måndag, november 08, 2010

MYCKET SÖMN OCH VILA

Florida är verkligen ett avkopplande ställe. Jag tror faktiskt att jag har sovit mer idag än jag har varit vaken! ;-) Kan inte minnas när jag sist var så trött som jag har varit idag. Men jag hoppas att jag känner mig lite piggare i morgon. Men skulle jag vara trött då också så gör det egentligen inte så jättemycket. Vi kan ju faktiskt ta det lugnt varje dag medan vi är här. Okej, kanske inte sova bort hela dagarna då, men ligga i en solstol med en bra bok är ju inte helt fel och kräver inte så mycket energi. Min resväska är laddad med inte mindre än fyra böcker.

Just nu sitter vi och funderar på om vi ska gå ut och äta, gå ner till hotellets restaurang och äta eller om vi ska beställa upp någon mat till rummet. Hihi, vad säger man? I-landsproblem?! ;-) Fast det är ganska skönt att ibland bara ha såna här helt "oviktiga" saker att fundera över också.

Är egentligen inte särskilt hungrig än för vi fick upp champagne och chokladdoppade jordgubbar till rummet för en stund sedan. Ja, vi blir verkligen riktigt bortskämda här! Jag vågar visserligen inte dricka så mycket med alkohol i, för jag tror inte att kombinationen ihop med mina starka mediciner är så bra, men jordgubbarna var väldigt goda!!


Har fått frågan om jag ska försöka träffa någon läkare medan jag är här. Har kollat upp lite, men grejen är den att vi har väldigt bra cancervård själva där hemma i Sverige och det är ett land som ligger långt fram vad gäller forskning och studier. Jag har kontakt med andra som har samma sorts cancer som jag har och bor här i USA, men när det gäller de behandlingar vi får så skiljer det faktiskt inte så mycket.

Visserligen finns det även någon specialist här i landet på just inflammatorisk bröstcancer, men det blir inte aktuellt att söka upp någon medan vi är här. Vi åker ju hem redan nästa vecka så det finns inte så mycket tid för det och som sagt så kan de inte göra så mycket mera här än hemma.

Däremot har jag fått tips om något som kan stärka mitt immunförsvar och som kan fungera lite som en alternativ medicin just när det gäller cancer. Vet inte så mycket om det än, men tänkte iallafall kolla upp lite närmare. Det är något som kallas LDN (Low Dose Naltrexone). Är det någon av er som läser här som vet mer om detta så får ni gärna höra av er!

PS. Fortsätt gärna rösta på bilderna i fototävlingen! :-)

14 kommentarer:

Ingela sa...

Är det någon som har gjort sig förtjänt av att ägna sig åt "i-landsproblem", är det du! Ta riktigt god tid på er att bestämma er för vad ni vill.
Kram Busan

Sanna sa...

Hej Linda, vilken härlig semester ni verkar ha, det är du verkligen värd!

Naltrexon är en opioidantagonist som används mot alkoholberoende. Läs här:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Naltrexon

I det sista stycket står det om att det kan stimulera bildanadet av endorfiner som i sin tur kan modulera immunsystemet och minska inflammation. Det har gjorts en liten studie på kvinnor med fibromyalgi bl.a. Här kan man läsa om vilka studier som har gjorts (hinner inte själv nu) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?db=pubmed&cmd=DetailsSearch&term=low-dose+naltrexone

Paula sa...

Chokladdoppade jordgubbar och champange,det är romantik det!!!I -landsproblem eller inte,har ingen betydelse...Lyxa så mycket Ni kan för varandra!!Det är Ni båda värda och mer därtill...Kram Paula

Anonym sa...

Hej Linda.
Har följt din blogg en tid då jag hittat hit via gemensamma au-pair vänner.
Vill bara tipsa dig om en blogg som skrivs av en som står på LDN, hoppas det kan ge lite info eller tom att ni kan komma i kontakt.

Lycka till och ha nu det underbart tillbaka i NY å Florida.

Mvh
Louise

Anonym sa...

Länken var det ja :-)
http://murbruk.wordpress.com/2008/07/03/ldn-eller-low-dose-naltrexone/

Anna-Maria sa...

Hej. Låter som om ni har det härligt.

Naltrexon finns godkänt som läkemedel i Sverige (receptbelagt). Som tilläggsbehandling mot abstinensbesvär vid alkoholberoende i ett omfattande behandlingsprogram där även psykologisk terapi ingår.

Det finns enligt produktresumén väldigt begränsade erfarenheter av denna behandling tillsammans med andra behandlingar och därför ska man vara mycket försiktig med kombinationer

josefine sa...

hej Linda!
Har läst din blogg ett tag då min mamma är en som följer den blint;) Och jag måste bara säga att mitt i allt detta som du och din familj genomgår så verkar du vara en grymt positiv människa! och du om någon är verkligen värd att få ha lite i-landsproblem:) Njut nu av semester och vila innan du ska hem och vara mamma igen:) stor kram!

Inger M sa...

Hej Linda !
Vad glad jag är att ni också fick komma till sol å värme !!
Att resan överhuvudtaget kunde bli av. Något som ni båda verkligen behöver.

Ta vara på (och det tror jag ni gör)den dyrbara tiden där. Med " dyrbara" menar jag, ostörd, avslappnande egentid. Få tillbaka missad sömn. Önskar så, att smärtan i din kropp håller sig tillbaka, så att du kan slappna av och få nyttig sömn.

Förstår att ni längtar otroligt efter era barn, men dom har det säkert så bra hos dina föräldrar.
Så underbart för barnen, att få hem solbrända, utvilade föräldrar !

En STOR,STOR eloge till dina fantastiska föräldrar, som så storartat tar hand om era småttingar !
Dom är GULD värda !

Solvarma kramar till er båda och bara NJUT, NJUT, NJUT !
Inger M

Anonym sa...

Ja precis, det någon som borde få vältra sig i i-landsproblem så är det du.
Njut av Floridadagarna och parkera dig i solstolen och lyssna på havsbrisen.

Anna Majlöv sa...

Vad mysigt det ändå låter o det är ju meningen att du ska få energi o även få lite upplevelser... Det är din semester ;)

Anonym sa...

Jag funderar över det här med Naltrexon, om lågdos av detta ska blockera kroppens opiatreceptorer, hur går det då med smärtstillande medicinering av typen morfinpreparat? Kan dessa verka ändå? Nu är jag en okunnig lekman som spekulerar, det kan vara helt olika saker...
Mia

Anonym sa...

Ni är verkligen värda att ha det så gott som ni har nu! Blir glad när jag läser det:):). Njut!!

kramar Linda

Anonym sa...

Jag har kollat vad LDN är för något, det påstås att det även hjälper mot cancer. Men har hittat en "side effect" som verkar stämma med ditt fall(dvs. i kombination med smärt-medicin):

Side effects:
LDN has virtually no side effects. Occasionally, during the first week's use of LDN, patients may complain of some difficulty sleeping. This rarely persists after the first week. Should it do so, dosage can be reduced from 4.5mg to 3mg nightly.

Cautionary warnings:
1. Because LDN blocks opioid receptors throughout the body for three or four hours, people using medicine that is an opioid agonist, i.e. narcotic medication — such as Ultram (tramadol), morphine, Percocet, Duragesic patch or codeine-containing medication — should not take LDN until such medicine is completely out of one's system. Patients who have become dependant on daily use of narcotic-containing pain medication may require 10 days to 2 weeks of slowly weaning off of such drugs entirely (while first substituting full doses of non-narcotic pain medications) before being able to begin LDN safely.

kram Rosalia

Anne sa...

Känner inte till LDN, men däremot ett annat medel som finns i USA och är grundad av en svensk. AminoAct heter den och du kan läsa mer på sidan http://onconutrition.com/docs/AminoAct_-_En_del_av_Kroppens_Naturliga_Skydd.pdf
Medlet är en sammansättning av proteinfragment (peptider) som utvinns ur mjölk.....
Min dotter fick prova det när hon hade cancer och jag hade kontakt med grundaren samtidigt. Han bor i USA.
Cancerpatienter i Sverige har fått testa detta medel.
Om du vill veta mer så får du gärna kontakta mig så ska jag försöka få kontakt med honom igen.

Njut nu av resan och gotta dig i allt du bara kan.

Varma kramar!
/Anne