måndag, november 22, 2010

TIPS PÅ VINTERJACKA?

Vet inte om jag är lite för sent ute, men det verkar lite hopplöst att hitta en fin vinterjacka i stl 92 el 98. Har mailat på säkert tio olika Blocket-annonser nu, men de jag fått svar från är redan sålda. Williams jacka börjar bli i minsta laget så han behöver en ny.

Här hemma finns en hel del jackor. Blir ju så när man bara har pojkar och de ärver en hel del av varandra, men tyvärr finns det ingen i just Williams storlek. Antingen är de lite för små eller lite för stora. Han har en overall också så ut kommer vi ju alltid, men ibland kan det vara smidigt med en jacka också.

Är det någon som vet hur läget är i affärerna? Finns det några vinterjackor till barn kvar eller börjar det bli väldigt urplockat bland storlekarna?! Eller finns det någon webshop som säljer fina vinterjackor till barn?

Ny eller begagnad spelar inte så stor roll. Kanske är det till och med någon av er som läser här och som har en vinterjacka liggande som är i bra skick, men blivit urvuxen och inte längre används? Maila gärna en bild + pris så kanske jag kan köpa den. Vill helst ha en jacka i någon färg man blir glad av. Kanske turkos, blå, grön eller röd?!

27 kommentarer:

Anna-Maria sa...

Vi har den prickiga med mörkare prickar från Villervalla och är nöjda med den till vår dotter:

http://villervalla.se/

och overall har vi en som heter Storm från nameit.com Vi har tidigare köpt jackor och overaller därifrån och aldrig blivit besvikna.

malinj80 sa...

Jag har en i storlek 98.
Du kan låna den, så kan jag ta tillbaka den när William inte kan ha den mer. Fick den till Isak. Men den är lite stor =)
Kram Malin

Angela sa...

Godmorgon! Molo har jätte fina jackor. Ha en underbar dag du fina <3 Kram från norr

Anonym sa...

Hej!
Jag har ingen vinterjacka men jag vill berömma din blogg!
Den är så "ren", lättläst och bara helt underbar.
Go girl!
Lizen

Anonym sa...

Fanns flera färger och strl kvar, bla i 92-98.
Bra jacka med avtagbart fleecefoder.

http://www.lindex.com/se/Product/Product.aspx?id=8339816&styleid=8339774&path=3403475;3215210;3232580;3527905;111370;1357363

Anonym sa...

Hej! Såg att H&M hade turkos vinterjacka när jag var i butiken härom dagen. Kolla på hemsidan om du hittar där.
Kram Elin A
Hoppas ni är bättre nu från feber.

Anonym sa...

Kolla upp lager157, de har billiga och lite roligare kläder

Anonym sa...

Hej!

Har i år för första gången handlat vinterkläder på Gneis.se och jag är verkligen jättenöjd! Tror dock inte att dom har så små storlekar som 92, och så är det väldigt mycket som är slut. Molo har jättefina jackor, särskilt den regnbågsrandiga, den blir man glad av! (Molos regnbågsoveralle är finast av alla overaller!) Tycker också att Fixjackorna på Lindex är jättebra med avtagbar fleecejacka i. Didriksons är ju också OK, dom har en fin turkos färg.
Hälsningar Christin

A-K sa...

Hemma hos oss reade Ica Maxi ut både jacka-byxor och overaller. Ibland hittar man där man minst anar det.

Anonym sa...

Åh, vad jag är trött på det här. Varför säger inte du rakt att du vill att någon ge dig en jacka? Man kan förstå väldigt bra vad är det du vill utifrån ditt inlägg, men lite är det äckligt att se att någon på det här sättet utnytjar sina följare och inte för första gången. Därför kan jag inte hålla mig tyst. Därför att detta händer om och om igen på den här bloggen. Blah.

Linda sa...

Till Anonym: Va, skojar du med mig?! Jag hade faktiskt aldrig en tanke på att någon skulle uppfatta mitt inlägg som att jag vill att någon annan köper jackan åt min son. Däremot vill jag själv helst undvika att springa runt i affärer och leta nu när jag går på cellgifter och mitt immunförsvar är dåligt. Så då frågar jag hellre här på bloggen om någon vet läget med storlekar och dylikt. Vet att det är många småbarnsföräldrar som läser här som har bra koll! :-)

Faktum är att jag faktiskt hittade en jacka idag! Beställde först en på nätet, men sen var jag inne i en barnbutik i samhället här vi bor och hittade där som verkade ännu bättre och så är det lite lättare med storlekar också när man ser jackan i verkligheten, så det fick bli den istället. Som sagt, jag har köpt den själv och hade aldrig några tankar om annat heller!

Däremot hade jag absolut kunnat tänka mig att köpa begagnat också. Barn växer snabbt ut sina kläder och det är så mycket slit och släng. Bra för miljön om plagg kan återanvändas. Har tidigare sålt av Eriks urvuxna mössor här på bloggen. Gick så snabbt och smidigt så jag tänkte att det kanske kunde funka med en liten "köpes-annons" också!

Men det är trist när man missuppfattas som att man tigger när man ber om råd och tips.
Konstigt också att såna här inlägg alltid är anonyma. Eller nej, förresten inte. Har sett liknande inlägg på andra bloggar och de är också alltid anonyma.

kram Linda

Anonym sa...

Fina Linda,
Bry dig inte om ovanståendes anonyma och elaka kommentar.
Vederbörande kan inte ha följt din blogg eller så är det ett troll. Ingen annan kan ha uppfattat ditt inlägg som tiggeri. Ignorera!
Låt det inte stjäla energi. Du är bäst!
Kram,
Anna

Anonym sa...

Hej

Måste bara få säga att det var den dummaste kommentar jag läst.Det uppfattades inte alls som Du ville att någon skulle köpa en jacka till din son.Köpa begagnat är inte heller fel varför slänga kläder som små barn aldrig hinner slita ut.Till dej som är anonym säger jag bara om det inte passar varför läser du då på Lindas blogg, det går ju bra att låta bli om man störs sig på allt.Inger Aamodt

Mia sa...

Verkligen tråkig och onödig kommentar, bry dig inte om den!

Mamma Fido sa...

Näe verkligen inte Linda bry dej inte om sånadär dåliga kommentarer o jag håller med Inger varför läser såna människor din blogg över huvudtaget de kan ju låta bli att läsa eller åtminstone va så pass att de vågar stå för vad de tycker o skriva sitt namn istället för att va så fega å va anonyma. Det var ingen av oss andra som misstolkade dej. Kramiz på dej Linda o hela din underbara familj! Mella

Mamma Mima på Landet sa...

Fegis! Fy för fegisar!
Ska man skriva nåt, så kan man iaf stå för sina åsikter!
Bry dej inte Linda! Det allra bästa är att ignorera sånna idioter!
Kram på dej å snygg jacka han fick! /Mima

Agneta sa...

Gulliga Linda. Tycker din blogg är så läsvärd och fin. Grattis till utnämningen det var du verkligen värd!som svar till anonym så tycker jag att man verkligen kan undanbe sig sådana kommentarer. Läs inte bloggen om du nu är missnöjd med den. Linda, strunta helt i anonyms otrevliga inlägg inget att spilla tid eller kraft på.
Du är fantastisk
Kram Agneta

marica sa...

Du anonyma människa som troligtvis bara sitter framför datorn för att hitta fel hos andra men inte hos dig själv! Fegt! Satsa din energi på att gå en svenska kurs istället!! Sköt om dig Linda och bry dig inte om denna patetiska människa! Marica

Jenny sa...

Nej, det var ju inget som antydde att du på något sätt tiggde en jacka. Jag brukar också få en del spydiga kommentarer från folk som letar fel och de är ALLTID anonyma av nån anledning...

Ha det fint!
Kram Jenny

Anonym sa...

Fina Linda

hur någon kan tro detta förstår jag inte,vilken otäck människa jag blev helt chockad när jag läste kommentaren,fy sådana människor det finns,önskar så att du kan få må bra och helst att du blir fri från cancern/ en som beundrar dig mycket

Anonym sa...

Så löjligt att gå in o försöka få det till att hon tigger en jacka bara för att hon vill ha förslag och tips på bra vinterjackor.
Det är det betydligt fler än Linda som gör i sina bloggar kan jag lova och det är en av anledningarna till att jag tycker bloggvärlden är så bra - för man kan hjälpa varandra.

Vad gör du här om du nu tycker hon utnyttjar sina läsare så mycket?

Sjas på dig!!
/Somris

Anonym sa...

Du borde skämmas anonym! Hur kan du ha mage att påstå något sådant bara för att Linda frågar om råd. Linda, du behöver verkligen inte höra sånt (rent ut sagt) skit!
Du är bäst! Kram

Anonym sa...

Anonym: hon utnytjar inte sina läsare, hon bad om råd om du inte förstod det. Tänk först och skriv sen säger jag bara.

Linda du är grym! Kram :D

Maritha sa...

HALLÅ ANONYM!!!!
Kan man inte stå för vem man är ska man heller inte yttra sig och definitivt INTE NEGATIVT när man inte FATTAR vad Linda menar....Det är väl ingen som tvingar dig att läsa hennes blogg.
INGEN annan har ju haft tanken att hon "tigger". HON BAD OM ETT RÅD!
Inget annat.
Linda ta inte illa vid dig av såna IDIOTER!!! Det är inte värt att lägga ner en tanke på sådana typer.
Många kramar från en som VERKLIGEN FATTA vad du mena. Kul att det löste sig med jacka till charmtrollet.

Fnissi sa...

Ja undrar hur man kan tro att du tigger en jacka utifrån det inlägget? Det fattar jag verkligen inte...
Men är det nåt jag lärt mig i livet så är det att en del tolkar saker på HELT andra sätt än jag, så det finns säkert dem som kan misstolka detta också. Sjukt!
Kram på dig - och fin jacka blev det!

sara & Love sa...

om man säger att man vill köpa en jacka, ny eller begagnad hur kan man du få det till att du vill TIGGA till dig en jacka gratis...konstigt!!1 men som sagt så är alltid dessa kommentarer anonyma...bra att det löste sig!

Angela M sa...

Linda jag tror den anonyma lider av den typiska svenskaavundsjukan. Kanske bedriver den personen en webshop som har typ 10 procent av alla dina besökare....;) självklart borde du kunna sälja reklam här! För tänk dig så många ytliga sidor som gör det. Menar inte för de att jag tyckte du tiggde en jacka! Absolut inte! Men den där anonyma avundsjuka tycker jag borde tänka om o sluta vara så typisk svensk. Kram från Angela som ska skicka nå fint till er för julen! Kram :)