tisdag, december 07, 2010

KLÖSMÖBEL FRÅN CAT-ON

Många som känner mig och följer min blogg har hittat hit genom mitt intresse för katter. Sedan några år tillbaka har jag en liten uppfödning av Maine Coon-katter, S*Firetails. Tyvärr fungerar det ju inte riktigt att föda upp katter när man är sjuk. Jag kan inte ta en kull och riskera att jag är inlagd på sjukhuset eller må dåligt när kattungarna föds. Tycker även att det är roligt med kattutställningar, men stora folksamlingar och dåligt immunförsvar som man lätt får i samband med behandlingar går inte heller riktigt bra ihop.

S*Firetails Sweet Sally, Rippe och Yossies bebis som flyttade hem till Anita/ streetcats.se.

Under ganska lång tid bloggade jag åt vår ena katt, Rippe. Tyvärr har även den hamnat i skymundan och uppdateras knappt aldrig längre. Men flera har frågat om katterna, så det är klart att de ska få synas lite här i min blogg. ;-) Vi har just nu tre katter - Rippe, Yossie och Wilma.

Igår fick de en ny klösmöbel. Jag hittade en sida för ett tag sedan som heter Cat-on och som har lite annorlunda klösmöbler för katter. De är snygga, stilrena och finns i många olika modeller och färger.

Dessutom är idén bakom deras klösmöbler både enkel och faktiskt väldigt smart. Många katter älskar kartong och wellpapp, och det är precis vad dessa är tillverkade av. De är 100% miljövänliga. Produkterna är dessutom ihoplimmade för hand och är både stabila och hållbara. Det är ett måste när man har stora, tunga katter som Maine Cooner. Det är inte helt ovanligt att dessa katter väger uppåt 8-10 kg.
Som sagt så blev jag väldigt nyfiken på dessa. Har aldrig sett något liknande förut, utan vi har mest haft "klassiska klösträd" som jag beställt från Tyskland. Våra katters nyfikenhet var det inte heller något fel på. Både Rippe och Wilma kom genast springande och undrade vad det var som stod på golvet.


- Åh, vad är det där för nåt spännande?!

Rippe  nosade lite och kröp sedan in i ett av hålen och la sig där. Wilma hoppade upp på den och började ganska snart att vässade klorna. Materialet som möbeln är tillverkad av lockar verkligen att klösa på.


Här uppe ligger man ju bekvämt.Stort tack till Cat-on för klösmöbeln hälsar Wilma, Rippe och Yossie.

Flera gånger under dagen har katterna lagt sig där och även gått dit enbart för att klösa lite, så den verkar fungera finfint! :-) Svårt att säga än hur hållbarheten är utan det får tiden utvisa, men den känns rejäl och det ligger inga bitar eller smulor på golvet efter att de har klöst. Inte heller syns det några märken på möbeln ännu.

Kan tänka mig att denna skulle vara riktigt poppis hos kattungar. Perfekt att gömma sig i och busa med varandra. Kan även tänka mig att de skulle gilla att krypa in i de små hålen och lägga dig där sova. Men som sagt, den funkar absolut för våra vuxna och ganska lata katter också.

16 kommentarer:

Lena sa...

Den översta katten var nog det sötaste jag har sett på länge! Vilka underbara färger! De andra är vackra de med, men den första slår dem med hästlängder! Min fråga till dig är att om möblerna är tillverkade av kartong, hur lång livslängd har de då? Rivs de inte sönder? Blir det inte en massa spill?

Tänker på dig varje dag och skickar massa styrka genom cyberrymden!

Kram

Anonym sa...

Har följt din blogg, men aldrig kommenterat. Det är fruktansvärt att läsa om din sjukdom. Finns inte ord för vad jag känner. Önskar av hela mitt hjärta att du kommer att bli frisk igen. Livet är inte rättvist. Du unga levnadsglada människa med barn ska behöva råka ut för det j*vla monster. Jag älskar också katter. Hade en perser och en helig Birma. Avlivade dem för 2 år sedan p g a ålder och sjukdom. De fick somna in hemma i mitt knä. Jättejobbigt. Hoppas verkligen att du snart känner dig bättre. Sköt om dig och massvis med styrkekramar till dig och din familj. Eva

Anonym sa...

ahhhh hjälp så bedårande kattungen var ♥!!! Även de vuxna!
Väldigt smart klösmöbel, och fin oxå :)
Krya på dig nu, kramar Annelie (kattägare till Sune 1 år)

Ulrika Slottner sa...

Helt underbara bilder Linda!

Anonym sa...

Hej! Vilka snygga klösmöbler, och vilka underbara katter! :)

Linda, jag läser din blogg men är dålig på att kommentera. Men du berör. Som du berör. Och jag känner med dig och din familj. Så mycket att det rinner över ibland. Du är en kämpe. Inte för att jag skulle tro att du upplever att du har så stort val, men jag uppfattar dig verkligen som en kämpe. Jag vill skicka dig en stor, varm stärkande kram. Hälsningar Mitt i vardagen från Aff (januaribarn 2010)

Jenny sa...

Tack för det tipset! Har letat efter en SNYGG klösmöbel ett tag nu, och den här föll mig verkligen i smaken! Den fula klösmöbeln vi har nu ratar kissarna och soffan är mycket skönare att klösa på :-)

Agnieszka-2barnsmorsan sa...

Ohh vilka sötnosar! Jättefina möbler! Önskar vi kunde ha katt men sambon är allergisk:(

kramar

Sophia sa...

Åh vilken läcker! Ska jag genast kolla på!

Lotta A sa...

Åh , så snygg klös möbel dina katter har fått.
Hoppas att de kommer att gilla den, och att de kommer använda den flitigt...
Kram

Anonym sa...

Ska absolut inhandlas till mina norska skogskatter. De har ett antal olika klätterställningar, men jag har heller aldrig sett dessa som du köpt.
Underbart vackra katter du har..
Kram Lotta.E.

Helen sa...

Ja jag är en av de som hittat dig via katterna.
Rippe är den absolut vackraste katt jag någonsin sett (inkl mina egna)
Vill han pensionera sig här så är han välkommen, fyra tejer väntar ;)

Anna sa...

Åååå vilka fina katter!!! Jag blir helt sjuk av längtan. :)

Anonym sa...

Å, vilka fina kattbilder! Jag vill ha en sån...

marianne

Anonym sa...

När jag köpte min första MCO för 1 år sedan önskade jag att jag kunde fått en unge efter din Rippe, han är den vackraste MCO jag sett. Jag hittade till din blogg för någon månad sedan när en anhörig till mig råkade ut för samma sjukdom som dig när hon var gravid. Sen såg jag att det var ju du som är Rippes matte.

Många kramar till er!

Martina Szepanski sa...

Hej Linda! Härligt att katterna gillade cat-ons klösmöbel:) Jättefina bilder som du har tagit. Kan berätta för er som undrar, möblerna är tillverkade i kartong, de är hårt sammanpressade, vilket gör att livslängden är lång. jag har själv två katter som klöst på sina i snart ett hålvår och det syns knapp. Lite kartongspill blir det, men inte mer än vad en klösbräda i sisal skräpar ner. Jag brukar ta en sväng med dammsugaren på den, när jag ända tar golven.

Må gott!
Kram Martina
Cat-ons representant
i Skandinavien.

anci lundqvist sa...

Hej Linda!
vilka underbara katter och tack förklöstips :)
Mina två katter jag är fodervärd åt har hittat min soffa...
o kännt påden också... hmmm...
KRAM och fin blogg, och hoppas du mår så bra du kan <3
Anci i Göteborg