måndag, december 13, 2010

1-ÅRSKONTROLL = ÖRONINFLAMMATION

I eftermiddag har jag varit med Erik på BVC. Det var dags för 1-årskontroll. Vi hade egentligen en tid för detta medan jag låg inne på sjukhuset. Men eftersom tiden låg inlagd i kalendern i min mobiltelefon så glömdes den totalt bort. Fast det löste sig ändå och vi fick en ny tid.

Erik väger 10 020 g och är 77 cm. Egentligen var det meningen att han skulle vaccinerats också, men eftersom han haft lite feber i några dagar och hade det även idag så avvaktade vi med det. Däremot tog läkaren en titt i hans öron. Inte undra på att han sov dåligt i helgen. Stackars liten har ju öroninflammation. :-( Det såg inte så fint ut i högra örat och så buktade trumhinnan på det vänstra, så han fick kåvepenin utskrivet som han ska ta i fem dagar.

Usch, det dåliga mamma-samvetet kom direkt. Med öronbarn sedan tidigare borde jag ju ha fattat att det var öronen som han hade ont av och inte tänderna som jag misstänkte. Å andra sidan, han kan ju ha haft ont av båda delarna! Men han kanske är som sin mamma, dvs att det inte är alltid som det onda syns så tydligt på utsidan. För visst ser han go och glad ut på sina 1-årsbilder?! :-)

 

 
37 kommentarer:

Erika sa...

Underbara bilder!! Och ha inte dålig samvete. Jag som är frisk kan glömma saker hela tiden. Du behöver energi för att ta hand om dig och orka umgås med din familj. Det löste sig till slut och alla är nöjda! Stor kram till dig.
Erika

Lena sa...

Vilka underbara bilder på ettåringen!! Ser att du aktiverat granskningen, BRA!! Skickar massa Luciakramar till er alla.

Anonym sa...

JÄTTEFIN liten kille ni har men så har han ju fina arvsanlag också, eller hur? ;O

Min nu 8-åriga dotter hade relativt ofta öroninfl. när hon var yngre. Sen när inte febern ville ge sig så tog jag henne till doktorn och då var det oftast på väg att självläka. Numera vill dom ju inte skriva ut penicillin för lättvindigt utan vill att typ öroninfl. läker av sig självt.

Hoppas du får må lite bättre och kan njuta av den kommande julen.

Kram till hela din finfina familj!

Mia sa...

Finaste Erik!

marta sa...

Underbart söt och vacker liten kille, fattas bara med er som föräldrar!
kram

Gunilla sa...

Så söt!!!!!
och vilka fina kort, otroligt bra taget.
Jag hade också ett par öron barn, , öroninflammation det gör ont det,
Mina barn fick också just Kåvepenin och det hjälper snabbt och bra,
Har för mig att läkarna inte längre får skriva ut antibiotika för öroninflammation,dom är ju rädda för att man blir immun mot det.
Men jag kommer ihåg hur hemskt det var för barnen, mycket gråt.

Erik är verkligen ett litet charmtroll,
och det är faktiskt alla dina barn.
Ni är en vacker familj.

Hoppas att dina värden blir bättre snart så du kan börja din behandling ,och hoppas att din trötthet släpper lite så ni kan få en trevlig Jul.

Tänker på er
Kram från bloggläsaren
Gunilla G

Lotta A sa...

Sötaste lille Erik.....
Så otroligt fina och gulliga bilder på eran lilla minsting.

Så bra att läkaren upptäckte i dag vad det var, som gjorde att Erik inte har varit riktigt nöjd och velat sova......

Hoppas att det gör susen med lite antibiotika, så han snart är piggelin igen!

Kram Kram Från Lotta

Nonna sa...

Såå fina bilder på en jättefin kille o vovve! Nu blir han pigg fort de brukar ju bli det då de får sin medicin.
Sköt om er nu, varma tankar kommer till dig och hela familjen!
Håller tummarna för en fin jul
Kram Nonna

Ulrika sa...

Vilka underbara bilder!
Och vad skönt att ni fått reda på vad det är som gett honom (och er) sömnlösa nätter. Inte lätt att reda ut vad det är som gör de små liven ledsna, alltid.
Ulrika

Anonym sa...

men du om någon får väl glömma en så värdslig sak som en bvc tid. men jag vet. jag glömmer inte heller sådant och den gången jag gjorde det hade jag skitdåligt samvete. men alla fattar faktiskt att man inte kan komma ihåg allt när man ligger inlagd.
Erik ser finfin ut och dina bilder är som vanligt ljuvliga.

Lisbet Lindell sa...

Helt underbara bilder.. Inte alltid så enkelt att veta var dom små har ont så du ska inte klandra dig själv... Kram Lisbet

Lena sa...

Vilken gullunge! Så sööt,hoppas han piggar på sig snart. Att även du och din fina familj får känna av Luciadagen! Varma KRAMAR

Ninna sa...

Vilket underverk, så söt.
Lik far och mor.
Kramen om.
Cecilia

CamillaH ♡ sa...

Aj aj för öronvärk :O(

Underbara bilder som alltid!
Kram kram!

Sarah sa...

Han är så jätte söt. & det är så jätte hemskt sorgligt att du inte får uppleva hans uppväxt =(
Har följt din blogg i bara några dagar, har verkligen blivit gripen av det du skriver.
Alla styrkekramar till dig & din familj.

Helene i stockholm sa...

Kommer nu ihåg när min nu 14 åriga dotter,då 11 mån skrek en hel julafton och jag fattade inte var hon hade ont förrän det började rinna ur örat....Trots allt min tredje dotter av fyra. Ha inte dåligt samvete det är svårt för små barn att förklara var man har ont...Kram

Sara sa...

Vilken söt liten kille! Och bilderna är superfina, själv glömmer jag nästan helt av att ta foton på vår yngste. Det blir nog lätt så med småsyskonen, men jag får skärpa mig...vet ju själv hur kul det är att kunna titta på gamla foton. Hoppas värdena ökar lite, när tas de nästa gång? Kram till dig

Helen sa...

Stackars liten! Vilka fantastiska bilder, jättefina!!
Kram Helen

Anonym sa...

Så underbara bilder, men du är ju en duktig fotograf.Så sööt han är lille Erik.Kram Inger

Anonym sa...

Vilka underbara bilder på en söt kille. Kram Christina

Beata sa...

Hej Linda!
Verkligen superfina bilder på Erik, vad duktiga ni är som tagit 1-årsbilder. Det borde jag ju ha kommit ihåg att göra med Vigor som också fyllt 1 år.
Ha absolut inte dåligt samvete för att du inte misstänkte öroninflammation, det är mycket som händer med tänder och annat för en liten 1-åring, känns himla svårt att veta vad de vill ibland.
KRAM

annicap sa...

Men åh... Vilken goding <3

Carina sa...

Samvetetet ja usch det hoppar upp & ner som småbarmsförälder, man har en del att tänka och herregud!! Inte undra på om ni glömde bort som har mängder av olika saker inplanerade.

Det finns nya tider, inget värre med det.. Glömskan kommer ju med åren ;-)

Hur som det jag egentligen ville säga, oj vilka mysiga bilder, verkligen värme i dessa bilder. Jätte jätte fina, vilket minne!

Anonym sa...

Superfin!

Anonym sa...

Underbara bilder på Erik! Linda du är en sån duktig fotograf.
Kram från Annica

Cecilia sa...

Såå underbara bilder!! Vilken liten prins....syns inte ett spår av att han har öroninflammation ;)Det dåliga mammasamvetet kommer vare sig man vill el inte....jag vet precis hur du menar, men självklart skulle man ju aldrig låta barnen ha ont "med flit" bamsekramar!!

Sanna sa...

Åh vilka fina bilder!!! Jag vill också ha en liten Erik, avis!! :)

Anna R sa...

Jättemysiga o fina bilder på er söta ERik!!
Ge honom en kram från mig att han ska krya på sig!!
Kram till dig oxå!
Anna R

Anonym sa...

Alla föräldrar tycker ju förstås att just deras barn är finast men jag som utomstående måste ju hålla med och säga att er lille Erik är det absolut sötaste jag nånsin sett! Fortsätt kämpa, tänker på er varje dag!Kram Ann

Tone sa...

Bedårande söt! O visst är han väldigt lik sin pappa. Hoppas pencillinet hjälper snabbt så han (och du) får sova ordentligt i natt.

Ulrika sa...

Ljuvlig grabb! Bilden där ni har flatten med är så fin. När min son som nu är 12 var i samma ålder som Erik hade vi också en flat, en enorm hanne med mankhöjd på 67 cm. Tyson som han hette, vaktade vår son när han låg ute och sov i vagnen. Om någon utanför familjen närmade sig reste han sig upp och gav i från sig ett dovt vooff. I och för sig skulle han knappast ha huggit någon då han var så otroligt snäll men det var väldigt rart att se. Härligt för barn att växa upp med hund! Du är en duktig fotograf. Känn dig stolt. Kram!

Angela sa...

Underbara bilder <3 tagna av en ur mysig mamma misstänker jag <3

Anonym sa...

Så fin han är, och du är stark Linda!

marianne

Kristina sa...

du tar fantastiska bilder och ett sött föremål. Sluta ha dåligt samvete, det händer den bästa mamman. Man är inte tankeläsare. Skönt han hade en läkartid så ni fick veta vad som var fel. Kram Kristina i Umåe

Anonym sa...

Vilken söt och gullig liten kille...å tapper är han också!

Anonym sa...

Vilka härliga bilder, du är en duktig fotograf!
Var själv öronbarn men när jag var liten fick man inte penicillin. Kommer ihåg att jag fick ligga med en platt flaska (plunta) med kokhett vatten i en yllestrumpa och hålla den mot örat för att lindra smärtan. Ingen tänkte väl då på att värmen kanske gjorde så att bakterierna frodades ännu mera.

Hoppas verkligen att dina värden skall vara bättre så du kan komma igång med behandlingen igen.
Njut så mycket du kan av dagen! Kram Sippan

Anonym sa...

Underbara bilder på underbar lite kille! Inte är det lätt att veta om det är öron eller tänder på de där små även om de är öronbarn! Mamma/pappa är nog det svåraste jobbet man kan ha! :) Kram till er/Lotta