tisdag, november 23, 2010

DET STORMAR

Kontrasten från solen och värmen vi njöt av i Florida mot vädret vi har här hemma idag är stor. Snön yr runt som bara den där ute och har bildat drivor så att man knappt kan köra in till vårt hus.

Utsikten från vårt ena fönster. Snö överallt!

Utanför altanen är det också fullt av snö.

Ute på vägarna sitter min make fast i lastbilen. Jag bad honom i morse att inte utsätta sig för några onödiga risker. Låt bli små oplogade vägar där det garanterat kommer bli stopp eller avåkningar. Även om det inte är han personligen som kör i diket så lär någon annan göra det så att han inte kommer fram. Så jag blev inte ett dugg förvånad när han ringde hem och sa att det låg en mjölkbil tvärsöver vägen.

Usch, jag tycker att trafik kombinerat med sånt här väder är otäckt. Tycker man bör undvika att ge sig ut på vägarna om det inte är absolut nödvändigt. Detta har nog blivit värre sen jag själv blev sjuk. Det har liksom blivit ännu viktigare för mig att det inte händer mina nära och kära något hemskt. Om min make t ex kör ihjäl sig har ju barnen ingen förälder alls. Det är inte hans egna förmåga att köra som jag kritiserar, men man vet ju aldrig vilka man möter... kanske nån dåre som fortfarande halkar runt på sommardäck eller om det snabbt skuttar upp ett rådjur eller en älg på vägen. Uppenbarligen ökar ju risken för olyckor när vädret är som det är idag och SMHI har utfärdat klass 2-varningar.


Hundarna håller sig helst inomhus idag.

På min makes runda idag finns även butiker som han tidigare har blivit lovad att slippa leverera till. Efter vår USA-resa så skulle leveranserna dit läggas på någon annan och han skulle få lite mer "humana" arbetstider. De butikerna ligger rätt långt härifrån, mitt ute i ödemarkerna och borde tillhöra ett annat distrikt. Det är små krokiga vägar dit och det känns mer eller mindre livsfarligt att sätta sig bakom ratten för att ta sig till dem när det blåser och snöar som det gör idag.

För övrigt har dagen varit trevlig. Har haft Lotta Gray och en fotograf som heter Klara här på besök idag. Eftersom jag vann utmärkelsen Årets Hjältemama så kommer det att skrivas en artikel om mig i mama-tidningen. Tåget hit var någon timma försenat pga stormen. Håller tummarna för att resan hem gick bättre!

Lotta och jag som står ute i snöstormen och fryser.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så fina ni är du och Lotta!

Agnieszka-2barnsmorsan sa...

Ush, den här snöstrmen som pågår är inte alls att leka med. Hoppas det går bra för din make!

Fin bild på dig och Lotta!

kram

lotta gray sa...

Hej Linda. Oj vad du hunnit skriva sedan vi sågs för bara några timmar sedan. Tusen tack finaste du för du släpper in mig i ditt hem och i ditt innersta rum. Hälsa din mamma att lasagne var grym!

Kram Lotta vimmelmamman Gray