fredag, december 17, 2010

HANN BARA TA TVÅ DOSER

Hann ta ett par doser Xeloda, igår kväll och idag på morgonen. Nu i kväll har jag fått feber! :-( Åh, alltid är det något som krånglar. *suck* Jag ringde till Onkologen nu för säkerhets skull och kollade ifall jag ska ta kvällsdosen eller om jag ska avvakta och se vad det blir av detta. Hon skulle prata med läkaren, så nu väntar jag på att någon ska ringa tillbaka.

Fick förresten mitt öra kollat idag när hemsjukvården var här, men där syntes ingenting. Med andra ord precis som jag misstänkte, för det är ju mer att jag har jobbigt med höga och gälla ljud än om man t ex trycker med fingret mot örat.

När det gäller min nacke så är det inte heller ett dugg bättre, men någon förklaring till smärtan där har jag inte fått. Min läkare ska kolla upp ifall det syns något från senaste MR-bilderna som jag togs när jag var inlagd.

Har kunnat vila lite idag och ta igen lite av den missade sömnen från natten som gick. Men jag har haft några trevliga besök också. Bland annat ett par från Bröstcancerföreningen (som jag samåkt lite med till vattengympan under hösten). De var så gulliga och kikade förbi med en jättefin julblomma! 


Fick även besök av gulliga Anngert, som är matte till bland annat en jättefin Maine coon-hane som hon köpte av mig för några år sedan. Hon mailar och sms:ar ofta bilder på sina fina katter och berättar hur det går för dem på utställningar m.m. Det är så roligt att höra från dem. Kattungar som fötts här blir ju lite som ens "bebisar". Hon hade även med sig en julpåse med lite smått och gott. Kolla in de här otroligt söta pepparkakorna - i form av små katter!


På tal om pepparkakor. Vill gärna dela med mig av världens godaste pepparkaks-recept. Det är ett gammalt recept för det kommer från min gamlamormor. Det blir mycket deg av receptet, så det räcker till både pepparkaksbaket OCH om man vill äta degen som den är. ;-)

PEPPARKAKOR

½ kg margarin el smör
5 kkp socker
2 kkp sirap
2 kkp vatten
Blanda och värm ingredienserna (ej koka), låt sedan svalna.

Rör sedan ner följande:
2 msk bikarbonat
2 msk kanel
1 msk nejlikor
2 msk ingefära
1½ kg vetemjöl

Låt sedan degen stå svalt i ett dygn. Sedan är det dags att baka!
(1 kkp = 1,5 dl)

Nu ringde de tillbaka från Onkologen. Ska ringa hit hemsjukvården så att de kan komma hit och ta prover, så det är väl bäst att jag gör det. Och så skulle jag hoppa över cellgifterna ikväll och i morgon bitti.

5 kommentarer:

Ulli sa...

Att det aldrig kan vara några lugna dagar för dig med skitsjukdomen,feber är det sista du behöver!!! Hoppas den ger med sig fort.

Tack för pepparkaksrecept, ska jag absolut testa vid tillfälle.

Hoppas du får sova lite i natt
KRAM

Anonym sa...

Du fick väl minskad dos med Xelodan denna gång? Hoppas att febern ger med sig, stor kram!

Ingrid H sa...

Lycka till.
Hoppas du får en bättre natt nu.
Jag har för första gången på länge haft två smärtfria nätter. Har tänkt på dig och önskat så att jag kunde ge dom till dig. Suck.
Klem Ingrid

Olelsi/Nettan sa...

Nu sitter jag här igen och läser din blogg..
Tänker på dig och din familj!!
Måste iallafall säga att kissekatt pepparkakorna var söta.
Vilken lycka att ha så goa vänner omkring sig mitt i allt elände (sjukdom och allt vad den innebär).
Jag satte in pengar på din insamling. När du låg på sjukhuset sist. Då sa min grabb(5 år) du är snäll du mamma som sätter in busspengar till henne så hon får åka hem till sina barn.
Jag hade förklarat varför jag satte in pengar före till dem men som sagt han tyckte att du skulle åka hem till dina barn.
Med detta säger vi Go natt för ikväll till er.

Kram Olelsi/Nettan i Hälsingland.

Anonym sa...

Kära Linda.
Vad ska man säga? Det är svårt för en annan att förstå att du bara kan stå på benen med alla de krämpor som du bär. Och än mindre blogga och ha tävlingar på din blogg. Du är helt fantastisk och jag önskar dig verkligen en natt när du får några timmars sömn. Kram