onsdag, november 24, 2010

SOFFLÄGE OCH JULGARDINER

I eftermiddag har det mest varit soffläge som gällt. Hann inte mer än skriva klart förra inlägget innan jag fick springa in till toa och kräkas. Usch, hade ju ändå stoppat i mig anti-kräktabletter för att slippa!! :-( Vet inte om det beror på cellgifterna, mina smärtstillande tabletter, trötthet eller för att jag har så ont i huvudet idag. Eller kanske en mix av lite av varje.

Har fått svar på urinprovet jag lämnade till vårdcentralen. Det visade ingenting alls. Lite konstigt med tanke på hur ont jag har eller så var provet inte koncentrerat nog eftersom jag fick ösa i mig vatten och lyckades klämma ut en skvätt nån kvart senare. Jaja, får väl härda ut, testa lite huskurer och hoppas att det snart blir bättre.

Har även fått svar på blodproverna jag har tagit. Ett par av levervärdena var bättre och låg faktiskt inom normalvärdet nu (= bra!!), men ett annat av levervärdena var däremot sämre än innan. Mitt immunförsvar var också lite sämre och låg under normalvärdet. Så ja, det är läget just nu efter första veckan med Xeloda. Men inga allvarliga biverkningar som det ser ut nu, så jag ska fortsätta med dem och ta nya prover om ett par veckor.

Blev även uppringd av en sköterska från hemsjukvården, eller avancerad hemsjukvård rättare sagt. Min läkare skrev en remiss dit efter mitt förra läkarbesök, så de hade fått den nu. Så nästa vecka ska de komma på hembesök.

På tal om besök, fast lite roligare sådana, så fick jag ett snabbt besök förut av Ragnhild som bodde i detta huset före oss. Hon och hennes "gubbe" är så snälla och omtänksamma. Igår hade hon hittat en gardin hemma som passar bra i vårt ena fönster, så hon ringde och frågade om vi ville ha den. Jättegärna!! Detta huset har nämligen mycket högre i tak och större fönster än några av de ställena vi bott på förut, så när det gäller sparade gardiner är det knappt några som vi kunnat använda här.


Nu är det så här juligt och fint i fönstret!

10 kommentarer:

Mamma Fido sa...

Ja visst är de snälla mina älskade svärföräldrar. Kramiz på dej!

Anonym sa...

Hoppas du kryar på dig snart. Ett av dina värde var bättre - det låter bra. kram kram Gunilla N

Anonym sa...

Hej Linda! jag känner dig inte men följer din blogg..som är så himla bra! jag beundrar dig verkligen och tänker på er varje dag!
En fundering har jag..svara bara om du vill. Jag har förstått att din äldsta son har en annan pappa än han du är gift med. Har han någon kontakt med sin riktiga pappa, eller hur är det planerat för honom inför framtiden.. jag hoppas av hela mitt hjärta att det inte blir så..att under ska ske och mediciner dyka upp... men om den dan du inte finns här längre kommer medan han fortfarande är liten.. ska han då bo tillsammans med Lars..eller med sin riktiga pappa?
Hoppas du förstår min fråga rätt.
Sköt om dig så gott ni kan...heja heja! god jul!
Anna W

Simone sa...

Jag har haft urinväfsinfektion typ 10 ggr i mitt liv, set syns sällan på provet jag tar! Om det inte går över snart, be om pencelin snarast!

Anonym sa...

Verkligen fina gardiner!

Anonym sa...

Hej Lindaa!
Vill bara skriva att jag är så full av beundran för hur du hanterar den svåra situation du är i. Hoppas innerligt att den behandling du får håller cancern i schack så dens står stilla. Kram Ingrid

Jessica Nilsson sa...

Hej Linda.

Hade själv UVI för bara två månader sedan. Men när jag lämnade urinprov på vårdcentralen visade det inget. Det framkom först efter att provet hade skickats på odling.

Nu vet jag inte om dom gjorde det med ditt prov. Men om det inte ger med sig skulle jag prata med vårdcentralen om att lämna ett nytt prov som skickas på odling.

Annars kan jag bara tipsa om att dricka kopiösa mängder vätska.

Kram Jessica

inkan8 sa...

Du DOM gardinerna var ju urläckra.
Kram

inkan8 sa...

Du DOM gardinerna var ju urläckra.
Kram

Gunnel sa...

Hej igen!
1- Gardinerna ar toppensnygga!!

2 Drick lingondricka!! ( fran en gammal ssk som jobbat i de regionerna)Bra i forebyggande syfte ocksa.
xxx