måndag, november 08, 2010

MER DÖD ÄN LEVANDE

Fy vilken hemsk morgon! När jag vaknade gjorde det ont i så gott som hela kroppen, hade en gräslig huvudvärk, mådde illa, frös och svettades om vartannat och det kändes till och med lite tungt att andas. Tanken slog mig om det är så här det känns när man håller på att dö? Det känns lite bättre nu, men jag skuttar inte direkt upp ur sängen utan ligger nog kvar här och vilar ett tag till.

Vet inte varför jag mår som jag gör. Kände mig tyvärr inte särskilt pigg igår heller utan var sjukt trött hela dagen. Jag sov mycket, men hade ändå inga problem att somna när kvällen kom.

Vi kom förresten iväg sen och gick ut och åt på en mysig restaurang intill havet. Jag åt en skaldjursrätt som var såååå god! Det var något med räkor, krabba, vitlök och grönsaker. Maken tog också en skaldjursrätt, men det mesta på hans tallrik var friterat. Kan vara gott med lite grann som är friterat, men jag undrar hur man hade mått ifall man hade klämt i sig allt som fanns på hans enorma tallrik?!


I detta landet är portionerna verkligen gigantiska. Man behöver inte skämmas för att be om en påse eller låda för att ta med sig resterna hem. En portion här är ofta tillräckligt med mat för en hel familj!

Men sen så ser man mycket folk som lider av övervikt också. Det är många som är så stora att de har svårt att röra sig. Häromdagen när vi väntade på tåget såg jag till exempel en man vars vader var tjockare än min midja. Faktum är att omkretsen kring dem förmodligen är mer än vilken som helst av mina kroppsdelar.

Men jag vet av egen erfarenhet att det är lätt att gå upp i vikt här. Under mitt första år som au pair i USA gick jag upp ca 10 kg. Det finns mat överallt! Utbudet är jättestort och man kan få hem i stort sett vilken sorts mat som helst direkt hem till dörren. Men just nu när min aptit är ganska dålig så känner jag mig mest äcklad av allt det feta och söta som finns att äta.

21 kommentarer:

Yvonne sa...

Jag skulle nog ha mat i en vecka med de portionerna! Det kan inte vara nyttigt att äta så mycket.. Hoppas du får en fortsatt trevlig resa och mår lite bättre! :)

Anonym sa...

Ta det lugnt vilket du ju så klart gör... men vad ska man säga mer än att du ska ta det lugnt...

Anonym sa...

Det låter som du har haft fullt upp och gjort mycket roligt, och bara prata engelska gör ju en lite tröttare när man inte gör det dagligen. Så det är klart att det frestar på orken, men hoppas att du får känna dig lite starkare efter lite sol.

Kram på dig!

Anonym sa...

Åhh... hoppas verkligen du blir bättre så du kan njuta fullt ut av din resa. Du är såå mycket värd det =D Bamsekram till dej/er

Anonym sa...

Kan vara en "släng" av jet lag...Hoppas att det snart går över så att du kan njuta mer av eran resa :)

Anonym sa...

Linda så ledsamt att höra att du inte mår bra. Kan tänka mig att det känns svårt med detta att du "borde" ha det så underbart och sedan inte orkar. Jag hoppas och ber att din kropp hämtar sig lite efter sömn och vila. Kram!
Mia

Josefin sa...

Sköt om dig och njut så mkt du kan.
Hoppas morgondagen blir bättre <3
Kram

Ann-Louise sa...

Hoppas att du snart mår bättre och att du får njuta av en varm och skön dag i Ft Lauderdale!

Emma-Lou sa...

Ojdå, du får krya på dig så att du blir bättre snart!

Allt bra där borta annars? Här har vi just ätit falukorvsgratäng till middag. La upp receptet på bloggen tidigare idag. Gjorde nämligen iordning en större sats vid lunchtid. Ungarna älskade det! :-)

KRAM

John sa...

Även de ord som Jonas då sa kommer jag att minnas så länge jag lever. "-Nu får vi klara oss själva ett tag för pappa dricker sprit" Jag hade under de första veckorna hos honom börjat hoppas på att han inte skulle dricka mer men de drömmarna krossades den kvällen och kom aldrig mer igen!

Ludmilla sa...

Usch vad jobbigt du har det! Hoppas att du hinner njuta mellan varven i alla fall! Kanske kuligare att vara sjuk och ha ont i Florida än hemma i iskalla Sverige?

Jag slogs också av det du beskriver när jag nyligen var i USA. Gigantiska portioner och så många extremt överviktiga människor... Tragiskt om det är som en del säger - att Sverige ligger 10 år efter men att vi också är på väg dit!

Varm kram till er båda!

Anonym sa...

hoppas ni har de härligt har nyss hittat till din blogg och ja vill skicka en massa kramar..

lev levi sa...

Läser din blogg Linda. Åhh vad du är stark. Hejar på dig. Du är min idol!

Massor av kramar Susanne

Helena sa...

Vad jobbigt att vara så trött o slut nu när ni är på resan.
Hoppas du mår bättre idag.

Många kramar Helena

Lisa sa...

Kan det inte vara skaldjursmiddagen som gör att du mår illa och fryser tror du? Jag hoppas det så det snart går över.

Jag tittar på Biggest Loser från USA och ja jösses så många som är helt fruktansvärt tjocka.

När jag var i USA (jobbresa) så vet jag att jag reagerade på frukosten på hotellet som var allt annat än nyttig. Jag bad då om att få in youghurt åtminstone, vilket jag fick, istället för allt kaffebröd man serverade. Men för det fick jag betala extra då förstås ;)

Hoppas nu att du får må bättre resten av resan.

Kram Lisa

Anonym sa...

Du vet varför du är så trött nu.
Hoppas det blir en ljusning igen!!

marianne

malinj80 sa...

Hoppas du kan njuta av resan trots att du är trött o har ont!
Saknar dig =)
Kram Malin

calle nilsson sa...

Härlig blogg, rolig intressant & vettig :)
Hoppas du fortsätter skriva lika bra som du gör nu :) har du tid så hoppa gärna in o hälsa på @ callenilsson.se ..har inte fått igång kommentarsfunktionen ännu men jag hoppas få byggt klart scriptet till ikväll :)

ha de ;D

Mia sa...

Ånej, din stackare! Ta en lugn dag och vila, vila.

kram!

Lotta vimmelmamman Gray sa...

Linda

Tror att det kan vara så att du slappnar av men att det så klart är jobbigt med nya intryck och att gå mycket. Försök att tillåta dig att bara vara. Man kanske kan få skuldkänslor över att man "ska" orka nu när man är iväg men försök att bara strunta i dessa tankar och tillåt att bara vara.

Kram Lotta Gray vimmelmamman

Anne sa...

Att du ska behöva ha så ont, det gör mig ont! Hoppas du kan ta dagen som den kommer och inte planera in för mycket bara för att du är där. Förstår att man vill uppleva allt, men jag önskar dig ändå fina dagar tillsammans med din man.

Ta det bara lugnt och var. Här snöar det ymnigt på västkusten så ni är på rätta stället just nu.
Kram!