fredag, december 03, 2010

FREDAGSKVÄLL I SJUKHUSSÄNGEN

Ännu en fredagskväll på sjukhuset. Var ju här förra också. Fast denna känns lite värre. Hade gärna sett att jag mådde bra nu och kunde åkt hem på permission över helgen. Jag får göra det om jag vill. Fast i nuläget handlar det mest om jag orkar. Eftersom det är precis att jag tar mig från sängen och in till toan så stannar jag kvar. Har haft ont i magen till och från hela dagen. Jag hade även lite feber nu i eftermiddag när de gick runt och kollade. Är lite trött på att den inte riktigt ger med sig.

Största anledningen till att jag önskar att jag kunde varit hemma är att det är Eriks 1-årsdag i morgon! Då har det gått precis ett år sedan jag rullades in på operation och de plockade ut honom ur min mage. Åh, lilla pyret! Han var inte stor. De sprang genast iväg med honom för att hjälpa honom med andningen och allt sånt som en 32 veckor gammal bebis inte riktigt klarar på egen hand.

Fotoeffekt från Photofunia.com.

Erik fick ett gulligt grattiskort med posten idag. Vi blev så glada över det, för inuti kortet låg det ett foto. Det föreställde Eriks "tjej" från neo och hennes storebror. Så stora och söta de har blivit! Läser ni här så säger vi också GRATTIS på 1-årsdagen!! Det skulle förresten vara jätteroligt att försöka få till en träff framöver med alla oss som låg på neo samtidigt. Tänk att det redan har gått ett år. Lite svårt att förstå hur snabbt tiden går.

Tycker ofta man får en känsla av att tiden går så fort. Men när det gäller min sjukdom vill jag att den bromsar in lite nu och går saktare. Hur länge till finns jag kvar?! Handlar det till exempel bara om några månader till så räcker det ju att se några månader tillbaka i tiden för att förstå hur snabbt de går.

Träffade min läkare idag och han höll med om att det inte är bra att metastaserna i levern snabbt blir fler och fler. Större delen av den är nu angripen av cancer. Men ska man hitta något positivt med aggfördelen som han såg det var att aggressiva tumörer oftast svarar bäst på cytostatika. Men ja, just nu får jag inga gifter alls och får inte börja med dem igen förrän jag mår bättre och har repat mig från detta.

Har för övrigt haft Lars och barnen på besök en stund. Jättemysigt!! Men det känns ju tungt när de åker hem och jag är kvar. Samtidigt så var jag sjukt trött när de åkte. Den där lilla energin tar slut så fort, så fort. Önskar jag kunde få lite av William. Han har hur mycket som helst! ;-)

Nä, måste nog tyvärr blunda lite till nu. Jag har slumrat till många gånger under den här dagen. Ska ladda batterierna så att jag förhoppningsvis är piggare i morgon när familjen kommer hit. Vi ska fira Erik och äta tårta!

26 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas du kan sova sött i natt så att du verkligen kan njuta av din fina familj imorgon!

En varm gonattkram från

Lizen

Anonym sa...

Många och varma styrkekramar till dig, Linda! Hoppas ni får en underbar dag tillsammans i morgon!

Kram från mig!

Anonym sa...

Hej Linda!
Läser din blogg o lider med er. Har upplevt den hemska sjukdomen cancer på nära håll då min pappa hade den men tyvärr dog han 2003, han fick cancer i magen först o 1½ år senare kom den åter o inget fanns att göra så vi bara väntade. Jag hoppas du får vara med din familj länge till. Jag hoppas du snart får klarhet i din magsmärta och sedan får börja behandlas mot denna hemska cancer.
Såg att två av mina vänner är dina vänner på FB, världen är lite här i JKPG =) Kram från Madde i Barnarp =)

Anonym sa...

Ja, tänk vad ett år går fort. Jag förstår om det är mycket känslor inblandade i morgondagen men även tiden före och framför allt efter. Men tänk också på hur mycket roligt du har hunnit med under det gångna året. Hoppas att du får vila ut ordentligt ikväll/natt så det blir en extra bra dag i morgon för dig och familjen.
Kram Christina

kristina sa...

Hej bästa Linda !!

Du är den varmaste o goaste o positiva människa jag har läst bloggen o följt till fullo :-D

Klart detta ska du fixa. Underbar man barn o föräldrar..
Önskae dej en skön natt :-D

Hoppas du snaret är hemma igen :-D kram i massor :-D

Anonym sa...

Finaste bästa Linda,
Tror jag skrev en kommentar tidigare idag men kan inte låta bli när jag läser ditt inlägg.
Sitter här framför idol ned man och tre friska små pojkar och tänker på vad du och din familj går igenom:((( blir så himla ledsen för din/er skull. Omänskligt och grymt och tyvärr verklighet för alldeles för många.
Hoppas ni får en fin 1-årsdag i morgon, och att du snart är på benen. Största kramarna till dig och din familj. /Hanna

Fotgraferande fembarnsmamma sa...

Hej Linda! Jag önskar att jag hade suttit jämte dig och sett idol I stället för här i soffan. Förtår att det är så trist att bli själv kvar när familjen åker hem. Hoppas du är piggare i morgon och orkar äta tårta i massor ;)

Hoppas du får sova gott i natt!!!

Många kramar Maria
http://www.mariasdagbok.blogspot.com/

Christina sa...

Usch ja, det är på såna familja-dagagar/tillställningar man saknar familjen. Vardagarna går ju hyfsat, men fredagkvällar etc känns ju tunga utan sin familj. :-(

Hoppas du snart får åka hem!

En fråga bara, läcker bild du har på dig och Erik i julkulan. Var har du hittat den bilden? Photofunia eller?

Kram hoppas ni får en mysig ettårsdag imorgon!

Therese sa...

Fina fina Linda!

Jag var tvungen att lämna familjen under idol och kika in till dig. Du är fantastisk och ni finns i våra tankar hela tiden. Hur grymt kan livet bli, gråter med er. Det är så rörande att följa både dig och Lars med era tankar. Tack för att vi får vara med er, ni lär oss andra så mycket. Man får mycket tankar ang vad som är viktigt. När man befinner sig på samma plats i livet med familj och 3 små barn blir det så nära. Har även "känt" dig på avstånd sen lågstadiet. Må ngt positivt ske snarast.

En len hand på kinden rara du!

Elsa sa...

Sköt om dig så bra det går. Och hoppas att ni får ett fint 1-årskalas, även om det sker på sjukhuset. Styrkekramar i massor.

Anonym sa...

Linda, Linda! Jag önskar att det sker ett under - att cancermonstret försvinner och aldrig kommer tillbaka! kramar till dig Gunilla N

Anonym sa...

Vill bara skicka en MASSA styrkekramar till dig!
//SaraH

Cayenne sa...

Kramar från Huskvarna kommer här. Min yngsta tös har också födelsedag imorgon.Jag hoppas ni får en härlig dag imorgon och att du orkar fira ordentligt!

Lotta A sa...

Hej finaste Linda.....
Jag hoppas att du får en mysig morgondag, Tillsammans med familjen och er lilla fina 1-åring.

Du finns i våra tankar hela tiden, vi hoppas att allt vänder snart.
Så att du slipper feber, smärta och kramper.

Många kramar från Lotta & Ante

Anonym sa...

Tenker masse på deg Linda, og ønsker at din fredagskveld blir så god som den kan bli! ♥


Hilsen Tone, Norge

Angelica sa...

En stor krya på dig kram och hoppas du får en underbar dag i morgon med din lilla 1 åring.
Kram

Anonym sa...

Flotte,flotte Linda, vet du at med din blogg fikk jeg et helt annet syn på livet..Fant din blogg da jeg var sykmeldt(sjukskriven) i to uker pga. en vridnig i kneet, min mann jobber på plattform i Nordsjøen, og jeg kunne ikke skjønne hvordan jeg skulle kunne ta vare på mine tre barn (minstemann, Isak, er presis like gammel som din eldste sønn), syntest såå synd på meg selv. Ser nå at det ikke er synd på meg, mine plager er bagateller som ikke betyr noe i det lange løp,når man leser din blogg får man ting i perspektiv! Den styrke og positivitet du innehar når du blogger sier svært mye om deg som person, takk Linda for at du orker å gi så mye av deg selv, vit at du har fått mange til å stoppe opp og begynne å tenke over hva som er viktig i livet.
Med ønske om snarlig bedring slik at du kan komme hjem til din fantastiske familie..Du er i mine tanker hver dag!

youngmi sa...

Hoppas du får en så bra fredagskväll som du nu kan ha!!! Stora och många styrkekramar till dig! Hoppas ni får en underbar dag imorgon och Grattis till Erik!

Anonym sa...

Linda du är otrolig som skriver i bloggen trots allt som du går igenom just nu. Jag önskar dig en hel natts sömn utan minsta antydan till kramp. Kram!
Mia

Tina sa...

Jag hoppas ni får en underbar dag imorgon då ni firar Erik! Hipp hurra för honom! Och en stor kram och ett knippe energi till dig, Linda. :-)

Anonym sa...

Många styrkekramar till dig Linda//Anna

Åsa sa...

Ja, tiden går fort när man har lite tid kvar. Jag önskar dig och din familj en alldeles underbar födelsedagsfest i morgon. kram

Maja sa...

Hoppas du har sovit gott i natt och att ni får en fin födelsedag med Erik idag! Grattis Erik! Hipp hipp hurra!!
Ja tiden går himla fort, ett år framåt känns länge medans ett år bakåt är ingenting.

Massa kramar till dig o din fina familj!!

En liten familj på tre sa...

Tänker på dig och hoppas att du skall vara lite piggare idag och orka fira lite 1 års dag.

Styrkekramar

Sonja

susanne sa...

Dina inlägg berör mig djupt. Det är så orättvist att du drabbats så hårt. Svårast tror jag är nog vetskapen om att du inte får vara med dina barn.
Ha en fin dag med Erik och firandet och njut av stunden och försök få lite energi av honom
kramar änglamamman Susanne

Celias Spetsar sa...

Kära medsyster!
Jag känner dig inte mer än att ha följt dig på din blogg.
Starka goa du... jag skickar fler styrke-tankar till dig.
Kram Linda