söndag, november 07, 2010

MÄNNISKOR I ALLA FÄRGER OCH FORMER

Ännu en dag går mot sitt slut här i New York. Idag tog vi ytterligare en tur in till Manhattan. Det har varit mycket bättre väder idag än det var häromdagen då vi var där. Då regnade det tyvärr hela dagen. Idag sken solen! Så vi började med en promenad i Central Park.





Sedan gick vi lite längsmed 5th Avenue där det  ligger en massa fina affärer. Några kläder köpte vi inte, men däremot blev det någon leksak till en av våra grabbar där hemma. Var bland annat inne på FAO Schwarz. Det är leksaksaffären som är berömd för sitt stora golvpiano som Tom Hanks spelar på i filmen BIG.


På tal om "big" så verkade även denna katten känna sig stor. ;-)


Hittade en massa underbart söta katt-tavlor uppe vid Central Park. Nu önskar jag nästan att jag hade köpt ett par stycken...!


Lars som hamnat i vildingarnas land?! ;-)

Därefter kom Cyndy och Stephanie in till oss och vi spenderade resten av eftermiddagen och kvällen tillsammans. Först blev det mest lite "sightseeing" och sedan var vi och åt middag på en italiensk restaurang. Jag åt pasta med skaldjur och det var riktigt gott!


Cyndy och Stephanie... love you! <3


Jag och min älskling vid Rockefeller Center. Det är där de brukar sätta upp en gigantisk julgran varje år i början av december.

Vi har, som ni säkert förstår, en helt UNDERBAR semester vi här!! Dagarna bara rusar iväg och man önskar att tiden kunde stå stilla ett litet tag. Svårt att få den att räcka till allting. Här finns så mycket att se och göra och sjukhuset känns låååångt borta! Det är skönt och det finns till och med stunder då jag kan glömma bort att jag är sjuk eller att jag behöver fler behandlingar sen när jag kommer hem.

Sen gör sig sjukdomen tyvärr påmind emellanåt genom smärta och trötthet, men med hjälp av lite extra smärtstillande och att försöka vila och sova så fort det ges tillfälle så funkar det rätt bra ändå. Idag sov jag på tåget när vi åkte in till Manhattan. 

I morgon bitti blir det ingen sovmorgon. Nej, då åker vi vidare mot Florida!! Har nog fortfarande inte riktigt förstått att vi ska dit, men vi ser verkligen fram emot det och det ska bli så härligt! Det var ju ett tag sedan man hade sommar... och tyvärr hade vi ju ingen "riktig" sommar heller eftersom jag åkte in och ut från sjukhuset varje dag då jag strålades i totalt sju veckor.

New York City...ja, tyvärr blev det inte världens bästa bild då den är tagen från bilen. ;-)

Något som är ganska roligt är att sitta och titta på alla människor som finns. Tänk att det finns så otroligt många och att vi kan se ut på så himla många olika sätt. Här finns det människor i alla färger, former och storlekar. Jag "smygfotograferade" lite... ;-)

"Smile!". Ett par fotograferar sig själva vid Times Square.

"The city that never sleeps"... nej, själva staden sover nog sällan, men den här mannen ser ut att behöva göra det! ;-)

Med en kamera i handen eller runt halsen ser man de flesta turister här i staden.


Alla här är inte vita eller svarta. Vi såg några gula också! Lite lika Nalle Puh! Hihi!


Förresten, på tal om något helt annat. Har ni röstat på vem ni tycker ska bli Årets mama-hjälte?! Det går att rösta varje dag. Omröstningen pågår t o m den 8 november så det är ju SNART! :-)

Ni kommer till omröstningen genom att klicka på bilden.

17 kommentarer:

emma sa...

Å vilken härlig resa .. Att resa till Usa är min dröm...

Anonym sa...

Vad underbart härligt ni har det, det är du så väl värd. Hoppas att ni kan njuta båda två och lägga din sjukdom långt bort.

Kram
Pernilla

Caroline sa...

Hej Linda!
Vad roligt att läsa om er resa och se alla härliga bilder. Och jag blir så GLAD att du kan njuta av resan och få må ok. :-) Du är så tapper och fantastisk!
Ha en fin vistelse i Florida nu då!!!
Stor kram från mig!!!

Malin Lj - Mamma till Walter sa...

Såg just filmen till årets mammahjälte...blev jätte berörd, extra mycket då jag själv har en liten kille på 15 mån. Tårarna trillar och jag kan inte förstå hur det måste kännas... Jag röstade självklart på dig, o jag hoppas du vinner, du är mer värd det än någon annan!
Ni ser ut att ha det helt underbart på er resa:) Njut o ta hand om varandra o hälsa din man.

Kram från mig och min familj.

Maritha sa...

Hej hopp!
Vad det är roligt att se att du kan njuta av din semestertripp något så när. Njut så mycket du kan och ta vara på tiden med din underbara man. Vi njuter av alla bilder och att du får vara så "pigg" som det behövs för att du ska kunna njuta. Jag är sååå glad för er skull. Hoppas ni får några underbara dagar i Florida också. Många KRAMAR till er båda.

Lena sa...

Vad skönt att ni har det bra, hoppas verkligen att Florida blir så bra som ni hoppas!! Jag har röstat varje dag både hemma och på jobbet :) Kram

Lisbet Lindell sa...

Underbart att vi får vara med på er resa. Självklart röstar jag varje dag från båda datorerna:)

Kram Lisbet

Anonym sa...

Tack för härliga bilder, vilken semester!
Jag röstar på dig såklart

marianne

Mamma Fido sa...

Åh va härligt ni verkar ha det . Njut som bara den! Kramiz

Mia sa...

Vilka härliga bilder, jag var där för 1 år sedan och jag längtar tillbaka när jag ser dina bilder!

Anonym sa...

Ser ut som om hösten kommit lika långt i NY som här i Skåne. Här är också träden så vackra nu.
Kram

Anonym sa...

Vilka härliga bilder!!! :D Tack för att du låter oss "följa med" till USA!

Anonym sa...

Härligt att höra att du har det bra. Och bilderna på new yorkfolk var finfina.

Malin sa...

Åh va härligt det låter! Sug åt dig allt vad du kan och lagra allt i minnet för att plocka fram när du har lite tristare stunder hemma, kram Malin

Sandra sa...

Var det lilla Steph du passade när hon var liten? Väldigt lika mor & dotter! Du skulle köpt några kattavlor! Hur gick det med läkaren din familj kände?
Ha det så underbart i Florida!

Anonym sa...

Vad härligt ni har det är så glad för din skull Linda att ni kom iväg och att du mår någorlunda okej.
Njut nu och ha det alldeles underbart- kram Åsa

Rachel sa...

Jag undra hur många värdbarn du hade där, och hur gamla de var då (och är nu)?

Tack på förhand