fredag, november 26, 2010

HUR SKA JAG FÅ I MIG ALLT DETTA?

Sitter här i sängen och mår rätt pyton! Har nämligen fått in en hel tillbringare med vatten (+ kontrast) som ska drickas inför röntgen jag ska iväg på om en stund. Har fått i mig tre glas och det känns som jag kommer kräkas när som helst.

Förmiddagen har för övrigt varit rätt bra ur smärtsynpunkt. Hade besök av några gulliga kompisar och jag hann till och med tänka tanken att den här skiten kanske var på väg att gå över nu. Men sån tur hade jag inte, för det onda kom tyvärr tillbaka. Så jag låg här på sängen och försökte härda ut och tänkte att det nog skulle bli bättre av sig själv, men istället blev det bara värre. Så efter ungefär en timma gav jag mig och tryckte på knappen så att de kom in med mera smärtstillande. Dessvärre är taktiken att vänta inte särskilt smart har jag märkt, för de gångerna som jag gjort det tar det bara extra lång tid innan smärtlindringen hjälper.

Nähä, få försöka kämpa vidare här. Är inte ett dugg törstig om man säger som så. Ser mig omkring efter en krukväxt som kanske behöver vattnas lite... :-S

26 kommentarer:

Anonym sa...

Stå på Linda! Fullgt din blogg lenge,må si jeg er full av beundring av den styrke og positivitet du viser i å takle denne grusomme sykdommen.
Bare det at du orker å holde oss blogglesere oppdatert når du selv sliter med smerter og ubehag, sier mye om hvilken sterk person du er!

Klem fra Mali i Norge

Anonym sa...

Nä, det är nog bättre att säga till på en gång. Fast det är ju lätt för mig att säga.. Tänker på dig. Hoppas du får komma hem snart. Kram kram från Anna

Åsa sa...

Exakt var är det du har ont? Eller är det lite här och var? Önskar att jag kunde hjälpa dig med nåt. Att må illa är så jobbigt. Kram.

Anonym sa...

Skänker dig alla styrketankar jag kan. Du är STARK, kämpa! Kramar från Maria i Halland

Fotgraferande fembarnsmamma sa...

Linda vad synd att kontrasten inte kom in när vi var där Vi kunde ju HJÄLPT DIG DRICKA ;)

Jag är så glad att jag har dig som vän!!! en vän som delar erfarenheter med mig som inte så många gör. Det var det jag skulle skrivit på kortet men jag tror jag jag glömde det KRAMAR!!!!
http://mariasdagbok.blogspot.com/2010/11/mina-paket.html

Anonym sa...

Härda ut i smärtan låter inte som någon bra plan. Bättre lite övermedicinerad kanske? Lycka till med kontrastdrickandet och allt annat som ska ske idag. Stor kram!
Mia

Anonym sa...

Ta smärtlindring i tid "mota olle i grind" Vet att det är lätt att säga man tror ju att det ska gå över.

Tänker mkt på dej och skickar styrke kramar.
Du får hålla för näsan och låtsas att det är en god drink hi hi.

Kramis Bitte

Anonym sa...

Ta smärtlindring i tid "mota olle i grind" Vet att det är lätt att säga man tror ju att det ska gå över.

Tänker mkt på dej och skickar styrke kramar.
Du får hålla för näsan och låtsas att det är en god drink hi hi.

Kramis Bitte

Britta sa...

Hej! Varje gång du får ett smärtgenombrott tar det längre tid att smärtlindra dig. Så, låt dig bli smärtlindrad ordentligt och sedan tar du extra vid minsta aning om genombrott. Hör om morfinplåster. Jag tjatar men det är så tärande att ha ont och onödigt i allt du måste ta dig igenom.
Kram
Britta

Anonym sa...

Jag tänker på dig. Kram Maria A

Mindi sa...

Ser mig omkring efter en krukväxt som kanske behöver vattnas lite... :-S

Linda du är bara för go mitt i allt det jobbiga!!!!!!!!!!

Stor varm kram
M I N D I

Anonym sa...

Man ska väl ta smärtstillande innan man har fått ont vad jag förstår. när smärtan väl tagit tag är det svårare att bli av med den.
jag är med dig i tankarna.

Maritha sa...

Linda, du är otrolig som orkar kämpa och till om orkar skämta om eländet...
Hoppas det rättar till sig och att du snart får komma hem till din familj. Många styrkekramar Maritha

Caroline sa...

Hej!
Vad tråkigt för dig att ha så ont! :-( Min läkare har lärt mig att jag ska försöka kapa smärttopparna. Kanske ska du med tänka så? Nu är din och min situation inte jämförbara alls, men det är de ju aldrig. Smärta är ju enormt subjektivt... Men det kanske kan vara en tankehjälp för dig? hoppas det.
Ha en fin fredagkväll o helg,
kram Caroline

Mia sa...

Bra tänkt Linda, när jag opererades i våras (brusten blindtarm), så sa de att jag skulle säga till innan det gjorde FÖR ont, för han man toppar upp innan det gått ur kroppen, så får man bättre smärtlindring.

Kram!!

Kristina sa...

Jag är precis som du att jag väntar idet längsta med att ta smärtlindring o då blir det värre,så ta i tid , du kan även rent klockbestämma ,gn att ta reda på hur ofta du får ta o ta det då så att du aldrig får den där värsta smärtan. Usch o fy för dricka kontrast, jag höll med på att kräkas när jag drack det sist för scinten. Höll för näsan för slippa känna doften o hällde på Vilken typ av scint ska du göra?.
Hoppas du får i dig allt Kram Kristina i Umeå

Anonym sa...

Hej Linda, har följt din blogg i snart ett halvår, försöker kika en stund varje dag för att se hur det går för er i allt ert kämpande både med kommun och allt annat. Har såååå många gånger tänkt skriva till dig men när jag väl satt mig ner för att skriva har jag inte vetat vad jag ska säga... Cancer har förföljt min familj och mina närstående, ingens historia är den andra lik men något som brukar vara gemensamt för alla som på olika sätt drabbats av detta monster till sjukdom är att man önskar finna ett botemedel! Det går inte en dag utan att jag tänker på er, jag beundrar din kämparglöd och önskar att jag på något sätt kunde hjälpa till! Många långa kramar skickar jag dig och din familj,

Linda, några kilometer bort...

Ingrid H sa...

Ja- från megsom läkare denna gången- du MÅSTE ta smärtlindring regelbundet !! Mycket svårare att få bort smärtan om den når toppar. I " botten " är det smart att ha alvedon på fast basis. Det finns ingen hjälp i tt vara duktig i denna situationen !! Jag lider med deg i vetenskapen om all vätska du måste få in- inget kul- o i tillegg mår du redan skit. Lycka till !!!!
Stor klem Ingrid

marie-louise sa...

Hej Linda !

Du klarar det här, hoppas du blir inställd påen bra smärtlindring så att du snart kommer hem. Vänta inte till smärt genombrotten kommer, säg till innan så det inte blir så upp och ned.
All styrka som jag kan skicka till dig gör jag !

Marie-Louise

Anonym sa...

Ge inte upp! många styrkekramar Gunilla N

Emma sjuksköterska sa...

Hej Linda!
Har ingen sköterska förklarat vikten av att ta smärtlindring i tid? Det är väldigt viktigt att man inte ligger och väntar med att säga till att man har ont. Tyvärr lever tanken "att man är duktig om man inte tar så mkt smärtlindring" kvar hos vissa. Inom vården anses den tanken idag helt förlegad eftersom man vet att smärta föder smärta.

Smärtan blir jättesvår och kan då vara omöjlig att få ner till en uthärdlig nivå, även om du får mycket smärtstillande. Säg till så fort smärtan börjar komma tillbaka, så riskerar du inte detta.

När man har ont gör det absolut ingenting att ta smärtlindrande, det är hemskt att den gamla tanken lever kvar, dock inte hos utbildad sjukvårdspersonal.

Ligger man och har ont kan smärtan i sig ha en skadlig inverkan på kroppen. Om man bara kan ligga helt still kan man få blodpropp, man kanske inte kan ta djupa andetag vilket kan göra att man får lungkomplikationer osv.

Så ta ett snack med läkaren så att du får kontinuerlig smärtlindring som hjälper!!

Stor kram från Emma!

Ulli sa...

Kämpa på Linda - vilken fighter du är! Instämmer m vad som sagts tidigare; håll dig jämnt smärtstillad, det är som sagt mkt svårare att rå på smärtan om den får slå till med full kraft. Bättre att spara på de krafterna till att bli starkare så du får komma hem till dina fina killar!
Kram Ulli (KaOl)

Agnieszka-2barnsmorsan sa...

Hoppas du slipper smärtan och får åka hem snart!
Om du mejlar mig din mans mejladress så ska han få en inbjudan till bloggsvar av mig! Du var den enda som var intresserad så tävlingen avslutas redan nu:)

Stora kramar

busan_loosan@hotmail.com

anna-en ängel i himlen, en på jorden sa...

Usch jag tänker faktiskt säga stackars dig, den där vätskan är ingen höjdare, mamma hatade den verkligen, på tom mage skulle den drickas, gärna på 1 timma. Hon sa att de va så hemskt, hon brukade smygsuga på en pastill under tiden.
Jag smakade lite en gång och ja, jag skulle inte fixa den där drycken jag är så himla, ja kräkkänslig om det smakar skit, men måste man så måste man.Mamma brukade titta längtansfullt på växterna hon med ;-)

Therése sa...

Linda, jag vill ge dig och din familj en stor och varm kram ikväll. Jag hoppas innerligt att någon kan hjälpa dig med att lindra dina smärtor så mycket att du kan få lov att komma hem och njuta av december, barn, lucia och jul etc.

<3 <3 <3

Anonym sa...

Hej Tjejen!

Hoppas det gick bra att få i dig kontrasten! Och att du nu är smärtlindrad och får sova bra i natt.
Vi är många som tänker på dig.
Stor kram
Mia