onsdag, november 24, 2010

TIPS MOTTAGES

Hit med era huskurer eller vad som helst. Allra helst något som kan lindra snabbt. Jag tror nämligen att jag kan ha åkt på urinvägsinfektion. Har bara haft det en gång i mitt liv. Då som gravid och faktiskt helt utan symtom. Men hela denna kvällen har jag sprungit på toa hur många gånger som helst och det kommer bara några ynka droppar. Usch, gör ont och svider! :-(

33 kommentarer:

Anonym sa...

drick lingon/tranbärs saft/juice;=)

Anonym sa...

Stackars dig! Tranbärsjuice i mängder eller äppelcidervinäger och vatten...

Anonym sa...

Hej Linda, vet att det ska vara bra med något som gör urinen sur för då trivs inte bakterierna.Tranbärsjuice vet jag att rekommenderas, men det har du väl inte hemma nu antar jag. Ta någon citrus frukt, citronsaft, eller apelsin, gärna C-vitamin, men inte sockrad saft.Hoppas du blir bra snabbt, annars måste du kontakta sjukvården. Kram Kerstin.

Anonym sa...

Drick massa tranbärsjuice med massa pressad citron i. Jag håller alltid för näsan, så klunkar jag i mig allt. Bra att ha en godis eller något gott med mycket smak och tugga på direkt efter...

Stina sa...

Har haft urinvägsinfektion flera gånger och mitt bästa tips är att gå till läkaren så fort som möjligt och få tabletter, annars kan du få riktigt ont. Se till att dricka massor, tranbärsjuice (eller ta kapslar), pressad citron, allt som är surt. Om du inte dricker tillräckligt ligger bakterierna kvar i blåsan och gottar sig och det är då du kan få ont.

Incan sa...

tranbärsjuice. dubbla c-vitaminbrus flera ggr per dag(c-vitamin kan man inte överdosera). Åkerfräkente. Uva ört på hälsokosten. Har kroniskt UVI sen många år tillbaka.
Kram ingrid

Mia sa...

Du ska förstås ha medicin så snart som möjligt, det hjälper snabbt.

En huskur min svärmor lärde mig som hjälper tillfälligt i alla fall är. Sätt dig med bart underliv på en hink med varmt vatten så det värmer ordentligt i rumpan. Det känns bra för stunden... men litet medicin måste nog till för att du ska av med gojan.

Anonym sa...

Se till att få antibiotika så att det inte går upp i njurarna. Tranbär hjälper bara om man tar det vid allra första symptom. Det finns bra tranbärstabletter på hälsokosten.

Smulan sa...

Tranbärsjuice och till läkare och få antibiotika!

Kajsa Bergman Fällén sa...

Ring till din mottagning så får du antibiotika och sen mår du bättre efter några timmar. Jag tror de är rätt försiktiga med antibiotika numera även vid UVI eftersom det oftast går över av sig själv, men när du får cyto kommer de inte knussla :-).

Krya på dig!

monica r sa...

Nåt som brukar vara skönt är att sätta sej på en hink, som du hällt hett vatten i, då får du ur dej de sista dropparna urin, vilket också är bra för att inte bakterierna ska växa.

Det gör ju så himla ont att kissa, så det här är lindring. Glöm inte ta Alvedon också, det hjälper..

kram Monica R

Anonym sa...

En helt annan sak. Du fortsätter väl svara på bloggfrågorna, den där spalten där man får ställa frågor.
Och krya på dig

Linda sa...

Hej Linda! Jag får det titt som tätt och jag orkar inte åka till läkaren varenda gång. Så jag brukar dricka MASSOR av vatten på en och samma gång, gärna nåt med citrus i, och varmt te - gärna citronte. Efter en stund är man så kissnödig att det går inte att hålla längre. Och det är så skönt när det kommer mer än några droppar! :) Hoppas det funkar! Krya på dig och många kramar från Linda

Lina sa...

En grapefrukt om dagen och tranbärsjuice! Det är kanon bra! Kom bara ihåg att INTE borsta tänderna direkt efter, då borstar du bort emaljen. Krya på dig!

CamillaH ♡ sa...

Skriver dom de andra - MÄNGDER med tranbärsjuice!!!
Dels för att "skölja igenom systemet" och sen för att det är lite surt, vilket inte baskiluskerna gillar.

KRAM!

Anonym sa...

Tranbärsjuice. Citronjuice/saft. Något surt och med lågt pH.
Ger det inte med sig - vårdcentralen!

Anonym sa...

Tycker du inte om tranbärsjuice så går det lika bra med apelsinjuice. Mängder av apelsinjuice. Lycka till!
Kram från MizzLiz

Eva Brandt sa...

Vänta inte, gå till läkare direkt! Du har väl nog med andra problem just nu.

Eva

Lotta A sa...

Jag Har alltid haft mycket lätt att få urinvägsinfektion.

Har under åren prövat en mängd" hus kurer". Så som UVA E,UVA-ÖRT ,Tranbärsdryck, grapefrukt, citron, apelsin mm.

Men dessvärre,så i de flesta fall så har det inte haft så stor effekt hos mej.

Utan det har slutat med ett besök hos läkaren.
I och med att i mitt fall , så har det många gånger snabbt gått upp i njurarna.Då krävs det antibiotika.

Hoppas ditt ger med sig, så att det snart känns bättre.
Jag lider med dej, det är hemskt att urinvägsinfektion ...:-(

Stor kram från Lotta

Anonym sa...

Om du testar tranbärsjuice - kom ihåg att dricka sådan utan tillsatt socker, då det får motsatt effekt. För min del funkar det bra att bara dricka mängder med vatten (även om det kanske ger lite bättre effekt med osötad tranbärsjuice). Resulterar givetvis i en mängd toalettbesök, vilket inte alltid är så roligt, men bara det går över. Tycker dock liksom många andra att du borde kontakta läkare, då det är skillnad om man ofta har urinvägsinfektion och vet precis hur den egna fungerar och om man har det "för första gången". Men, drick på till dess du kommer till en läkare - det känns om inte annat lite bättre då! Kramar och lycka till!

Åsa H sa...

Du, jag tänkte tipsa om tranbärsjuice jag, men det verkar nästan som att någon annan redan skrivit det ;)
Ta hand om dig <3

Anonym sa...

Nämen hörni....har ni hört talas om resistenta bakterier? Det är vad vi får om vi knaprar antibiotika stup i kvarten. UVI utan feber behöver ej behandlas med antibiotika!! Drick mycket vätska, gärna något surt som många skriver. Går inte besvären över på några dagar eller förvärras så självklart ska du söka läkare. Fortsätt kämpa....många kramar

Mamma Mima på Landet sa...

citron!!!! det funkar! sen funkar även te på björkblad (torkade). kanske har ni nån "örtagubbe" i stan? Annars kan det ju bli svårt.
men citron i massor!
krya på dej gumman!/Mima

Anonym sa...

tranbärsjuice den där jokkmokk lr vad den nu heter.. tokbra!

Anonym sa...

Hej!
Det är inte skönt med uvi, har haft många. Tyvärr har det gått så här långt måste nog antibiotika in.

Men när man bara känner så där lite så kan man pröva Ipren och c vitamin dryck i massor har funkat för mej.

Kram och krya på dej!
Bitte

Åsa sa...

Köp TRANBÄRSKAPSLAR på naturapotek typ. Det är oslagbart!!! Jag har haft 1000 uvi (känns det som) å när jag får känning av uvi så tar jag en eller två kapslar så försvinner det! Tranbärsjuice i all ära, men kapslarna är ju mer koncentrerat! LYCKA TILL!

STOR KRAM!

Anonym sa...

Som sjuksköterska vet jag att ph-sänkande drycker som bl.a citronvatten, tranbärssaft/juice och att dricka extra vatten kan FÖREBYGGA uvi men aldrig bota!
Så mitt råd: Ring din vårdcentral nu direkt för ditt immunförsvar är nog försvagat som det är och du behöver medicin fort så du blir bra utan besvär och så det inte går uppåt och blir en njurbäckeninflammation.

Anonym sa...

Vill bara understryka det några redan har skrivit. Har man ett normalt immunförsvar kan man absolut laborera med sura drycker och andra huskurer. Det kan fungera. Men om man får cyto vilket slår ut de normala försvarsfunktionerna i kroppen är det viktigt att få antibiotika så snart som möjligt. Och att i det läget prata om överanvändning är inte relevant.
Mia

Anonym sa...

Du ska inte göra någon huskur du ska be att få medicin av en läkare. Det kan sprida sig uppåt njurarna och du ska inte laborera själv med massa jox!

Anonym sa...

Gå och få pencillin, eftersom du redan har en grundsjukdom är det bäst att få behandling. Obehandlad Uvi kan leda till njurbäckeninf.
Sen är det bra att dricka mycket.
Sköt om dig och var rädd om dig.

Anonym sa...

Hej jag har alltid ätit UVA E från hälsokosten när jag känt att det varit på gång, och det funkar, men jag är inte säker på att det hjälper om det redan "brutit ut" ordentligt. Ring sjukvårdsupplysningen. Hoppas det ordnar sig snabbt så du slipper ha ont. Kram Linda

Anonym sa...

Måste göra ett inlägg i debatten då även jag som någon annan här också arbetar som sjuksköterska. Självklart ska du söka läkare nu direkt då ditt immunförsvar troligtvis inte fungerar normalt. Tycker dock att den person som skrev om resistenta bakterier har en poäng....verkar vara väldigt många som går till läkaren direkt de får besvär för att få antibiotika. Det är ett stort problem inom vården idag med resistenta bakterier....ju fler som klarar en uvi utan antibiotika desto bättre. Som lite "extra" info gäller ju numera att man inte ger antibiotika mot okomplicerade öroninflammationer till barn. Man har sett att inflammationen går över nästan lika snabbt av sig själv som med antibiotika!

AnnaKarin sa...

Stackars, känns som om du har nog med det du har redan....hmm...lite tips, som personer tidigare sagt - drick tranbärsjuice (utan socker) och ta Uva-E tabletter (finns på hälsokosten).

Lycka till!