Elsa sa...

Försök att inte bry dig om "trollen". Du är helt fantastisk som orkar delge oss din vardag och jag, och många med mig, förstår din trötthet, frustration. Jag skickar massor med styrkekramar till dig, en underbar maká, mor och dotter.

Karlskronamamman sa...

Självklart ska du göra sånt som du tycker är roligt när du orkar med, det gäller som sagt var att ta tillvara på tiden.
Jag förstår inte alls hur du orkar med något alls...du är helt fantastisk! Hoppas att "trollen" kan bege sig någon annanstans och låta dig vara i fred!
Kram

Anonym sa...

Din vilja är ju så imponerande stark! Att du orkade släpa dig iväg! Du inspirerar mig! Själv är jag orolig över barnens luciafirande på dagis ikväll. Jag är orolig att magsjukan ska hoppa på min familj.

Hoppas du får en lugn dag!

Och såna där knäppa inlägg av "troll" har jag lärt mig att bara hoppa över. De är inte värda att läsa.

/Anette

Jane L sa...

Jadu, dessa troll... *skakar på huvudet* Bra att du säger ifrån för det hör verkligen inte hit!
Det där du skriver om att en del kommenterar att du ser så pigg ut, känner igen det... Jag har kronisk värk o har ofta ofta fått den kommentaren, visst det är ju bra att jag inte ser ut som jag känner mej alltid men man får en känsla av att man inte är "trodd" eller hur man ska säga? Jag vet, jag kan inte jämföra mej med din situation alls. Men just den känslan när någon/några kommenterar att man ser "för" pigg ut o inte ser "sjuk" ut, det är jobbigt :( Allt man önskar är ju att få må lika bra som dom tror... Massa kramar till dej o hoppas dagen blir bra!!

Cayenne sa...

Missunnsamma människor finns det alltid. Synd att de alltid utmärker sig, för jag tror absolut att det finns fler som önskar dig det allra bästa.

Hoppas att du får en bra Luciadag! Kramar

Lotta A sa...

Så himla roligt att ni kom i väg på Jul-bordet i går!
Alltid roligt med lite miljö ombyte.
Men så jobbigt med din extrema trötthet och dina smärtor som gör sig påminda då och då.......


Tänker på dej.
Kram karm från Lotta

Maria i Värmland sa...

Önskar dig en bra dag med många lussebullar och pepparkakor...

Kram från Maria

Kicki sa...

Har läst din blogg ett tag nu och jag lider med er allihop. Strunta ialla dumma människor som finns. Gör som du vill och försök leva så mycket det går nu. Pussa och krama varandra hela tiden i familjen. Du är helt uderbar som orkar dela med dej av din känslor. Kommer aldrig glömma dej. Kramar Kicki

Anonym sa...

Linda,
Bry dig inte om missunsamma människor. Lättare sagt än gjort dock. Folk som har det behovet har stpra problem med sig själva och säkert inte så lyckliga.
Egentligen finns det inga ord för vad du går igenom. Allt känns för smått men du kommer att sitta i mitt minne för alltid.
Önskar dig allt gott!
Marie

Anonym sa...

Godmorgon fina Linda,när jag läser din blogg vill jag bara gråta hur kan människor lämna sådana kommentarer,jag vill inte tro det är sant du är en stark person som strålar trots din sjukdom jag önskar dig allt gott i världen,tänker också på dina föräldrar det kan inte vara lätt för heller.Stå på dig vi är många som tycker du är fantastisk

Anonym sa...

Kämpa på, försök att leva så mycket det bara går. Du gör som du vill strunta i alla negativa människor.Du är underbar som vill dela med dej av dina tankar och erat liv. Krama och pussa på familjen så mycket det går. Dom verkar helt underbara dom oxå. Tror det kommer gå bra för dom när du ej finns där. Ni verkar ha ett helt fantastiskt nätverk av släkt och vänner. Många kramar Kicki

Erika sa...

Hej Linda.
Läser din blogg varje dag, och det gör mig så arg och ledsen att det finns folk som är så grymma. Bry dig inte om de, njut livet och din underbara familj varje sekund!!! Inget går i repris!! En stor kram till dig!!! Erika

Julswappen sa...

<3 Glad att du kom iväg på julbordet <3

Kram Maria
http://www.mariasdagbok.blogspot.com/

äppelblomman sa...

De gör mej ont i hjärtat att läsa om de jäkla trollen:-(
Du är verkligen en stor kämpe Linda! Ignorera dessa fula dumma kommentarerna inget att bry sig om!!

Kramar K

Anonym sa...

Har länge läst din blogg och berörts- jobbar i sjukvård o träffar personer i din sits. Blir illa berörd av att du ska behöva försvara dig inför oss. Lev ditt liv och jag tvivlar då inte på din sjukdom eller hur du mår!
Många kramar Åsa

Anonym sa...

Lindalill ...

Kul att du kom iväg igår kväll, jag förstår att du vill leva så normalt det bara går. Jag säger som Mads Mikkelsen i reklamen:
"Livet är inte dagarna som passerar utan dagarna man minns".
Tänkvärda ord.

Kramar

Lizen

Therése sa...

Hej Linda! Du ska inte behöva förklara för oss läsare hur sjuk du verkligen är - det är vansinnigt att någon överhuvudtaget kan få för sig att tvivla på det faktum. Fortsätt skriva precis vad du vill i din blogg och fortsätt kämpa tillsammans med alla oss som vill dig väl.
De varmaste kramar och en önskan om en fin luciadag!

Anonym sa...

Glad för att ni kom iväg på julbordet. Idag får du ta dig en vilodag med mycket Luciasång på TV. Styrkekramar till en vacker tjej. KRAM/Karin

Emma sa...

Jag tvivlar inte på att du är sjuk !! Min farbror dog i cancer för snart 3 år sedan han vara bara lite över 40 år lämnade 2 små barn och sin fru tack vare denna dumma sjukdom !! Han var också "pigg" en längre tid sen gick det bara utför, han blev liggande mycket smärtor m.m så jag känner igen proceduren du går igenom det är så hemskt !!!
Önskar min a-kassa kom igång då ska jag skänka pengar till forskningen direkt på din sida ..

Trevlig lucia

// Emma

Anonym sa...

Kämpa på!!!Har själv en svår hjärtsjukdom vilket innebär ett nytt hjärta såsmåningom.Orkar inte så mycket men det finna ljusa stunder.Tex. barnbarnets kram och små fina ord.Ha en jättefin jul....

Anonym sa...

Vad sorgligt att läsa att kommentarerna har blivit en diskussion och att du blir ifrågasatt på många sätt (och nej jag vill verkligen inte skapa en ny diskussion genom detta, bara skriva till Linda).

Skönt att höra att du kämpar för att ta dig ut, för det psykiska välmåendet är också oerhört viktigt...

Apropå att inte se sjuk ut, så är det samma sak för min cancersjuka mamma. Om du skulle möta henne (en fräsch, hurtig 72-åring) så skulle du inte ana att hon bär på en obotlig, ej operabel cancer!

Jag tänker att det mitt i allt elände, ändå måste vara skönt att inte se riktigt så sliten ut som man känner sig inombords...

Sköt om dig nu och fortsätt njut så länge du bara kan av din fina familj och nära och kära.

Ingrid H sa...

Kära Linda - det var fint skrivit. Jag är lessen för din skuld att du överhuvudtagit måste förklara " the obvious" på din blog. Verklig ledsen är jag för det. Du är modig och stark som orkar fortsätta skrivandet. Bra att du inte lar ett fåtall läsare förstöra för dig.
Jag känner så med dig. Jag- som bara har varit med om én omgång med cellgifter och strålning- inte har någon känd spridning- Jaaag- är trött och orkeslös. Självklart att DU är trött - du fortsätter så gott du kan att LEVA i vardagen med din familj. Jag är glad för att smärtorna åtminståne har blivit något bättre.
EN varm luciakram från Ingrid

Anna L sa...

God morgon!
Jag hoppas att pysslet kring att få iväg barnen till skolan har följts av en skön sovmorgon!
Genom att du delar med dig så öppet, gör du så att vi kan fortsätta i en bättre värld. En värld där jag, och många andra, har en större förståelse för vad det innebär att vara sjuk i cancer. Vi har tack vare dig bättre förutsättningar att möta våra medmänniskor och hjälpa dem när de har det svårt.
Jag är tacksam över att du finns och glad för varje blogginlägg du gör - då är du fortfarande här.
Kram
Anna

Cecilia i Göteborg sa...

Linda!

Du får inte bry dig om de där kommentarerna. De är få och skrivna av människor som har behov av att sparka på de som redan ligger. Energitjuvar är vad det är!

Det finns ingen vettig läsare av din blogg som tvivlar på att du är sjuk och mår dåligt. Du behöver inte bemöta dessa dumma påståenden (även om jag förstår att du vill försvara dig)
Skönt att ni kunde komma iväg på julbodrdet trots allt.

Många kramar från Cecilia i Göteborg.

Anonym sa...

Att du är sjuk tvivlar jag verkligen inte på, men det är inte tillåtet att lägga ut sitt eget kontonummer på sin blogg och "be om hjälp". Så är det bara, hur sjuk eller döende man än är.

Anonym sa...

jättebra ni kom iväg till julbordet. hoppas din lucia dag blir ljus och fin. kämpa på

marta sa...

Men snaälla du, inte ska du behöva förklara för nån att du är svårt sjuk trots att " du ser så pigg ut". Oförstående människor finns tyvärr på denna jorden, men strunta i dom. Du är beundransvärd som orkar hålla modet uppe oftast och till och med skriva och berätta till oss alla som läser din blogg. Du har all rätt i världen att deppa ihop ibland och att vara så trött som du är.
Du är en fantastisk människa.
stor kram

Lina sa...

Det är riktigt tråkigt att läsa om kommentarerna du verkar ha fått. Samtidigt så känns det som du tar det ganska bra ändå. Själv hade jag blivit jätte ledsen och förmodligen stängt ner möjligheten att kommentera.

Det är stort av dig att inte gå i taket pga detta. Och det visar också vilken bra människa du är.

Jag hoppas att Lars och Adam kommer iväg på bio så småningom.
Kram Lina

Leja sa...

Hoppas att du får en mysig Lucia med din familj.
Läste om att ni fått matlådor och att det förenklade era liv.
Hoppas att det är flera i erat närområde som kan hjälpa er med det. Skulle göra det om jag bodde närmare.
Kram och Hoppfullhet till er.

carin sa...

Följer din blogg, och du gör rätt i att lyssna på din inre röst och göra saker som känns rätt för dej. Ingen annan vet hur din situation är. Jag ska påbörja min strålbehandling idag och det känns lite oroligt men ännu ett steg på min cancerresa. Många kramar till dej och din familj från Carin i ett vintrigt Österlen/Skåne.

Jeanette sa...

Hej! Vill bara säga att det är starkt av dig att överhuvudtaget orka skriva så mycket som du gör. Finns alltid "fula" människor som inte känner nån empati... Man kan kanske trösta sej med att dom inte mår så bra? Kämpa på Linda, det är så bra skrivet av dig och jag beundrar digm ska du veta.
Kramar!

Anonym sa...

Finaste bästa Linda,
Det gör mig ont att du skall behöva förklara dig om din hälsostatus. Och att bli ifrågasatt? AAAh, grr jag blir så arg. Vad är de ute efter? Men du, låt dem inte ta din energi, den behöver du till dig själv och din fina familj.

Har som jag tidigare skrivit förlorat min underbara pappa i spridd cancer, han blev 60 år och gick bort för 1,5 år sedan, känner igen mycket av det du beskriver om dig, tänker att "-sådär var det ju med pappa med".

Cancer är en grym sjukdom och ingen går säker, fina pappor, underbara mammor, älskade barn och syskon, ja cancer visar ingen hänsyn:(( Fan fan att så många fina och underbara människor som du skall drabbas.

Jag håller alla tummar att du får må någorlunda ok, och att ni får en härlig och fin jul tillsammas, även om jag förstår att det är oerhört tufft och med mycket blandade känslor.

Varmaste kramar Hanna

Anonym sa...

Vad ledsamt att visa människor måste sprida negativ energi omkring sig!
Jag hoppas att alla vi som tycker om dig och din blogg överskuggar dessa sorgliga människor!

Härligt att du kom iväg på julmiddagen!! :o)

All styrka till dig!

Varma kramar!
Maria

Carina sa...

Jag skulle ha gjort samma lika som dig!

Lev för dagen, morgondagen är en annan och då vet INGEN av oss vad som komma skall.

Ha en bra dag, troll finns det gott om men ingen man behöver ödsla energi på -egentligen. det finns bra forum som stödet, cancerforum bla bla bla..bara att leta i djungeln. Hoppas att de hittar rätt!!

Margareta sa...

Tänker ofta på dig fast jag inte känner dig. Försök leva i nuet och ta tillvara de glädjeämnen som finns i vardagen. Ingen annan än du vet hur det känns i din kropp, hur ont det gör.
Dumma kommentarer ska du radera om du inte vill ha dem med på din blogg. Det finns alltid människor som inte kan och vill förstå hur det är att leva med en dödlig sjukdom.
Jag lever själv med ALS och blir snabbt sämre så jag vet hur det är att försöka se framåt trots att man vet att det går nedåt.
Men vi kämpar vidare ett litet steg i taget.
Sänder dig styrkekramar i massor!

Jeanette sa...

Så roligt att du kom iväg på julbordet! Man måste få göra skojiga saker med. Och att du fick sova mer i natt. Hoppas hoppas att dina värden stiger under veckan.

Sedan några veckor läser även min man, mamma och syster din blogg. Vi är alla så gripna av din historia och den du är.

Kram på er!
/Jeanette

Anonym sa...

Men du anonym.Är du för feg att skriva ditt namn eller ??? vad lider du av ?.Sluta upp med ditt jävla tjat om kontonummer hit å dit.Skaffa dig ett liv.Gud vad upprörd jag blir.Hur orkar du ?? Kram till världens bästa fina Linda.// 100 kramar Marie

Chilli Labradoodle sa...

Jag hörde Mark Leevengood diskutera om elaka människor en gång. Han sa- nog hade de flesta en elak människa i klassen, det gör att en av 20-30 är elak.
Det ger också att de flesta är goa.
jag försöker att se på livet så.
Och bara samla goingar runt mig. Vi får ignorera de andra så gott det går.

En fråga Linda. Vilken kamera har du?, Du tar så otroligt fina bilder. Fast det beror säkert på att Du är duktig på det, men undrar ändå.
Kram från en av dina blogg läsare
Lena-maria

Carina Damgren sa...

Tänker på dig Linda! Kram!

Anonym sa...

Om DU anonym nu blir så irriterad av att läsa det Linda skrivar......SLUTA LÄS DÅ !!! Linda,det verkar som att du försöker göra vardagen så normal som möjligt för din familj och det är kanske de som stör vissa. Att du inte bara ligger ner och är sjuk. Fortsätt kämpa! =) Många styrke kramar till dig och din familj. Kramar Eva#

Anonym sa...

All kärlek till dig o din familj

Anonym sa...

En varm o mysig Lucia dag til dig/er må dom härliga ljusen tindra o glimma o sprida ljus i er vardag!Kram Sette

Anonym sa...

Att öht kunna förmå sig att spekulera och ha åsikter om dig och hur du mår eller om du öht är sjuk övergår fullständigt mitt förstånd!
Jag läser din blogg, Linda, och även din mans och jag känner så med er och jag tycker du skriver så naket och ärligt och fint - och Lars också - och för er hoppas jag att ni ändå får en varm, fin och mysig jul :)

Har inte skrivit nån kommentar förut men när jag läste det här om dina kommentarer du får kunde jag inte låta bli att kliva in och skriva ner några rader.

Kram på dig!

Erika

Anonym sa...

VARFÖR RETA SIG BARA PÅ ANONYMA KOMMENTARER DÅ ÄVEN DE SOM SKRIVER "POSITIVT" ÄVEN DE SKRIVER ANONYMT???!!! KLARAR MAN INTE AV FRÅGOR SOM "DU SER INTE SÅ SJUK UT PÅ UTSIDAN" ELLER "DET ÄR FEL ATT TIGGA PENGAR OCH LÄGGA UT SITT KONTONUMMER" OSV OSV SÅ SKA MAN INTE HA EN BLOGG! DU FÅR RÄKNA MED REAKTIONER DÅ DU NÄSTAN BJUDER PÅ DEM! JA DET ÄR SYND OM DIG OSV OSV MEN DU BLOGGAR! ÄVEN OM MAN BLOGGAR DÅ MAN ÄR DÖENDE SÅ FÅR MAN RÄKNA MED REAKTIONER OCH INTE ALLTID POSITIVA. SÅ ÄR DET BARA.

cecilia sa...

Vadå inte tillåtet o lämna sitt kontonr...hur störd får man bli??!! Det var det bästa linda kunde göra, hoppas det skänker familjen en liten lättnad mitt i helvetet de går igenom, blir så ledsen av människor som inte själva inser hur vidriga de är!! Men du anomnyma där ute, ger du dig på folk som står med insamlingsbössor på stan oxå, vad är skillnaden?? lägg ner, inte konstigt att vår värld ser ut som den gör när det finns så vidriga människor som denne, som bara förpestar livet för andra!! Största styrkekramen till dig o hela din familj linda, önskar av hela mitt hjärta jag kunde göra något....väntar mitt femte barn o kan inte för mitt liv föreställa mig något värre i livet än just det ni går igenom, är så ledsen!

Anonym sa...

Linda, du är så vacker även på de senaste bilderna, men det syns i ögonen att du är trött och sorgsen. Bra att du tar vara på det goda som livet ändå ger, det må vara luciatåg, julbord eller något annat.

Kram

Stina

"Lotta" sa...

Åh, jag beundrar dig verkligen.
Att du bara orkar!
Vilken kämpe du är.
Ska fortsätta be för dig.
Du är fantastisk.

Lotta Vimmelmamman sa...

Linda

Försök att inte bry dig om de sjuka och kränkande kommentarerna. det är förmodligen människor som aldrig mött något svårt i sitt liv eller inte haft förmågan att lära sig utveckla empati och medkänsla och det är mycket svårt att förstå hur man kan spy galla över någon i din situation. Ofta gömmer de sig bakom sin anonymitet. Jag har lärt mig att tiga ihjäl dem, då får de inget bränsle liksom. Men visst är det obehagligt hur man kan kränka någon så offentlig.

Du gör något viktigt även om du kanske inte tror det själv utan bara bloggar för din egen skull. Du lär andra människor att uppskatta sitt liv. Sedan att inte alla fattar det, det är mycket synd.

Kram på dig du starka tjej.

Johanna sa...

Usch vad upprörd jag blir. Vad är det för människa som förpestar din blogg på detta sätt. Onda människa, försvinn härifrån! Att du inte skämms!

Kämpa på Linda och försök att inte bry dig om dumma kommentarer. Många kramar till dig och din familj! /Johanna

Anonym sa...

Bry dig in om trollen. Läs inte när du ser inledningen till en skitkommentar. inga andra än de själva bryr sig eller tror på deras småelaka och ibland jävligt elaka insinuationer. Bara hoppa texten.

jessika sa...

Finaste Linda!!
Jag tycker att du är obeskrivligt modig och stark som tar dig tid och ork att skriva om ditt liv och bjuder in oss okända att få en glimt av hur det ser ut!!
Jag känner din kärlek till de dina och livet igenom datorn och jag hoppas att du känner dina läsares kärlek till dig på ditt håll!

hoppas resten av denna dagen blir vacker!!

kramar i massor

pralinen sa...

Kramar från Skåne

Anonym sa...

Skrivet av Tuvan-Pia
Hej fina hjälten.....

Vill önska dig en fin Lucia-dag.

Tänker på, när min idag stora dotter (över 30) var liten o vi var på dagis o firade Lucia.... hon berättade när vi åkte hem, ha ha.... att flera av "buspojkarna" hade haft "deg-krig" innan de gjorde lussekatter med denna smutsiga deg, blurk..... ha ha, men bullarna var goda...

Du behöver inte be om ursäkt över din blogg, ditt leverne eller allt omkring dig....
Vi lever i fritt land, där alla fritt får skänka vad de vill, till vem de vill, tack o lov.

Du är en vacker mamma/maka som drabbats av allas värsta mardröm! Trots detta är du så fantastisk, kämpar på, precis som din man Lars. Önskar dig värme, lycka, kärlek o många smärtfria dagar med din familj......

Förmodligen mår "trollet/trollen" dåligt o har färgats bittert av detta.

Många-varma-mjuka-smärtlindrande kramar önskar Tuvan-Pia

PS:
Härmed uppmanar jag "trollet/trollen" att maila adress eller kontonummer o berätta deras mödosamma leverne till mig personligen, så ska jag med glädje skänka en slant, så deras jul också kan bli vacker o göra dem mera ödmjuka o positiva till livet.........
piafia56@hotmail.com

Anonym sa...

Att det finns elaka och avundsjuka människor, det får vi nog stå ut med tyvärr. De som lägger dessa helt störda kommentarer har inte haft någon nära anhörig eller vän som varit sjukare än lite snuva! Eller så har de inte några nära alls... Hoppas så att du låter dessa kommentarer passera förbi som en fis i vinden. Även om det kan vara svårt det förstår jag. Låt inte de ta ifrån dig din styrka som du har, för du är fantastisk och helt underbart stark. Ta hand om dig och dina pojkar! /kram Lotta

Teresia sa...

Vill bara säga att jag tycker du är en underbar stark mamma och kvinna!

Ninna sa...

Lucia skänker ljus och värme.
Du är en vacker Lucia, med mycket mod och kärlek.
Önskar er familj en fin ljus och varm Lussekväll.

Styrkekram
Cecilia

Kristina sa...

lessamt att det alltid finns neg mnskr, jag har oxå råkat ut för det men jag avgör själv vilka kommentarer som publiceras.
Känner igen mig att en utseende kommenteras med att du ser så pigg ut, hur kan du må så dåligt. Är nästan som man känner att de tror man överdriver när man beskriver måendet. Samtidigt ätr det ju skönt att inte se för lidande ut, men ibl är det jobbigt. Jag tycker du gör rätt i som far ut ibland, jag gör så med för jag orkar inte ett år till inom husets väggar. Och jag tror det är viktigt för din familj oxå att få dela så många upplevelser som möjligt med dig s länge du orkar, dvs att samla minnen. Det är även viktigt för dig att få dela lite av deras liv, men som sagt det är i mån av din ork. Jag tycker du är fantastisk i allt du gör o tar tag i, är full av beundran o undrar var du tar all kraft ifrån. Kramar Kristina i Umeå

Anonym sa...

Pengar gör en varken frisk eller lycklig.

Anonym sa...

Hej Linda.
Har börjat läsa din blogg. Tänker på dig och din familj, du är stark fortsätt med det. Låt monstrerna inte ta över! Ödsla inte ens tid till människorna som skriver taskiga kommentarer, dom vet ingenting ändå. dom vill bara ha uppmärksamhet.

Kram till dig LINDA

Nikki sa...

Hej!

Jag vill bara berätta att jag blir så otroligt imponerad av din vilja. Jag har själv kronisk värk och blir helt matt av att se hur mycket du orkar och klarar av trots att du är så pass sjuk som du är. Du sprider så mycket kraft till oss andra ska du veta! Sen de där idioterna som inte har mer vett innanför pannbenet än att de sitter och skriver en massa dumma inlägg bland dina kommentarer de ska du inte bry dig om, de kan ju inte vara riktigt normala!

Jag hoppas ni ska få en underbar jul tillsammans!

Många kramar!

Nikki

P.s Ett tips är att skriva några brev till dina barn som de kan få i framtiden, tex när de fyller 20 år! Jag önskar så att min mamma hade gjort detta även om jag var vuxen när hon dog, eftersom det var så svårt att nå henne när hon fått sitt "besked". Tänk att få läsa en rad eller flera från sin mamma...... D.s

Anonym sa...

Ganska trist att folk inte kan skilja på saker och ting när dom läser...
Min stjärna i himlen såg ganska frisk ut ända in i det sista, till ca 2 veckor kvar...
På KVH ( kvalificerad vård i hemmet) sa dom alltid att skenet bedrog... Men det kändes ändå fantastiskt härligt att se ett ganska friskt utseende trots att man visste... Det var liksom lättare att kunna släppa det tunga och leva i nuet när man ändå såg det ansikte man alltid sett vara sig likt fortfarande...
Nu rinner en liten tår känner jag... Men jag har värme och kärlek i hjärtat när jag tänker tillbaka och det är så gott...

Det är ingen som behöver känna sig tvingad att skänka pengar!!
Tydligt budskap, ska inte kunna misstolkas tycker jag...
Vill man ge pengar och man kan - Jamen då GÖR man det.
Kan man inte eller vill inte - Då gör man det inte!
Ganska enkelt :)
Sen finns det människor som inte Vill ge, och det är helt ok!!!
men som ändå måste kommentera detta negativt för Lindas del och jag tror att det är såna missunsamma bittra egoistiska människor som genom att prata illa om detta tror att dom ska må bättre... Som vill försvara sig inför sig själv varför man inte vill ge...
Men det ÄR ok att inte kunna eller vilja ge!! JAG tycker det är ok , men jag undrar om man själv tycker det är ok eftersom man har ett så stort behov av att bestämma om man får lägga ut ett konto nr, att tycka det är fel att andra VILL ge pengar...
Jag bestämmer inte att det är rätt att ge, att du MÅSTE ge! Varför ska du bestämma att det är fel att vilja ge eller att lägga ut kontot?
Fri vilja kallas detta!! Och även Linda har en fri vilja, jag och du har fri vilja...
Du får gärna TYCKA att detta är fel, bara tyck på så mycket du orkar!! Men du lever på fel planet om du tror att du sätter reglerna för alla...
Och ursäkta! men var finns regeln att man inte får lov att sätta ut sitt kontonr? Du bittra människa - dina egenuppsatta regler gäller i din värld, men inte i allas värld...
En riktig liten kvarterspolis gissar jag att du är, som talar om hur och när man klipper gräset i ditt kvarter osv.
Ja, lite upprörd lyckades jag bli, men troll finns det överallt och dom äter det mesta...
Anyway - tänker på er massor och jag verkligen unnar er den hjälp som det kan ge om ni får en slant i gåva som kan förgylla er tillvaro <3
Visst är det sant som någon skrev att pengar är inte lycka eller nåt liknande
Men lite lögn ligger det i det för med lite extra pengar på fickan så kan man hitta på lite mer osv och på så sätt få fler annorlunda och mysiga minnen med sig i hjärtat...
Styrka Kärlek Hopp & Mod i massor
<3<3<3
(Jenny är mitt namn)

Anonym sa...

Tråkigt och ledsamt att det finns människor som inte tror på att du är sjuk Linda...som om att någon skulle hitta på det då eller...Hoppas att du struntar i dessa kommentarer. Att vissa tycker att du ser "oförskämt pigg ut" får du väl ta som en komplimang.
Jag tycker inte heller att du ser sjuk ut....men det är ju baksida med cancer att man kan tex leva med den länge utan att det syns osv. Du är supervacker!!
Ser alltid fin och fräsch ut.

Kram Nina

Anonym sa...

Att folk kan vara så okänsliga, hoppas du kan sätta dig över det och inte ta åt dig av skitsnacket. Skäms på dom!!!!!
Min man hade också cancer och även om han gick ner mycket i vikt var det svårt för folk att förstå att han var så sjuk som han faktiskt var. Det berodde väl till stor del på honom med för som vi alla oftast gör så biter man ihop och visar upp en glad positiv och pigg fasad fast det känns som man ska rasa stundtals. Jag tror inte att folk som inte varit med om denna hemska resa kan sätta sig in i hur det är.
Jag tycker att det var jättebra att du gjorde som du själv ville och gick på julbordet. Tror att det är viktigt att man, när läget är som det är, gör saker man själv mår bra av.
Fortsätt kämpa, fortsätt njut av livet och ta väl hand om dig!
Mängder med stärkande, värmande kramar till dig och din underbara familj!

Anonym sa...

Jag gör liksom Tuvan-Pia gjort strax omanför mig i kommentarsfältet, jag skriver ut min mejl så kan arga "troll" skriva till mig så ska jag hjälpa dem med en slant.
catten66@yahoo.se

Så, kom igen nu arga troll, skriv till mig så kan ni lämna Linda ifred.

Catarina

Anna Smid sa...

Skolans luciatåg var vackert och sonen din skötte sig prima!

Annica sa...

Som så många före mig har kommenterat vill jag också tycka till. Det är ju vi bloggläsare som har "tiggt" dig om ett kontonummer, så bry dig inte om anonym...sen som vimmelmamman säger så sprider du massa förståelse och kunskap om cancer. Kramar i massor.

Anna R sa...

Hej Linda!!
Alla mina varma tankar och kramar till dig!! Hoppas o önskar att du snart ska känna dig pigg, i alla fall piggare!!!!
Jag hejar på dig!!!! DU finns i mitt hjärta hela tiden!
MÅNGA kramar Anna R

Anonym sa...

Många varma kramar till dig och hoppas du får en fin luciadag/kväll. Du är med mig dagligen i tankarna och jag hoppas innerligt att du snart får börja din behandling.

kramar i massor till dig/ Susanne

Anonym sa...

Du anonyme elaka människa som skriver här. NU ska här spåras din IP adress. Har du tänkt på det att du inte är helt anonym?
Jag brukar inte önska nåt illa åt nån annan, men nu ser jag mig tvungen att be att du skulle måsta stanna upp..kanske bli lite sjuk, råka ut för en olycka..ja vad som helst, för att du skulle få perspektiv. Komma på andra tankar.
"Älska mig mest, när jag förtjänar det minst, för då behöver jag det bäst."
Jag tror det gäller dig nu..försök säga det högt för dig själv, och ta till dig orden..
Linda: Förlåt, att jag använder din kommentatorfält för att skriva det här, men jag visste ingen annan utväg.
Det blir ett slut på dumma kommentarer ska du se.
/EH

Anonym sa...

Hej Linda.
Jättekul att läsa att ni kom iväg på julbordet. Du ska skita i denna anonyma skrivare, hon/han är inte värd att läsa för dig.
Kram Sofia

Madeleine sa...

Så roligt att du kom iväg på julmiddagen, även om du var trött så fick du ialla fall lite olika intryck och upplevelser. Bara det är ju trevligt när man är sjuk.
Och när det gäller "Trollen", så tror jag inte det är några Troll, utan ETT ENDA TROLL. Tänker inte låta mig provoceras mer nu av denna vedervärdiga varelses gift. Nu kan väl alla vi övriga bara IGNORERA DENNA INSEKT ända tills Linda spårat henne. Sedan kan du, Linda lägga ut hennes namn, adress och e-postadress här på forumet, så tar vi bloggläsare hand om resten. Låter bra, va?!! Och du, Linda, tack igen för en fantastisk blogg!

Madeleine sa...

Bra idè, det där med att låta Trollet skriva av sig. Här har du min adress också, Trollet. Varsågod och vräk ur dig dynga på mig: 3ssan27@gmail.com Fast snart är du spårad i och för sig, så då kan ju vi kontakta dig, när vi känner oss lite ur humör.

Ludmilla sa...

Vad trött man blir av sånt där... jag förstår inte hur de orkar hålla på.
Försök att inte ta det innanför ditt skinn.

Fortsätt att följa dina instinkter och känslan av det du vill för dig och din familj!

Varm kram

Ludmilla

Kristiina sa...

Njut av din tid. Bara du kan veta vad du orkar och kan och det ska ingen annan lägga sig i.

Annica Renström sa...

Åh vad jag blir trött på dessa människor som FRIVILLIGT går in på datorn och din blogg och har mage att skriva och tänka så jag blir så ledsen och arg, jag har följt din blogg väldigt länge men aldrig vågat skrivit till dej jag har fällt både tårar och skrattat, har själv upplevt och upplever cancer i familjen det är inget man skojar om man får bara leva med det, du kan fråga mamma och pappa så kan dom förklara vem jag är om du undrar. Önskar dej och din familj en GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR./// Kramis